PIKAPOLONICE

Vzgojiteljica Tina Šinkovec Sila

VPO pom. vzgojiteljice Anja Radi

 

Pikapolonice…kot majhni žužki bomo odkrivali svet… veselili se bomo, raziskovali, in delali majhne korake v velike uspehe.

 

Srečanje staršev pri Pikapolonicah

26.1.2023

Na lepo četrtkovo popoldne, se je v igralnici Pikapolonic zbralo lepo število staršev in otrok. Namen srečanja je bil, da se družine in strokovni delavki družimo, pogovorimo in še nekaj lepega izdelamo. Izdelovali smo lučke oziroma lanterne, v katere smo kasneje vstavili čajne svečke. Tehnika izdelovanja je bila za otroke ravno prav zahtevna, da so jo zmogli izdelovati ob pomoči staršev, prav vsi otroci. Po izdelani »lučki«, smo se vsi skupaj odpravili na krajši sprehod. Pot nas je vodila od našega vrtca, mimo mestne knjižnice ter s postankom na ploščadi Forma vive. Čudovito okrašena ploščad, je čarobnost sprehoda naredila še bolj praznično. Rahlo utrujeni smo se vrnili proti vrtcu, kjer smo se na igrišču posladkali s piškotki in sokom ter se za zahvalili drug drugemu za lepo druženje in se poslovili.

Klikni na ogled galerije slik…

Vidkovi kreativni prstki - jesenski

19.12.2022

V novembru se nam je pridružila lutka Videk, katera nas bo tekom menjave letnih časov spremljala, nas učila in nas razveseljevala tekom dejavnosti. Dramatizacija in prihod Vidka je bil veličasten in nadvse zanimiv. Ker smo se skupaj odločili, da ostane pri nas v vrtcu, smo mu iz velikih kock sezidali hišico, mu postlali,… Potem pa so mas njegovi kreativni prstki popeljali v svet ustvarjalnosti. Na drugačen način. Najprej smo se spoznali s čopičem in vodenimi barvami, potem pa nas je Videk razveselil še s čopiči narejenimi iz naravnega materiala ter vodenimi barvami iz rdeče pese, rdečega zelja, kurkume in zemlje. Le kaj nam bo pripravil pozimi…

Klikni na ogled galerije slik…

Gozdne živali in Razbita buča

19.12.2022

V oktobru, ko so se solzice že malo posušile, smo se pri Pikapolonicah pogovarjali, ustvarjali, prepevali o gozdnih živalih. Medved stopa, copa, cop in igranje na boben, je odmevalo sleherni dan v igralnici. Tudi o zajčku in veverici smo nekaj povedali. Igranje na male inštrumente je otrokom polepšali vsakdanjik, saj so ob prepevanju radi zaigrali na nje. Malo večje težave smo imeli pri oponašanju premikanja živali, saj nam naše telo, še ne dopušča vseh oblik gibanja, kot bi si želeli. Tako so zajčki skakali »po svoje«, ježki pa so se kotalili zelo previdno. Spoznavali smo tudi barvi rdečo (kot jabolka) in rumeno (kot hruške), kateri smo uporabljali pri risanju, barvanju in slikanju ježka in jabolk ter hrušk. Lepo vreme smo izkoristili za sprehode v okolico vrtca in po naši čutni poti. Ob zaključku tematike,  smo bili deležni lutkovne predstave Razbita buča, katera nas je vodila v raziskovanje in igro z bučkami.

Klikni na ogled galerije slik…

V vrtcu se imamo lepo

26.10.2022

»Pikapoka pikapolonica« je odzvanjalo sleherni dan uvajanja v vrtec našim malih junakov iz igralnice »Pikapolonice«, ki so se podali na novo pot. Pot »od mame«, k vzgojiteljicam v vrtec, je bila za nekatere junake težka, za druge malo lažja. Vsi smo se zdaj že dobro navadili vrtca, nove rutine, nekatere prehrane. Zelo radi pa imamo vrtčevske igrače, saj so za nas čisto nove. Z nekaterimi kockami so se igrale že naše mamice in očki, ko so hodili v naš vrtec. Skupaj smo se že družili z otroki iz vseh skupin enote, prav tako z vzgojiteljicami. Prve prehlade ob stiski smo že premagovali in zdaj smo končno vsi v vrtcu. Vseh 14 »pikapolonic«, ki ponosno odkrivamo čarobnosti sveta našega vrtca. Lepo nam je, pa čeprav ob koncih dneva, ko se odpravljamo domov, v objem starša, tega še ne znamo povedati.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost