Teden otroka v enoti Lovrenc

13.10.2022

V tednu od 3. 10. 2022 do 9. 10. 2022 je potekal teden otroka na temo Skupaj se imamo dobro. V enoti Lovrenc smo strokovne delavke iz oddelkov Miške, Čebelice in Telebajski v sodelovanju z otroki oblikovale načrt dejavnosti, ki smo jih izvajali preko celega tedna.
V oddelku Gumbki se nahajajo naši najmlajši otroci, ki se še privajajo na bivanje v vrtcu, zato so dejavnosti izvajali sami v igralnici, skupaj s svojima vzgojiteljicama.
V ponedeljek so otroci v skupnem prostoru spoznavali in poslušali pesem slovenskega raperja NIPKE-ja, z naslovom »Skp se mava dobr«. Zvrst glasbe jim je bila zelo zanimiva, saj je bila na uho nekoliko drugačna in tudi ples ni bil vsakdanji. Z večkratnim poslušanjem je bila pesem otrokom všeč, gibi plesanja so postajali bolj sproščeni, oblikovale so se manjše plesne skupine in pari.

V torek smo v oddelkih spoznavali nove socialne igre. Na ta način smo z otroki še dodatno krepili njihove prijateljske vezi.

V sredo nas je v Šentlovrencu razveselilo lepo sončno vreme, ki nas je popeljalo  na lov za skritim zakladom z gibalnimi nalogami. V četrtek smo strokovne delavke v oddelkih organizirale posamezne delavnice. Vzgojiteljica Špela je z otroki izpeljala likovno delavnico, pri kateri so otroci ustvarjali na temo jeseni. Vzgojiteljica Tanja je pripravila glasbeno delavnico, pri kateri so se otroci naučili novo pesem z naslovom Koklja. Pri vzgojiteljici Agati so otroci uživali v raziskovalnih nalogah naravoslovnega tipa – ustvarjanje s škrobno moko in milnico. V skupnem prostoru pa so se otroci razgibali na gibalnem poligonu in premagovali različne gibalne naloge.

Za zaključek veselega tedna smo strokovne delavke v sodelovanju z otroki pripravile skupno gostijo. Vsak oddelek je pripravil posebne dobrote – pekli smo slastne vaflje, pripravili sladek kakav in bananino mleko ter ustvarili sadno presenečenje. Vsi skupaj smo se zbrali v skupnem prostoru, kjer so se otroci posladkali z okusnimi slaščicami, vmes pa še zaplesali na skupno pesem, ki nas je povezovala preko celega tedna.

 

Tanja Marn, vzgojiteljica

Dostopnost