Obogatitvena dejavnost enote Ostržek: Recept za popoln rojstni dan

7.06.2024

V tednu od 27.-31. 5. smo izvedli obogatitveno dejavnost enote Ostržek. Spoznali smo novo slikanico z naslovom Recept za popolni rojstni dan, avtorice Katy Hudson.

V ponedeljek se je naša pravljična dogodivščina pričela s kamišibaj predstavo. Po predstavi so mali umetniki vzeli v roke različne likovne pripomočke in s pomočjo šablon tort, balonov in daril ustvarili svoje likovne mojstrovine.

Naslednji dan je sledilo likovno ustvarjanje, kjer so otroci lepili različen material na list papirja, ki so ga pobarvali prejšnji dan. Hkrati je vsaka izmed skupin pobarvala in okrasila svojo škatlo.

V sredo je bila na vrsti lutkovna predstava Recept za popolni rojstni dan. Po predstavi so otroci pomagali pri postavitvi razstave pred enoto. Skupaj smo sestavili tudi veliko torto iz okrašenih kartonastih škatel.

V četrtek smo se podali v Jurčkov gozd, kjer so se otroci spremenili v male raziskovalce. V skupinah so otroci iskali živali iz zgodbe ter izvedli različne gibalne naloge. Vsaka skupina je v gozdu odkrila tudi poseben recept za gozdno torto. Otroci so sledili slikovnemu receptu in skupaj sestavili torto iz naravnih materialov.

V petek nas je v igralnici čakalo prav posebno presenečenje – bobrovo pismo! V pismu nas je bober povabil, da mu pomagamo pri peki čokoladnih mafinov. Zaupal nam je tudi kotiček, kjer se skriva skrivna sestavina. Navdušeni smo si nadeli predpasnike, skrbno umili roke in se podali v kuhinjo, kjer so nas že čakale sestavine in kuhinjski pripomočki. V igralnici smo skrbno stehtali sestavine, jih zmešali in pripravili maso za mafine. V kuhinji so kuharice mafine spekle, mi pa smo se z njimi posladkali pred spanjem. 

Mojca Šlajpah, vzgojiteljica

Dostopnost