Obogatitvena dejavnost hodnika B – prekmurska ljudska pravljica “O povodnem možu”

21.03.2022

Kotiček »Ringaraja nekoč in danes« je tudi tokrat zaživel, saj smo spoznali prekmursko ljudsko zgodbico z naslovom »O povodnem možu«. Ob različnih dejavnostih in pogovoru o družini smo spoznali, da se sreče, ljubezni, varnosti, objemov in poljubov ne da kupiti ter da je družina naše največje bogastvo – fino pa je vseeno tudi, če imaš avto na velika kolesa.

Iz odpadnega materiala smo izdelali povodne može po svojih idejah in zamislih, igrali smo se elementarno igro »Povodni mož«, »Bratec reši me« in pripravili pozornost za starše.

Sprehodili smo se do reke Temenice, kjer smo zapeli povodnemu možu pesem o družini.

Naj vam povemo, kako smo si zamislili nadaljevanje zgodbe, ki se zaključi takole: »Povodni mož se je napotil, da preišče vse skrite kotičke svojega kraljestva, če se morda skrivajo v njih dragocenosti, katerih do tedaj ni našel …«

… »Našo pesem o družini je zaslišal sam povodni mož in tudi gospa povodna. Spoznala sta se spodaj v reki, se poročila in dobila enega otroka po imenu Pipi. Povodnemu možu ni bilo nikoli več dolgčas in je našel največji zaklad – družino«.

Strokovne delavke hodnika B

Dostopnost