PIKAPOLONICE

Vzgojiteljica Tina Šinkovec Sila

VPO pom. vzgojiteljice Anja Radi

 

Pikapolonice…kot majhni žužki bomo odkrivali svet… veselili se bomo, raziskovali, in delali majhne korake v velike uspehe.

 

Pustno rajanje v enoti Videk

24.2.2023

Ponedeljkov popoldan, dan pred pustom, smo se v velikem številu zbrale maškare na Pustnem rajanju v enoti Videk. V sobi Pustvarjalnici smo si lahko naredili različne pustne likovne izdelke, v sladki sobi smo se posladkali s tako imenovano pustno malčko, v zadnji sobi pa smo imeli pustni žur. Vse velike in male  maškare smo si bile na koncu enotne, da smo se imele super.

Klikni na ogled galerije slik…

Sneg, sneg...

7.2.2023

Prvi sneg pri Pikapolonicah smo prenesli brez večjih težav. Lepo na toplem. Skozi okno so nas greli sončni žarki. Sneg pa je bil lepo na varnem v veliki modri posodi. Naslednji stik pa je bil bolj žalosten. Sicer toplo oblečeni in obuti, smo se junaško podali na sneg, ampak kaj hitro ugotovili, da nam ni prijetno. Padali smo, saj nam je drselo, sneg je padal na nas in bil je zelo mrzel. Igra na snegu se je kaj kmalu zaključila, saj smo se skoraj vsi, kot snežaki postavili na eno mesto na igrišču ter se z njega nismo več premaknili. Večina nas je čakala, da nas Tina in Anja preneseta na toplo. Zdaj pa smo se že navadili. Igramo se s snegom ga prenašamo, se z njim igramo z lopatkami in kanglicami ter po njem slikamo.

Klikni na ogled galerije slik…

Srečanje staršev pri Pikapolonicah

26.1.2023

Na lepo četrtkovo popoldne, se je v igralnici Pikapolonic zbralo lepo število staršev in otrok. Namen srečanja je bil, da se družine in strokovni delavki družimo, pogovorimo in še nekaj lepega izdelamo. Izdelovali smo lučke oziroma lanterne, v katere smo kasneje vstavili čajne svečke. Tehnika izdelovanja je bila za otroke ravno prav zahtevna, da so jo zmogli izdelovati ob pomoči staršev, prav vsi otroci. Po izdelani »lučki«, smo se vsi skupaj odpravili na krajši sprehod. Pot nas je vodila od našega vrtca, mimo mestne knjižnice ter s postankom na ploščadi Forma vive. Čudovito okrašena ploščad, je čarobnost sprehoda naredila še bolj praznično. Rahlo utrujeni smo se vrnili proti vrtcu, kjer smo se na igrišču posladkali s piškotki in sokom ter se za zahvalili drug drugemu za lepo druženje in se poslovili.

Klikni na ogled galerije slik…

Vidkovi kreativni prstki - jesenski

19.12.2022

V novembru se nam je pridružila lutka Videk, katera nas bo tekom menjave letnih časov spremljala, nas učila in nas razveseljevala tekom dejavnosti. Dramatizacija in prihod Vidka je bil veličasten in nadvse zanimiv. Ker smo se skupaj odločili, da ostane pri nas v vrtcu, smo mu iz velikih kock sezidali hišico, mu postlali,… Potem pa so mas njegovi kreativni prstki popeljali v svet ustvarjalnosti. Na drugačen način. Najprej smo se spoznali s čopičem in vodenimi barvami, potem pa nas je Videk razveselil še s čopiči narejenimi iz naravnega materiala ter vodenimi barvami iz rdeče pese, rdečega zelja, kurkume in zemlje. Le kaj nam bo pripravil pozimi…

Klikni na ogled galerije slik…

Gozdne živali in Razbita buča

19.12.2022

V oktobru, ko so se solzice že malo posušile, smo se pri Pikapolonicah pogovarjali, ustvarjali, prepevali o gozdnih živalih. Medved stopa, copa, cop in igranje na boben, je odmevalo sleherni dan v igralnici. Tudi o zajčku in veverici smo nekaj povedali. Igranje na male inštrumente je otrokom polepšali vsakdanjik, saj so ob prepevanju radi zaigrali na nje. Malo večje težave smo imeli pri oponašanju premikanja živali, saj nam naše telo, še ne dopušča vseh oblik gibanja, kot bi si želeli. Tako so zajčki skakali »po svoje«, ježki pa so se kotalili zelo previdno. Spoznavali smo tudi barvi rdečo (kot jabolka) in rumeno (kot hruške), kateri smo uporabljali pri risanju, barvanju in slikanju ježka in jabolk ter hrušk. Lepo vreme smo izkoristili za sprehode v okolico vrtca in po naši čutni poti. Ob zaključku tematike,  smo bili deležni lutkovne predstave Razbita buča, katera nas je vodila v raziskovanje in igro z bučkami.

Klikni na ogled galerije slik…

V vrtcu se imamo lepo

26.10.2022

»Pikapoka pikapolonica« je odzvanjalo sleherni dan uvajanja v vrtec našim malih junakov iz igralnice »Pikapolonice«, ki so se podali na novo pot. Pot »od mame«, k vzgojiteljicam v vrtec, je bila za nekatere junake težka, za druge malo lažja. Vsi smo se zdaj že dobro navadili vrtca, nove rutine, nekatere prehrane. Zelo radi pa imamo vrtčevske igrače, saj so za nas čisto nove. Z nekaterimi kockami so se igrale že naše mamice in očki, ko so hodili v naš vrtec. Skupaj smo se že družili z otroki iz vseh skupin enote, prav tako z vzgojiteljicami. Prve prehlade ob stiski smo že premagovali in zdaj smo končno vsi v vrtcu. Vseh 14 »pikapolonic«, ki ponosno odkrivamo čarobnosti sveta našega vrtca. Lepo nam je, pa čeprav ob koncih dneva, ko se odpravljamo domov, v objem starša, tega še ne znamo povedati.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost