SRNICE

Vzgojiteljica Alenka Šiška

VPO pom. vzgojiteljice Katja Božič

 

SRNA (Matej Bor)

Ste jo videli že, srno?

Še nikdar, ojoj!

Potlej morate v srebrno

noč z menoj.

 

V hosto bomo zaklicali:

srnica, kje si?

Kruha bi ti radi dali.

Lačna si.

 

In prišla bo -sloka, nežna-

skozi brezov log

in nam jedla bo hvaležna

kruh iz rok.

 

Pokukajte v naš svet, svet skupine Srnice.

Dobrodošli!

Noč čarovnic

27. 10. 2023

Z otroki smo se v začetku meseca oktobra dogovorili, da se bomo pogovarjali o čarovnicah. Predlagali so, da več o čarovnicah izvemo iz knjig iz knjižnice, spoznamo čarovnico Mico iz pravljice, izdelamo različne buče, duhce, si skuhamo čarobni napoj,… Veliko dela smo imeli, da smo izvedli vse in otroci so zelo uživali. Najboljše pa se je zgodilo na koncu. Obiskala nas je čisto prava čarovnica. Skuhala nam je čarobni napoj iz kobilic, pajkov, bučnih semen, trave, hroščev, kobilice,… zraven mrmrala svoj čarobni urok in čarala, da se je kar kadilo. Povabila nas je celo na zabavo za noč čarovnic. Kaj pa so na vse to porekli otroci?

Lovro, Luka: Čarovnica je Alenko začarala v kobilico in kobilico je skuhala. Ja, potem smo jo pa popili.

Zala: Strašno je bilo, ko je zavriskala.

Sofija, Mia, Pika: Dober sok je skuhala in dobri pajki so bili.

Tinkara: Meni je bilo všeč, ker se je kuhalo čisto ta pravo, ker se je kadilo.

Lovro: Všeč mi je bilo, ker smo pomagali čarati.

Fran, Mark, Sofija: Všeč mi je bilo, ker smo pajke jedli.

Glorija, Ela, Matic: Všeč mi je bilo, ko smo pili čarobni napoj.

Dani: Všeč mi je bilo ko smo kuhali in govorili čarobne besede.

Jaka: Čarobni napoj diši kot čigumi.

Kliknite za ogled galerije slik

V gledališču

19. 10. 2023

Gledališče otrokom ponuja neverjetno umetniško izkušnjo in neskončno veliko priložnosti za učenje. Pomaga pri uspešnosti v šoli, spodbuja ustvarjalnost, pozitiven odnos do kulture, komunikacijo, strpnost, moralo in domišljijo… pa smo šli  v gledališče tudi mi. Z avtobusom smo se odpeljali v Novo mesto na ogled predstave Car živali. Predstava govori o prijateljstvu, odpuščanju in pomoči tistemu, ki je v stiski. Govori o tem, da lahko delamo dobro, čeprav vidimo, da vsi ne delajo tako. S tem, ko pomagamo tistemu, ki se do nas ni obnašal lepo, mu damo najboljši zgled. Predstava stremi k temu, da bi otroci začutili, da ne smemo misliti samo nase pač pa tudi na druge, saj smo vsi del skupnosti.

Seveda smo v Kulturnem centru Janeza Trdine upoštevali hišni red in osnove gledališkega bontona, predvsem pa smo se skozi zgodbo nekaj naučili in se imeli lepo.

Kliknite za ogled galerije slik

Program Kolesarčki

26. 09. 2023

Program Kolesarčki je program prometne vzgoje za najmlajše. Namen programa je, da otroke preko igre in na neprisiljen način poučimo, kako se vesti v prometnem okolju, tako da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Postavljeni so v vlogo voznika štirikolesnika na nožni pogon in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu.  Prav tako so otroci postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Več informacij o programu najdete na www.jumicar-kolesarcki.si.

Pri programu Kolesarčki smo sodelovali v ponedeljek, 25. 9. 2023 v dopoldanskem času, na parkirišču pred enoto Mavrica.

Izvedbo programa KOLESARČKI  so omogočili:

AVTO SLAK D.O.O.

FREDI BANČOV – NOTAR

SILA MATEVŽ

ENSI d.o.o.

Kliknite za ogled galerije slik

Trgatev

12. 9. 2023

Vzgojiteljica: »Otroci, kaj je to trgatev?«

Sofija: »Kadar se nekaj trga.«

Tinkara: »Ko se grozdje trga.«

In skoraj vsi otroci so začeli pripovedovati, da so tudi oni bili že na trgatvi. Ker pa imamo vinograd tudi v našem vrtcu smo se odločili, da grozdje letos potrgamo otroci iz naše skupine. Zavihali smo rokave in se lotili dela. Male roke so pridno pomagale čistiti slabe in posušene jagode na grozdju ter ga nositi v brento in košaro. Trgatev je privabila tudi otroke iz drugih skupin in ker je bilo grozdje zelo dobrega okusa smo se odločili, da iz njega ne bomo delali vina ampak ga razdelimo med delavne trgače, da se z njim posladkajo. Da je delo opravljeno pa smo naznanili tako, da se je slišalo po celem mestu: JUJUJUJUHUHU!

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost