MUCKI

Vzgojiteljica Jožica Bevec

VPO pom. vzgojiteljice Eva Blatnik

 

Povabilo v vrtec

(Zvezdana Majhen)
 

Iz vrtca me kliče skupina otrok:

Maja, Matiček, Rosana in Rok.

“Ej, pridi v družbo, da ne boš sam-sama,

ko gresta v službo očka in mama.”

 

Skupino MUCKI sestavljajo sami navihani, radoživi in vedoželjni otroci.

Kljub temu, da so stari od 2 do 3 let,

že radovedno raziskujejo svet okoli sebe in gradijo svojo osebnost.

 

Prvi nastop Muckov na velikem odru

06. 05. 2022

Otroci iz skupine Mucki zelo radi pojemo in plešemo. Zato smo se odločili, da bomo z pevsko plesno točko nastopili na Skladovi prireditvi Vrtca Mavrica Trebnje v Kulturnem domu. Predstavili smo se z točko muca Copatarica. Kljub temu, da smo na tako velikem odru stali prvič, nas ni premagala trema in smo nastop suvereno izvedli. Veselimo se nadaljnjih prireditev kjer bomo zagotovo  zopet nastopili.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Mucki spoznavajo čas svojih prababic

06. 05. 2022

Mucki so skozi različni materija, zgodbe in preko slik ter video posnetkov spoznavali čas svojih prababic. Spoznavali so način nošenja oblačil, obutve, igrač, iger ter hrane. Dejavnosti so potekale skozi ves teden. Otrokom so bile dejavnosti všeč in so se jih želeli igrati večkrat. Za zaključek tematskega sklopa smo si pripravili v oblicah kuhan krompir. Otroci so si ga postregli za malico. Obrok je bil zelo zanimiv saj otroci takega obroka niso vajeni in so imeli veliko vprašanj zakaj je takšen in kje je pribor. Nekaj otrok je krompir le poizkusilo, drugim pa je bil zelo všeč.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Mucki sodelujejo z akcijo Zamaškonjam

06. 05. 2022

V okviru natečaja Bags and more  smo otroci iz skupine Mucki izdelali Zamaškonjam. To je posebna škatla, ki na svojih stranicah skriva risbe čistega okolja v katerem se imajo vsi lepo, ribice veselo plavajo, otroci se igrajo na travniku in hiše so ekološke. Z otroki smo si ogledali na youtubu filemček o potovanju plastenke. Ob ogledu nas je kar malo zaskrbelo kako onesnažujmo naše okolje. Pogovarjali smo se kaj lahko storimo mi, da se onesnaženost zmanjša. Odločili smo se, da bomo zbirali plastične zamaške in s tem prispevali k čistejšemu okolju. V enem mesecu se je nabralo kar 6 kg zamaškov. Veseli smo, da lahko prispevamo k čistejšemu okolju.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Mucki sejejo rastline

05. 05. 2022

Ker smo pri Muckih veliko raziskovali tla in prst okoli nas smo ob tem spoznavali, da v različnih tleh rastejo različne rastline. Tako smo se odločili, da tudi mi posejemo rastline. Priskrbeli smo si lončke, lopatke, zalivalke in semena. Vsak otrok si je izbral različno seme in si ga posejal v svoj lonček. Lončke smo postavili v igralnico na svetlo mesto in ves čas budno opazovali dogajanje. Čez teden dni o nas razveselili že prve vzklile rastline. Zrastle so kumare, buče in paradižnik. Sedaj rastline skrbno zalivamo in pazimo, da imajo dovolj svetlobe. Sadike bomo nato ponudili staršem na Eko tržnici.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Mucki raziskujejo z Zemeljkom

05. 05. 2022

V okviru Eko projekta otroci spoznavajo različne eko vsebine in preko pestrih vsebin spoznavajo naravo v vsej njeni raznolikosti. Tako  so otroci raziskovali tla okoli sebe. Ugotavljali smo po  kakšnih tleh hodimo, kaj tam najdemo, ali kdo živi na tleh in v tleh, katere rastline rastejo, ali lahko po različnih tleh rišemo in z čim. Za lažje raziskovanje smo uporabili lupe, naravoslovne škatle z navodili, pincete in lopatke. Ves čas raziskovanja nas je spremljala maskota Zemeljko, kateri nam je dajal navodila in nas spodbujal pri raziskovanju.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Mucki likovno ustvarjajo z nevsakdanjimi materiali

05. 05. 2022

 

V okviru prednostne naloge hodnika A smo otroci iz oddelka Mucki ustvarjali pomladni travnik z različnimi nevsakdanjimi materiali in tehnikami. Tako smo se poslužili zemlje iz katere smo pripravili gosto pasto in jo z čopiči nanesli na plakat, da je nastal zanimiv mozaik. Z barvanje trave in travnika smo uporabili regratove liste in travo z katerimi smo podrgnili po listu. Nabrane cvetove rastlin pa smo zapičili v obarvano slano testo. Tudi za izdelavo cvetlic smo uporabili različne krtačke, lesene paličice in gobice ter bio lepilo iz krompirja. Izdelke smo razstavili v hodniku.

Duhci

04. 11. 2021

 

Otroci iz skupine Mucki smo sodelovali na likovnem natečaju »najbolj strašna buča«. Ker pa k strašnim bučam spadajo tudi duhovi, smo spoznali zgodbico »Duhec«.

Zgodba je bila otrokom tako všeč, da smo se odločili, da tudi sami izdelamo prijazne in manj prijazne duhce. Nekaj smo jih izdelali iz  vate in koprene, nekaj pa natisnili z tempera barvo na list. Tako so našo igralnico preplavili razigrani duhci.

Še sreča, da smo se naučili pesmico s katero jih preženemo stran. »Grdi, grdi ti bav bav, z mano se ne boš igral. Pičim te in rečem Bu! In izgineš brez sledu.«

Klikni tukaj za ogled galerijo slik…

Recikliranje

05. 11. 2021

Otroci iz skupine Mucki smo vključeni v Eko projekt. Z njim skušamo skozi različne eko dejavnosti in vsebine ozaveščati tako otroke kot tudi starše o pomenu varovanja okolja. Odločili smo se, da ob prazniku spomina na mrtve, 1. Novembru naslikamo na kamenčke svečke za na grob. Otroci so s pomočjo staršev v rtec prinesli veliko kamenčkov katere smo nato z akrilnimi barvami pobarvali. Ob tem smo se počutili dobro, smo se zavedali, da kljub temu, da smo majhni lahko tudi mi z drobnimi gestami pripomogli k čistejšemu okolju.

Klikni tukaj za ogled galerija slik…

Dostopnost