ZVEZDICE

Vzgojiteljica Renata Borišek

VPO pom. vzgojiteljice Petra Vidmar

 

»Vsak otrok je zase svet,

poseben, svetal in lep

kot zvezda na nebu…«

 

Naše nebo bo igralnica, kjer si želiva veliko toplih objemov, prijaznih besed in prisrčnih nasmehov.

V oddelku »ZVEZDICE« vas pričakujeta Renata in Petra

 

Dejavnosti na prostem

9. 5. 2023

V okviru prednostne naloge vrtca v letošnjem šolskem letu z izvajanjem dejavnosti na prostem spodbujamo otroke k aktivnemu učenju in vseh področjih kurikuluma. Otrokom v naravi pripravljamo spodbudna učna okolja, ki spodbujajo njihovo raziskovanje, inovativnost in ustvarjalnost. Igra na prostem daje veliko priložnosti, da otroci raziskujejo naravno okolico, jo spoznavajo ter doživljajo. Igra na prostem je torej vsakodnevna priložnost za učenje in sprostitev.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Srečanje s starši-pohod

26. 3. 2023

V marcu smo kot drugo srečanje s starši izvedli skupen pohod do Jurčkovega gozda. Zbrali smo se pred enoto Ostržek, kjer je vsak otrok v spremstvu staršev premagoval stopnice in se vzpenjal po ozkih potkah do gozda. Za uspešen prihod na cilj so otroci dobili simbolno štempiljko in prigrizek iz nahrbtnika. Komaj so čakali, da preizkusijo velik tobogan, gugalnice, vrtiljak ali si poiščejo prijatelja za igro. Čas je kar prehitro minil in morali smo se vrniti v dolino. Pred tem so otroci še zbrali pogum in staršem zarajali v krogu ob pesmi Ringaraja in Mi se imamo radi, mamicam pa smo ob bližajočem materinskem dnevu zapeli še pesmico Jaz sem mala roža. Naše srečanje smo zaključili nasmejanih obrazov, dobre volje in naužiti svežega zraka. Vidimo se na naslednjem srečanju.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Veselo pustovanje

23. 2. 2023

V vrtcu je pustovanje poseben praznik, zato smo se nanj pripravljali že nekaj dni prej. Da bi pri najmlajših premagali strah pred maskami, smo pustne klobuke in kostume živali pomirjali že prej. Na pustni torek so tako v vrtec pogumno zakorakale prikupne maškare. Po zajtrku je sledilo skupinsko fotografiranje in predstavitev mask. Skupaj smo se zavrteli ob poskočni glasbi in se nato odpravili na pustno povorko po centru Trebnjega. Vsaka maškara se je na koncu posladkala s krofom.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Pri Zvezdicah raziskujemo

15. 2. 2023

V vrtcu veliko dejavnosti namenjamo odkrivanju, spoznavanju in pridobivanju izkušenj z neživo naravo ter veselju v raziskovanju. Večja pošiljka snega nam je ponudila priložnost za poskus taljenja snega, kjer so otroci ugotavljali, kaj se zgodi s snegom v igralnici. Opazovali smo, kako se naredi slano testo in kako zabavno je rokovanje z njim. Dejavnost smo nadgradili z uporabo modelčkov za piškote. S pomočjo staršev, ki so doma zbirali škatlice različnih velikosti in oblik, smo preko igre raziskovali, kako se škatle odpirajo in v njih iskali skrite lutke.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Utrinki iz čarobnega decembra

8. 1. 2023

Zadnji mesec v letu smo skušali otrokom približati praznični čas, prihod dobrih mož in skupaj s prijatelji v vrtcu ustvariti praznično vzdušje. V prvem tednu so otroci izdelovali okraske za dekoracijo igralnice in garderobe. Naši okraski krasijo tudi eno od mnogih smrekic v Mestnem parku Trebnje. Našo enoto Ostržek je skozi čarobni december vodila pravljica Rokavička, ki so jo z lutkami predstavile vzgojiteljice oddelka. Dobri Miklavž nas je razveselil z sladkimi dobrotami in pred enoto smo okrasili skupno smreko z izdelki, ki so jih otroci prinesli od doma. V bližini vrtca, v parku Likovnih samorastnikov Trebnje, smo si ogledali jaslice v naravni velikosti. Delček dobrodelnosti so otroci izkazali z izdelovanjem voščilnic za Rdeči križ in oskrbovance v Domu starejših občanov Trebnje. Dočakali smo tudi prvi sneg in ga z veseljem izkoristili za igro. December je bil tudi v znamenju medsebojnega druženja z ostalimi skupinami v enoti in s skupino Balončki iz Mavrice. Tik pred prazniki pa nas je razveselil še Božiček, ki je pod smreko pustil presenečenje –  nove igrače.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Jesen v različnih oblikah

20. 11. 2022

V mesecu novembru smo jesen spoznali v različnih oblikah. S spremembo vremena smo skozi okna naše igralnice vsak dan opazovali, kako je veter zibal in spuščal listke z dreves. Napadlo listje so otroci pobirali, nalagali v samokolnice in vedra ter grabili na kup. Nekaj jesenskih plodov smo prenesli tudi v igralnico. Storže in divji kostanj so otroci polnili v vedra, pretresali, nalagali z lopatkami in polnili v lončke različne velikosti. V okviru obogatitvene dejavnosti enote, so se otroci lahko bosi sprehodili po čutni poti iz različnih naravnih materialov iz gozda, tipali in vonjali so plodove in se zunaj poigrali v gozdni igralnici. Jesen so otroci likovno upodobili tudi s prstnimi barvani toplih odtenkov.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Kostanjev piknik

25. 10. 2022

Lepo vreme v začetku oktobra in dobra letina kostanja je bila odlična priložnost za kostanjev piknik skupine Zvezdice. Skupno druženje je bilo namenjeno temu, da se starši in otroci, ki so letošnje šolsko leto prvič vstopili v vrtec, med seboj bolje spoznajo in da se imamo skupaj zabavno tudi popoldne, ko niso v vrtcu. Medtem, ko so očetje poskrbeli za ogenj in peko kostanja, so otroci mamicam pokazali gibalne spretnosti na lesenih igralih pred enoto Ostržek. Prijetno vzdušje na našem prvem srečanju je dodal lepo pečen sladek kostanj.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Vsak začetek je težak

12.10.2022

V zadnji igralnici enote Ostržek se igrajo najmlajši otroci, ki so septembra prvič prestopili vrtčevski prag. Vsak začetek je težak in otroci so potrebovali svoj čas, da so se navadili na življenje v vrtcu brez svojih staršev. Zdaj, ko so že dobro spoznali svoje vrstnike, vzgojiteljice in prostore vrtca, že z zanimanjem sodelujejo v različnih dejavnostih, se igrajo in raziskujejo. Če pa se še utrne kakšna solzica, vedo, da jih čaka varno naročje vzgojiteljice ali stisnejo svojo ninico.  

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost