LONČKI

Vzgojiteljica Bojana Prpar

VPO pom. vzgojiteljice Andreja Strajnar

 

Dolgo že iščem
lonček na pike,
tak, ki ti skuha vse, kar želiš.
Malo potrkaš,
malo pomešaš,
rečeš – in vse, kar izrečeš, dobiš.
(A. Štefan)

 

Kaj pa vi otroci, ste že našli svoj lonček?

V hodniku B vas čaka. Pridite! Skupaj bomo poiskali pot do lisice, ki ravno uspava svoje mladičke, do volka, ki si obuva nove čevlje, pa do starih in novih prijateljev, ki vas že nestrpno pričakujejo.

Vzgojiteljici Bojana in Andreja

Veseli december pri Lončkih

10. 1. 2023

V mesecu decembru je bilo zelo veselo. Polepšali smo dan starejšim v domu in zanje pripravili voščila. Izdelali smo okraske za na smrečico in za krasitev v parku. Povabili smo prijatelje iz naše enote  Dobrnič in zanje pripravili čokoladne kroglice ter se skupaj igrali in sladkali.

Veliko smo prepevali in plesali. Napisali smo tudi pismo Miklavžu in Božičku. Ker smo bili pridni sta nas obiskala oba. Razveselila sta nas  z dobrotami in igračami. Hvala vsem staršem za čudovite okraske, ki ste jih izdelali skupaj z otroki.

Kliknite za ogled galerije slik

Življenje v vrtcu

7. 12. 2022

Otroci v vrtcu preživijo več kot polovico svojega dne, zato je ključnega pomena, da na različne načine sodelujejo in ustvarjajo svoj dan. V mesecu novembru smo v skupini Lončki izkoristili toplo vreme in dež ter otrokom omogočili različne priložnosti in situacije za pridobivanje novih izkušenj. Še posebej smo vsi skupaj uživali v naravi, na svežem zraku. Ugotovili smo, da ni slabega vremena, če je dobra oprema.

Kliknite za ogled galerije slik

Elektrika deluje kot magnet

V skupini Lončki smo v mesecu oktobru raziskovali, kako deluje elektrika in skrivnosti magnetizma. Otroci so s pomočjo žičk vezali vetrnico  na baterijo in opazovali kako deluje. Prav tako so preizkušali še brenčalo in stikalo. Pri  poskusih z  magnetom so ugotovili, da z njim lahko naredimo pravo čarovnijo. Žebelj z navojem žice smo vezali na baterijo, pisarniške sponke so se same premaknile. Ugotovili so, da se imajo nekateri magneti radi , drugi pa se ne marajo. Otroci so pridobili nove izkušnje in  pri eksperimentiranju zelo uživali.

Kliknite za ogled galerije slik

September pri Lončkih

V mesecu septembru smo v skupini Lončki pridno izkoristili lepo vreme in veliko časa preživeli na prostem. Odpravili smo se na piknik, vzeli smo lončke in v naravi skuhali »različne jedi«. V gozdu smo poiskali prostor, kjer si bomo skozi šolsko leto uredili igralnici na prostem. Izdelali smo škatlo za zbiranje zamaškov, pripravili smo torto za praznovanje rojstnih dni. Učili smo se Vrteško himno, naučili smo se pesmico Lonček na pike in prebirali slikanico Mojca Pokraculja. Na prostem smo se  igrali različne igre, izvedli vadbeno uro in gibalne minutke.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost