GOBICE

Vzgojiteljica Nina Bevec Jevnikar

VPO pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Vse gobe so čudovit okras gozda.

Vsak od nas je pomemben člen naše skupine.

 

Naša radovednost, igrivost in znanje 

bodo  v letošnjem šolskem letu

rasli in brsteli kot gobe po dežju.

 

Oktober pri Gobicah

29. 11. 2022

Oktober je bil v naši skupini zares pester. Mesec smo začeli s tednom otroka. Tema letošnjega tedna otroka, Skupaj se imamo dobro, izhaja iz pesmi »Skp se mava dobr« od Nipkeja.

V veselju in želji o druženju smo v tem tednu kar nekaj časa posvetili druženju z drugimi otroki iz enote. Druženje smo še kako pogrešali in prav v veselje nam je bilo spoznavati tudi druge otroke.V ponedeljek smo si poustvarili svojo koreografijo na pesem Nipkeja – Skup se mava dobr. Otroci so bili zelo kreativni in motivirani pri Naša domišljija in ustvarjalnost nimata meja. V gozdu smo se igrali socialno igro zaupanja. Prav tako smo se cel teden veliko drućili tudi z drugimi otroki iz enote. Odšli smo na skupni pohod, organizirali različne delavnice (gibalno, sprostitveno, glasbeno in likovno) in se družili skupaj med igro na hodniku

Obiskali smo tudi gasilce, ki so nam predstavili svoje delo, vozila in opremo. Veliko časa smo prebivali v gozdu, kjer smo se igrali socialne igre, razvrščali, spoznavali gozd in likovno ustvarjali.

Vreme nam je bilo v oktobru res naklonjeno in s pridom smo ga izkoristili za bivanje na prostem, predvsem v gozdu.

Klikni za ogled galerije…

Obisk Minicitya

26. 11. 2022

Otroci iz skupin Gobice in Cepetavčki smo v torek, 22. 11. 2022, obiskali kreativno mesto »Minicity«. Minicity Ljubljana je tematski park v podobi majhnega mesta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in kreativni park. V hiškah domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja – skupaj več kot 40 tematskih kotičkov v katerih otroci skozi igro spoznavajo svoje sanjske poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Na enem mestu ponuja učenje realnih življenjskih veščin skoti metodo didaktilne igre.

Otroci so preizkusili vse delavnice, ki jih ponuja to mesto. Animatorji so otroke v manjših skupinah peljali od kotička do kotička ter z njimi raziskovali, se učili in igrali. Otroci so spoznali kar nekaj novega in se ob igri veliko naučili.

Zadovoljni in prijetno utrujeni smo bili v vrtcu nazaj že za kosilo.

Klikni za ogled galerije…

September pri Gobicah

14. 10. 2022

Otroci in vzgojiteljice iz skupine Gobice smo letos na novo skupaj. Mesec, ki je minil, smo namenili uvajalnem obdobju, spoznavanju drug drugega, oblikovanju skupnih pravil in utrjevanju prijateljstva. Lokacija naše igralnice nam je zelo všeč in smo hitro našli prednost bližine igrišča in velikih oken na hodniku.

Veliko časa smo posvetili spoznavanju drug drugega in navajanju na nov ritem v novi igralnici, z novima vzgojiteljicama. Otrokom je zelo všeč ime gobice in tako smo spoznavali različne gobe, njene sestavne dele in se učili deklamacijo in pesmi o Jurčkih in Gobah.

Vreme nam je bilo septembra po temperaturi in količini padavin naklonjeno. To smo izkoristili za vsakodnevno obiskovanje igrišč, obisk gozda in sprehode. V gozd smo odšli poiskat gobice. Iskali smo jih po dolgem in počez. Našli smo veliko neužitnih gob. Užitnih, žal, nobenih.

V okviru tedna mobilnosti smo se udeležili aktivnosti, ki jih je pripravila občina Trebnje: obisk delavnic ZD Trebnje in Knjižnice Pavla Golie v centru mesta.

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost