BALONI

Vzgojiteljica Katarina Vovk

VPO pom. vzgojiteljice Lidija Sila

 

BALON

(Z. Majhen)

 

Dvigni se, dvigni,

rdeči balon!

Z vetrom pripleši

na moj balkon.

Od poka bi skoraj

razneslo balkon,

ko je na kaktus

sedel balon.

 

Kot baloni v vetru bomo poplesavali v vrtincu šolskega leta.

Veselimo se naših skupnih doživetij.

Pisani baloni na potepu

21.11.2023

V mesecu novembru smo z otroki brali naš edinstven slikopis z naslovom Pisani baloni na potepu. Zgodba nam je bila zelo všeč. Čez dan smo se večkrat ustavili v našem kotičku, kjer smo drug drugemu ali pa sami sebi »prebrali« slikopis. Ker pa smo hitro usvojili zgodb, smo se preizkusili tudi v igranju dramatizacije. Še prej pa smo s skupnimi močmi ustvarili rekvizite za igro. Zgodba nas je povezala, sprostila in zabavala. Odločili smo se, da jo bomo skozi leto še dodelali in izpilili. Morda jo zaigramo celo svojim prijateljem – bomo videli.

Klikni za ogled galerije…

Oktobrski dopoldnevi v gozdu

01.11.2023

Otroci in vzgojiteljici oddelka »Baloni« smo meseca oktobra preživeli dopoldneve tudi v gozdu. Gozd smo sprva opazovali in poslušali njegove zvoke. Prebrali smo zgodbo z naslovom V gozdu je prostora za vse (U. Weigelt). Ugotovili smo, da je tudi za nas v njem dovolj prostora. Gozd smo raziskovali. Brskali smo po gozdnih tleh, raziskovali drevesa ter se prosto igrali ter tkali prijateljske vezi. Da pa je bila stvar še bolj zanimiva, smo s seboj vzeli tudi tempera barve, risalne liste, živilsko folijo in zaščitna oblačila. S tempera barvami smo slikali na živilsko folijo in odtisnili naravne predmete na risalni list. Dopoldnevi so hitro in prijetno minili.

Klikni za ogled galerije…

September v oddelku »Baloni«

17.10.2023

Po počitnicah smo se septembra ponovno srečali, Ugotovili smo, da je z nami nekaj novih otrok, s katerimi smo sedaj vsi skupaj skupina »Baloni«. Ta mesec smo namenili medsebojnemu spoznavanju in spoznavanju enote. Skupaj smo se igrali rajalne, gibalne, socialne igre, peli pesmi, brali pravljice, slikali z barvami, ustvarjali, telovadili v telovadnici, raziskovali v naravoslovni ustvarjalnici ter se sproščali v senzorni sobi. Igrali smo se z igračami po kotičkih ali na terasi. Seveda pa smo namenili tudi nekaj časa igri na igrišču. Mesec je lepo minil.

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost