Utrinki Tedna otroka v hodniku B

11.10.2022

V vseh igralnicah hodnika B so se izvajale različne dejavnosti, ki nam jih je pripravil tim za teden otroka. Povezovali sta nas pesmi »Skp se mava dobr« avtorja Nipkeja, ki je tudi letošnji ambasador tedna otroka ter »Skupaj se imamo dobro« avtorice D.J. Kovačič. Na eno izmed pesmi, ki so jo izbrali otroci, smo skupaj oblikovali koreografijo in jo utrjevali skozi cel teden. Igrali smo se tudi različne socialne igre katerih cilj je bil, da se med sabo povezujemo in krepimo zaupanje drug do drugega. Odpravili smo se tudi na daljši pohod v Medvedje selo. Pomešali smo se skupaj z ostalimi skupinami v enoti, starejši otroci so si poiskali mlajše prijatelje ter z njim prehodili pot z namenom, da se imamo skupaj dobro.

Predzadnji dan smo strokovne delavke za otroke po igralnicah pripravile različne delavnice. Otroci so tako prehajali iz igralnice v igralnico, kjer so  bili aktivni na različne načine: sodelovali so pri socialni igri »Zeleni krokodil, v glasbeni delavnici so se seznanili s pesmijo »Poj z menoj«, se razgibali v gibalnicah s padalom in pajkovo mrežo, v plesni delavnici so plesali na otroško glasbo, v senzorični delavnici pa so razvijali različne čutne dražljaje.

Zadnji dan so si otroci v Mavričnem kinu ogledali virtualno gledališko prestavo »O polžu, ki je kupoval novo hiško«, ki so jo pripravile strokovne delavke Vrtca Mavrica Trebnje. Ob prihodu v igralnico pa jih je čakalo še eno presenečenje – pogostitev s palačinkami. Vsi, odrasli in otroci, pa smo teden otroka zaključili z mislijo, da smo se skupaj res imeli dobro. 

Alenka Šiška, vzgojiteljica

Dostopnost