Mali likovni ustvarjalci v naravi

9.02.2023

V enoti Lovrenc smo v okviru obogatitvene dejavnosti mesec januar posvetili raziskovanju narave in ustvarjanju v njej. Otroci so si izbrali najljubši naravni kotiček, izdelali raziskovalne pripomočke ter se prepustili delu pravih raziskovalcev.

Najmlajši otroci so izkoristili zimsko idilo in naše igrišče spremenili v pravo mavrično pravljico pisanih barv. Starejši otroci pa so se z daljnogledi in pripomočki iz naravoslovnih škatel odpravili v gozd in se tako podali na raziskovalno pustolovščino. Iz hriba in vzpetin so opazovali oddaljene kraje, s pincetami in povečevalnimi lupami pa raziskovali gozdna tla. Vsa opažanja so slikovno upodobili, za barvanje pa uporabili pripomočke in sestavine iz narave – zemljo, travo in blato. Izdelovanje barv iz naravnih gozdnih materialov je otrokom predstavljalo velik izziv, saj so bili prepričani, da se z blatom ne da barvati. Po praktičnih preizkusih pa se je njihovo mnenje spremenilo, saj so različni odtenki barv, narejenih iz zemlje, puščali najrazličnejše sledi. Na otroških obrazih je bilo videti veliko navdušenja in zadovoljstva.

Vse likovne izdelke smo skupaj z otroki razstavili v garderobi naše enote in z velikim navdušenjem si jih ogledujejo starši in ostali obiskovalci našega vrtca.

Tanja Marn, vzgojiteljica

Dostopnost