BIBE

Vzgojiteljica Simona Umek

VPO pom. vzgojiteljice Mladen Šiška

 

Dobrodošli pri “Bibah”. Smo eni izmed mlajših otrok našega vrtca in se počasi, kot bibe privajamo na vrtčevski svet.

Pri “Bibah” bomo tkali nova prijateljstva ter ustvarjali prijetne in nepozabne spomine.

Maškare

13. 2. 2024

“Na pustni torek so v vrtec prišli zmaji, dinozavri, princeske in medvedki, vsi oblečeni v čudovite maske, ki so jih prinesli od doma. Otroci so se veselo družili, peli, plesali in poslušali pustne pesmi skupaj z drugimi maškarami iz enote Videk.”

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Tu pri nas je v majhni vasi…

22. 1. 2024

se je v zadnjih dveh tednih slišalo iz naše igralnice. Le zakaj? Ker nas je obiskovala Muca Copatarica. To je tista prijazna muca, ki otroke uči pospravljanja copat. Dnevno nas je po zajtrku pozdravila lutka Muce Copatarice in nam prebrala knjigo ali pa povedala zgodbo ob ilustracijah. Večkrat je tudi preverila ali imamo obute copate. Razmetane copatke pa ni odnesla v svoj dom, ampak jih je dala v košaro in povabila otroke, da ji povedo čigavi otroci so, nato pa jim je pomagala obuti copate. Otroci so skozi igro prepoznavali copate ostalih otrok, copatom iskali pare, se gibalno razgibali po vsebini zgodbe ter izdelali Muco Copatarico iz vate ter copatke, ki sedaj krasijo Muco na panoju. Čeprav nam je igralnico popestrila hiša Muce Copatarice, na katero smo večkrat potrkali, pa smo na sprehodu vseeno opazovali, če kje srečamo Muco ali opazimo njeno hišo.  

Dejavnosti sicer otroke niso spodbudile, da bi si manj sezuvali copate, je pa Muca Copatarica lepo  poskrbela za zabavne prigode. 

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Razgibani november

5. 12. 2023

Zadnji mesec se je pri Bibah zelo veliko dogajalo. Prav posebno doživetje za otroke je bilo, ko smo se prvič odpravili v knjižnico. V otroškem kotičku smo si ogledali različne knjige, ki so v otrocih vzbudile radovednost. Veliko smo tudi likovno ustvarjali. Otroci takoj pridejo k mizi, ko na njej zagledajo barve in liste. Prav nobenega »strahu« nimajo več pred barvami. V duhu prihajajočih praznikov smo se posvetili prazničnemu ustvarjanju. Skupaj smo ustvarili skupinski izdelek – smrečico ter snežinke in jelenčke, ki krasijo našo garderobo in zunanjo smreko. Ob dnevu strpnosti smo se povezali z ostalimi skupinami naše enote ter se posvetili gibalnim igram. Skozi različne dejavnosti smo spodbujali medsebojno povezovanje. Najbolj pričakovani dogodek pa je bilo seveda Miklavževo presenečenje. Otroci so s pričakovanjem poslušali branje njegovega pisma, se posladkali s sladkimi dobrotami ter ob glasbi veselo zaplesali.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Raziskovanje jesenskih plodov

2. 11. 2023

Jesenski čas je obdobje, ko narava razkrije svojo polno paleto barv in plodov. Zato smo se spoznavanj jesenskih plodov »lotili« tudi mi.

V igralnici smo pripravili naravoslovni kotiček, kjer so se otroci lahko poglobili v raziskovanje jesenskih plodov. S koruzo, storži, želodi in vejami so odkrivali naravo skozi svoje čute. Plodove so preučevali, se igrali z njimi, jih tipali, vonjali in prenašali.

Plodove smo raziskovali tudi s pomočjo senzorne in čutne škatle. Škatli sta bili polni različnih predmetov, kot so koruza, storži, želodi, kostanj, vejice… Otroci so z rokami raziskovali teksture in vonje vsakega od teh naravnih plodov.

 

Na travniku so se otroci prelevili v male umetnike in ustvarjali jesenske izdelke iz naravnih materialov. Po travniku so nabirali naravne materiale, kot so listi, vejice, cvetovi in storži ter jih s pomočjo lepili na kartonastega jelenčka. Skupaj so raziskovali različne načine, kako pritrditi naravne materiale, in tako razvijali svoje fine motorične veščine.

Na sprehodih smo opazovali jesensko listje, kako se je obarvalo in začelo padati na tla. Z veseljem smo tudi oponašali gibanje listja, ki pada z drevesa.

Lepo jesensko vreme smo izkoristili za vsakodnevne sprehode in učenja hoje v paru. Čeprav so se otroci na začetku srečevali z nekaj izzivi, se hoja v paru vsak dan izboljšuje.

Kliknite za ogled galerije slik…

Prvi mesec v vrtcu

11. 10. 2023

Za nami je prvi mesec bivanja v vrtcu. Prvi dnevi, ko so otroci ostali so jim predstavljali kar velik izziv. Čutili so nelagodje, vendar so se z vsakim dnem bolj navadili na vrtec. Spoznali so ostale otroke, igralnico in druge prostore vrtca. Kar hitro so usvojili ritem življenja v vrtcu in sedaj uživajo naš vsakdan v vrtcu ob igranju na flavto, petjem, plesom, ko med sprehodi v naravi raziskujejo okolje, spoznavajo in iščejo različne živali in opazujejo rastline… Preskusili so se tudi v likovnem ustvarjanju, izdelali so buče in ježke. Ob ustvarjanju so se otroci različno odzivali, velika večini otrok pa je uživala ob rokovanju z barvo. Če slučajno kdaj priteče kakšna solzica, pa jo hitro posušimo z objemi. Sedaj pa z velikim veseljem hitimo proti novim vrtčevskim dogodivščinam naproti. 

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost