Veseli december v enoti Ostržek

15.01.2022

Mesec december je čas obdarovanj, sladkih dobrot, še slajših misli in mesec praznovanj. Veselili smo se tudi v enoti Ostržek.

Skozi celotni mesec nas je spremljala pravljica Hrestač, avtorja  E. T. A. Hoffmann. Spoznavali smo zgodbo, si preko YouTuba ogledali baletno predstavo Hrestač, poslušali glasbo iz baletne predstave ter zgodbo podoživljali z različnimi dejavnostmi. Like iz zgodbe smo vključili tudi v orientacijski pohod ter izvedli praznično vadbeno uro s Hrestačem. Naše prostore smo okrasili z izdelki na temo osrednje zgodbe. Izdelke za skupne prostore so otroci izdelovali tako v vrtcu, kot doma – s starši v popoldanskem času, ter v okviru srečanja s starši: likovne delavnice preko Zoom-a.

Izhajajoč iz zgodbe Hrestač, katere glavno sporočilo je, da človeka osrečita prijaznost in sočutje do drugih ljudi, smo z izdelki otrok razveselili varovance in zaposlene iz Doma starejših občanov. Nekateri oddelki so se udeležili tudi krašenja smrečice v parku, ter tako z lastnimi izdelki polepšali naše mesto.

Kot se za mesec december spodobi, smo si s slavnostnim kosilom in čajanko pričarali veselo prednovoletno vzdušje. Le to sta nam še polepšali coprnički iz virtualne predstave v izvedbi gledališke skupine strokovnih delavk, z naslovom Kako sta coprnički skoraj zacoprali praznike.

Iskrice veselja, čarobnosti in presenečenja so v otrokovih očeh prebudila dva dobra moža, ki na nas nista pozabila. Miklavž in Božiček sta vsakemu oddelku prinesla darila, ki so se jih seveda vsi otroci zelo razveselili.

Veseli december je hitro minil…v novem letu pa novim dogodivščinam naproti!

Dostopnost