BIBE

Vzgojiteljica Rebeka Škrilac

VPO pom. vzgojiteljice Nives Kodrič

 

Ku ku, ku ku, ku ku,

le kdo se skriva tu?

Tu “doma” smo Bibe,

male glavice igrive.

 

Smo najmlajši otroci v Mavrici. Kljub temu pa nič

manj srčni, pogumni in zvedavi.

 

Danes smo vsi hi, hi, hi

22. 01. 2023

Kako zabavno je pri Bibah vsak teden, ob torkih, sredah in četrtkih. Takrat praznujemo rojstne dni in pogumno pihamo 1. svečko na pisani tortici. Dopoldne naredimo za slavljenca / slavljenko prav posebno (plesno, gibalno, ustvarjalno,…). Za malico pa si privoščimo smoothie ali sadno kupo, z veliiikooo sladke smetane in čokolade. Hi, hi, hi. Seveda ne pozabimo tudi na pesmico ali dve, ob spremljavi na kitaro in ritmične inštrumente. Kaj pa darilo? Brž ga v omarico skrijmo in ga doma s starši odprimo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Biba se giba

22. 01. 2023

Otroci iz skupine Bibe se zelo radi podružimo tudi z ostalimi skupinami iz hodnika A in skupaj potelovadimo. Včasih je to v telovadnici, včasih gremo na obisk v drugo igralnico, če pa zapade sneg pa skočimo v kombinezone in gremo hitro na igrišče pri vlaku. 

Kaj pa počnemo? Radi plezamo čez blazine različnih oblik in velikosti, manipuliramo z žogami, opazujemo gibanje padala, se skrivamo pod njim, hitimo skozi tunel, zaplešemo ob glasbi, poskakujemo na velikih žogah in opazujemo kotaljenje obročev.

Na koncu pa se umirimo ob zvokih umirjene instrumentalne glasbe, opazovanju gibanja pisanih trakov, svetlobnih žogic in raziskovanju čutne poti.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Palčkova dežela v A hodniku

21.12.2022

“Dobrodošli v čarobni Palčkovi deželi” nas je pozdravil Palček in nas popeljal v čarobni december, poln glasbe, rajanja, smeha in veselja. Z nami je ustvarjal okraske za smrečico, okrasil hodnik, spil čaj, pojedel piškote in nas popeljal v čarobno deželo lučk. Nek ponedeljek pa nas je še posebno presenetil, saj nas je povabil na predstavo o babici Zimi in živalih, katerim je sešila obleke, da jih ne bi zeblo. Po predstavi nam je babica Zima prinesla še presenečenje – darila, ki jih je za nas pustil pod smrečico Božiček.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Male “Bibe” smo tu

14.12.2022

Pa je napočil veliki november, ko smo pogumno “zakorakali” v vrtec. Spoznali smo nove prijatelje, vzgojiteljice in videli, da je v vrtcu prav lepo. Zato se nismo uspeli ves čas samo crkljati, ampak smo z zanimanjem raziskovali vse kotičke naše igralnice in terase. Zelo se zabavamo ob poskočnih žogah, plazenju skozi tunel in premagovanju različnih blazin. Ko pa vzgojiteljici predvajata pesmice….oooo, takrat je šele zabavno. Tudi za mizo že lepo sedimo in pridno počakamo. Le kaj zanimivega nas pri »Bibah« čaka v naslednjih mesecih?

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost