BIBE

Vzgojiteljica Rebeka Škrilac

VPO pom. vzgojiteljice Špela Vasiljević

 

Ku ku, ku ku, ku ku,

le kdo se skriva tu?

Tu “doma” smo Bibe,

male glavice igrive.

 

Smo najmlajši otroci v Mavrici. Kljub temu pa nič

manj srčni, pogumni in zvedavi.

 

Na kmetiji je lepo

8. 6. 2023

Le katera pesmica se te dni sliši iz naše igralnice? To je pesmica o kmetiji in živalih, ki živijo na njej. Z otroci smo pobarvali velik karton in naredili kmetijo, ji izstrigli okna in vrata, naredili streho in poglej, poglej, kdo vse je je vselil vanjo? Hi, hi, hi, saj to so živali. Samo potrkamo na okno in že se zasliši ko, ko, ko, muuu, kikirikiii,…

Na čisto poseben dan, pa smo se odpravili še v naravoslovno ustvarjalnico, kjer smo raziskovali v kakšnem okolju živijo naše živali s kmetije. Joj kako je bilo zabavno. Tudi mi smo se z veseljem usedli med njih in se z njimi poigrali.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Travniški živ, žav

23. 4. 2023

V mesecu marcu nas je obiskala gospa Pomlad in nam v vrtec, k Bibam, prinesla pomlad. Pokazala nam je prve znanilce pomladi (travniške rastline), nam zapela pomladne pesmice (Mali zvonček, Trobentica,…) in nas popeljala na travnik, kjer smo raziskovali z vsemi svojimi čutili. Na travniku smo ustvarili pravo sliko iz naravnih materialov. Z gospo Pomladjo pa so prišle tudi travniške žuželke. Naše prijateljice so postale gosenica, pikapolonica, čebela, metulj in mravlja. Z zanimanjem jih opazujemo, o njih prebiramo slikanice, prepevamo pesmice, raziskujemo kje živijo in se z njimi igramo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Mesec kulture

14. 3. 2023

Pri Bibah smo otroci postali v mesecu februarju prave male umetniške duše. V začetku meseca nas je obiskal slikar in nam pokazal svoje umetnine, nato pa nas povabil, da smo ustvarjali z njim in njegovimi pripomočki in si uredili pravi mali likovni atelje. V 2. tednu so nas obiskali različni glasbeniki, ki so nam predstavili različne inštrumente, katere smo imeli tudi možnost preizkusiti. Še posebno zanimiva nam je bila glasba, ki smo jo zaslišali, ko se je vrtela velika plošča. V tednu pustnih norčij nas je obiskala plesalka, nam zaplesala in se zavrtela ob klasični glasbi. S sabo je prinesla tudi krilca, katera smo z navdušenjem oblekli in se z njo zavrteli. Prinesla je tudi različne plesne pripomočke, katere smo opazovali pri gibanju in jih tudi sami uporabili pri plesu. Zadnji teden v februarju pa smo imeli rezerviran za gledališče. Vsak dan smo si ogledali predstavo z različnimi lutkami (prstne lutke, lutke na palici, kostumi, ploske lutke, ročne lutke, predstava/zgodba na filcu). Kako zabavno je bilo!

Kliknite tukaj za ogled galerije

Pust, nasmejanih ust!

23. 2. 2023

Na pustni torek v naš mavrični vrtec ni bilo otrok. Ne, ne, ne. Prišle so pikapolonice, miške, srnice, levčki, psički, kravice, čebelice in še druge živali in ostali junaki. Prav nič se jih nismo prestrašili, skupaj smo zarajali, najprej v igralnici, nato pa še v telovadnici. Med pustnim plesom smo zaslišali smeh, vriskanje in ropot. Hitro smo tekli k oknu in skozi opazovali pravo pustno povorko malih in velikih pustnih šem. Komaj čakamo naslednje leto, da se jim pridružimo v sprevodu skozi mesto.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Mali likovni umetniki

11. 2. 2023

V začetku februarja nas je pri »Bibah« obiskal slikar. Pokazal nam je svoje slike, pripomočke s katerimi ustvarja (čopiče, palete, barve, slikarsko stojalo,…), mi pa smo mu pokazali naš likovni kotiček in svoje umetnine, ki smo jih ustvarili odkar smo zakorakali v vrtec. Slikar nam je dopolnil likovni kotiček s svojimi pripomočki in umetninami, tako da je nastal pravi likovni atelje. Kaj pa smo ustvarjali pretekle mesece in v tem tednu likovnega ustvarjanja? Slikali smo z barvnim ledom, ustvarili smo medvede, tako da smo odtiskovali z gobico za prhanje, odtiskovali smo svoje dlani in stopala, gobice različnih oblik, risali s kredami, barvicami, flomastri, voščenkami in slikali po paspartuju s čopiči na pravem slikarskem stojalu.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Danes smo vsi hi, hi, hi

22. 01. 2023

Kako zabavno je pri Bibah vsak teden, ob torkih, sredah in četrtkih. Takrat praznujemo rojstne dni in pogumno pihamo 1. svečko na pisani tortici. Dopoldne naredimo za slavljenca / slavljenko prav posebno (plesno, gibalno, ustvarjalno,…). Za malico pa si privoščimo smoothie ali sadno kupo, z veliiikooo sladke smetane in čokolade. Hi, hi, hi. Seveda ne pozabimo tudi na pesmico ali dve, ob spremljavi na kitaro in ritmične inštrumente. Kaj pa darilo? Brž ga v omarico skrijmo in ga doma s starši odprimo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Biba se giba

22. 01. 2023

Otroci iz skupine Bibe se zelo radi podružimo tudi z ostalimi skupinami iz hodnika A in skupaj potelovadimo. Včasih je to v telovadnici, včasih gremo na obisk v drugo igralnico, če pa zapade sneg pa skočimo v kombinezone in gremo hitro na igrišče pri vlaku. 

Kaj pa počnemo? Radi plezamo čez blazine različnih oblik in velikosti, manipuliramo z žogami, opazujemo gibanje padala, se skrivamo pod njim, hitimo skozi tunel, zaplešemo ob glasbi, poskakujemo na velikih žogah in opazujemo kotaljenje obročev.

Na koncu pa se umirimo ob zvokih umirjene instrumentalne glasbe, opazovanju gibanja pisanih trakov, svetlobnih žogic in raziskovanju čutne poti.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Palčkova dežela v A hodniku

21.12.2022

“Dobrodošli v čarobni Palčkovi deželi” nas je pozdravil Palček in nas popeljal v čarobni december, poln glasbe, rajanja, smeha in veselja. Z nami je ustvarjal okraske za smrečico, okrasil hodnik, spil čaj, pojedel piškote in nas popeljal v čarobno deželo lučk. Nek ponedeljek pa nas je še posebno presenetil, saj nas je povabil na predstavo o babici Zimi in živalih, katerim je sešila obleke, da jih ne bi zeblo. Po predstavi nam je babica Zima prinesla še presenečenje – darila, ki jih je za nas pustil pod smrečico Božiček.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Male “Bibe” smo tu

14.12.2022

Pa je napočil veliki november, ko smo pogumno “zakorakali” v vrtec. Spoznali smo nove prijatelje, vzgojiteljice in videli, da je v vrtcu prav lepo. Zato se nismo uspeli ves čas samo crkljati, ampak smo z zanimanjem raziskovali vse kotičke naše igralnice in terase. Zelo se zabavamo ob poskočnih žogah, plazenju skozi tunel in premagovanju različnih blazin. Ko pa vzgojiteljici predvajata pesmice….oooo, takrat je šele zabavno. Tudi za mizo že lepo sedimo in pridno počakamo. Le kaj zanimivega nas pri »Bibah« čaka v naslednjih mesecih?

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost