RAČKE

Vzgojiteljica Metka Staniša

VPO pom. vzgojiteljice Ksenja Kraševec

Dober dan, ali želiš pokukati v naš vsakdan? Pred tem nas morate malo spoznati, da veste kaj pričakovati!

 

V mesecu novembru smo se v vrtec pridružile Račke, vsi nas imajo za radovedne malčke. Zjutraj se težko od staršev poslovimo, a se hitro v objemu vzgojiteljic pomirimo. Naša naloga je raziskovati širni svet, saj nam na miru ni lahko sedet.

Z majhnimi koraki stopamo čez prag, a vsak korak, je korak zmag!

 

Veseli bomo, če si ogledate naše objave in vam pošiljamo lepe pozdrave!

Likovno obarvani dnevi pri Račkah

14.2.2024

V sklopu dnevov likovnega ustvarjanja (5. 2. 2024 – 9. 2. 2024) smo bili tudi pri račkah zelo ustvarjalni. Tekom meseca smo spoznavali zimska oblačila in opazovali zasneženo pokrajino. Zato smo likovni motiv prilagodili zimskemu času. Otroci so odtiskovali tempera barvo na pripravljeno podlago z gobico. Nastalo je zasneženo drevo. Likovna tehnika večini ni bila nova, saj smo že tiskali z gobico. Naslednji dan smo se odpravili na travnato površino pri enoti in prenesli likovno dejavnost na prosto. Otroci so na šeleshamer slikali s tempera barvami, s cipresno vejo. Z likovno tehniko so se srečali prvič, zato so bile različne reakcije. Nekateri so ob dejavnosti uživali, drugi raje opazovali. Ob spoznavanju zimskih oblačil smo se odločili, da bomo narisana zimska oblačila na listu papirja tudi malo “poslikali”. Otroci so lepili razgradljive penice na pripravljeno podlago. Dejavnost jim je bila zanimiva.

Kliknite za ogled galerije slik…

Spoznajmo sneg in se poigrajmo

28.1.2024

Zapadle so prve snežinke in naravo je pokril obilen plašč snega. Toplo bundo, rokavice, kapo in škornje so otroci ob prihodu odložili v garderobo in za začetek skozi okno igralnice opazovali “ples snežink”. Ker je bilo zunaj zelo mrzlo, sva otrokom sneg prinesli v igralnico. Med prsti smo začutili hladen in moker občutek, ki nekaterim ni bil najbolj všeč. Sneg smo raziskovali s čutili (okušali, tipali in vonjali). Po končani dejavnosti smo ga pustili v igralnici na mizi in pred počitkom opazili, da se je sneg stalil.

Naslednji dan smo se opogumili, oblekli v kombinezone, nadeli kapo, šal in rokavice ter se odpravili do igrišča pri hodniku A. Igra na snegu nam je bila nova, toda kljub temu zelo zabavna.

Kliknite za ogled galerije slik…

"Ku, ku račke tu!"

23.1.2024

“Glejte našo račko, pisano plavačko” in “Ringa ringa raja…” sta trenutno najbolj priljubljeni otroški pesmici, ki se prepevata v igralnici A3. Oddelek smo odprli v sredini meseca novembra, ki se je postopoma polnil z novimi otroškimi obrazi, nasmehi in jokom. V tem zimskem obdobju smo tudi prebolevali razne bolezni in preživeli zimske počitnice v domačem okolju. In prišel je čas, ko se počasi približujemo koncu uvajalnega obdobja v skupini Račke.

Vsak izmed otrok je potreboval svoj čas, da se privadi na novo okolje, rutino, sovrstnike in vzgojitelje. Uvajanje je potekalo brez večjih težav. Otroci so sprejeli novo okolje in se hitro počutili varno v najinem objemu, zato je bilo in ostaja bivanje v vrtcu z vsakim dnem lažje.

Vsakodnevno raziskujemo igralnico in igrače, pojemo otroške pesmice ob spremljavi kitare in flavte, plešemo, se igramo z magneti, avtomobili in kuhamo odlične juhice v kuhinjkem kotičku. Tudi za gibanje poskrbimo vsak dan, poskusili pa smo tudi že občutek tempara barve na prstih. Kljub vsemu, pa se še veliko crkljamo. Z nami je tudi račka Bina (lutka), ki je skozi dnevno rutino in dejavnosti vpeta v naš vsakdan. Otroci so jo sprejeli za “svojo” in jo obožujejo.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost