INDIJANČKI

Vzgojiteljica Tjaša Lopatec

VPO pom. vzgojiteljice Tamara Orešnik

 

Velik vzgojitelj otrok in mladih Don Bosko pravi:

»Ni dovolj, da imamo otroke radi,

oni morajo ljubezen čutiti.«

 

Zato se bova vzgojiteljici Tjaša in Tamara trudili, da se bodo otroci v skupini dobro počutili.

 

Dobrodošli v naši poskočni pravljici, kjer bomo tkali nova prijateljstva in na igriv način raziskovali nove poti, ki so pred nami ter ustvarjali nepozabne spomine.

 

Oktober pri Indijančkih

26. 10. 2023

Prvi teden smo namenili Tednu otroku z naslovom »Zakaji in zatoji«. Skoraj vse načrtovane aktivnosti smo izvedli skupaj z otroki iz enote Ostržek. Pričeli smo z igro najljubših igrač ter nato nadaljevali s seznanitvijo nove pesmice ob spremljavi blokflavte. Spoznali smo tudi branje pesmice preko slikopisa in nov instrument Cayon. V gozdu smo si ogledali dramatizacijo priredbe zgodbice Rdeča Kapica v izvedbi strokovnih delavk. Pripravili smo gozdni poligon in ga preizkusili. Nadaljevali smo z gozdno tematiko in izvedli različne aktivnosti. Nabirali in nizali smo drevesne liste ter jih preoblikovali v gozdne škrate, izdelali smo si gozdno dekoracijo, razvrščali in poimenovali smo naravni material. Spoznali smo notranjost buče in jo očistili, bučna semena pa posušili. Dan hoje smo obeležili z gibalnimi aktivnostmi po oddelkih enote Ostržek.

 

Kliknite za ogled galerije slik

 

Obisk pri Indijančkih

26. 10. 2023

Na obisk je prišla Minina mama, ki nam je preko lutkovnega gledališča Kamišibaj predstavila vsebino zgodbice Jabolko in nam pripravila različne dejavnosti. Izdelovali smo ježke, jabolka, črvičke iz slanega testa. Slikali smo z brivsko peno in prsti. V kostanje smo nizali zobotrebce, da so nastali ježki. Na koncu pa nam je za nagrado prinesel »ježek« slastna jabolka, ki smo si jih razdelili tako kot v pravljici »Enega meni, enega tebi, enega meni, enega tebi.«

Oddelek »Indijančki« se skupaj s Tjašo in Tamaro zahvaljujemo Minini mami, da si je vzela čas in nam pripravila pravljično doživetje.

Kliknite za ogled galerije slik

 

Dogodivščine pri Indijančkih

4. 10. 2023

Otroci iz oddelka »Mravljice« smo ponovno zakorakali v vrtčevsko doživetje vendar z novim imenom »Indijančki«. Praznovali smo že prvi rojstni dan, ki smo ga obeležili z indijanskim rajanjem in igro. Ob dnevu mobilnosti smo se odpravili na daljši sprehod skupaj s prijatelji iz oddelka »Škratki« nato pa svoje gibalne sposobnosti in spretnosti  utrjevali na poligonu. V sklopu Atletske zveze Slovenija smo sodelovali na Množičnem teku skupaj s prijatelji izenote. Mesec pa smo zaključili z obiskom Doma starejših občanov  kjer smo starejšim polepšali dan s kamenčki sreče ob svetovnemu dnevu starejših.

Kliknite za ogled galerije slik

 

Dostopnost