Družinsko srečanje v Gozdni igralnici

17.03.2023

Znano je, da je naravno okolje idealno za igro in učenje predšolskih otrok. Zato smo se otroci in vzgojiteljice iz skupin Hrčki in Bučke odločili, da tudi staršem pokažemo kako potekajo naši dnevi v Gozdni igralnici.

Pripravili smo različne delavnice, ki so ponudile možnost za raziskovanje in igro. Z veseljem so raziskovali s pomočjo lup iz naravoslovnega zaboja v katerem so bile različne raziskovalne naloge. Med drugim tudi izgradnja bivališč, za gozdne živali. Nastalo je kar nekaj bivališč, za katere so porabili veliko ustvarjalnosti.

Likona dejavnost je najbolj pritegnila najmlajše otroke. Staršem in otrokom samo ponudili  barve in risalne liste. Sami pa so morali poiskati »čopiče« v gozdu. Bili so zelo izvirni in so slikali z vejami, palicami, storži, listi… Nastala so prava umetniška dela, ki smo jih na razstavo postavili kar v gozdu.

Pripravili smo tudi gibalno delavnico. Za katero so se vsi potrebni rekviziti kar sami ponujali v gozdu.  Hlod je služil za krepitev ravnotežja, veje smo uporabili za preskakovanje,  okoli dreves smo tekli slalom.

 Preživeli smo prijetno in sproščeno popoldne in upamo, da ga še kdaj ponovimo.

Maja Rozman

Dostopnost