SONČKI

Vzgojiteljica Nataša Rak

VPO pom. vzgojiteljice Karin Zupan

 

Smo čisto majhna iskrica,

ki se nekje rodi,

potem se veča, raste, bogati

in kot sonce zažari.

Govorimo svetlo kot dan,

besede so polne še neizpolnjenih sanj.

Smo iskalci biserov in

čudežev sveta,

dinamični ustvarjalci novega sveta.

Z zlatim žarki, ki rastejo v nas,

preženemo temo, razvedrimo obraz.

Rumeno, iskreno, čarobno, toplo

smo taki kot sonce,

smo čisto zlato.

(Janez Bitenc)

 

 

Raziskujem, ustvarjam in se učim

27. 3. 2022

V letošnjem letu imamo poudarek na likovnem področju. Otroci se spoznavajo in rokujejo z različnimi materiali in tehnikami. Otrokom ponudimo različne likovne dejavnosti, kjer se vsak po svojih zmožnostih izrazi in predvsem raziskuje. Spoznali smo že: različni material, katerega so polagali na list, risali s flomastri in barvicami na različne liste ter različne položaje lista (na tleh, na omari), risanje s kredo, risanje z voščenko, odtiskovanje s tulci, izdelovanje ropotuljic, risanje s palicami po tleh v gozdu ter igra z brivsko peno.

Otroci so vsak na svoj način ustvarjali, se spoznavali z materiali in tehnikami, veliko smo jih spodbujale in otroci uživajo v ustvarjanju, še posebno takrat, ko ugotovijo, da so uspeli nekaj narediti čisto sami.

 

Klikni tukaj za ogled galerije slik…

Maškare pri Sončkih

24. 3. 2022

MAŠKARE

(Janez Bitenc)

 Od hiše do hiše, od vrat do vrat,

prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.

Zato pa nam dajte en dinarček dva,

tri krofe, tri bobe in košček mesa.

Otroci so v pustnih kostumih zelo uživali, rajali in se med sabo ogledovali. Oponašali so drug drugega in se vživeli v vlogo maske, ki so jo imeli.

 

Klikni tukaj za ogled galerije slik…

Juhuhu, sneg je tu

23. 12. 2021

 

Prvi sneg nas je zelo razveselil in veselo prepevamo pesmice Zima zima bela, Zima je prišla in Snežinke. Skozi okno smo vse jutro opazovali kako je zunaj sneg vse pokril in pobelil. Po zajtrku smo nekaj snega prinesli v igralnico, kjer smo ga tipali in čez čas opazili, kako ga zmanjkuje in da je nastala voda. Otrokom pa to ni bilo dovolj in seveda smo se hitro oblekli ter šli ven na sneg, kjer je vsak po svoje doživljal in spoznaval sneg. Otroci so se po snegu metali, delali kepe, se lovili, kotalili kepe, plezali čez kepo, hodili po zasneženem klancu dol, gor in še bi lahko naštevali, kako so uživali. Komaj čakamo, da bo še sneg, saj bomo šli spet hitro ven in naredili še kakšnega snežaka.

Klikni tukaj za ogled galerije slik…

Uživanje v gozdu

23. 12. 2021

Smo mali raziskovalci, ki zelo uživamo na svežem zraku. Vsakodnevno gremo na sprehod ali se igramo na terasi/vlaku. Na sprehodih se na neprometni cesti navajamo na hojo v parih brez vrvice. Zelo smo uspešni pri daljših sprehodih in zato smo se odpravili tudi v gozd (Jurčkov gozd). Jesenski listi so odpadli iz dreves in mi smo  neizmerno uživali v igri z njimi. V gozdu smo se gibali preko različnih ovir, hodili po različnih klančinah, se igrali z malimi vejicami ter raziskovali. Po končani igri v gozdu smo se ustavili še na igrišču, kjer smo pili, pojedli malico ter nato še malo tekali po igrišču.

Klikni tukaj za ogled galerije slik…

September pri Sončkih

20. 10. 2021

Veselo smo se vrnili v vrtec in vsak dan smo se naučili nekaj novega. Mesec september smo namenili predvsem igri, spoznavanju drug drugega ter se navajali na dnevno rutino. Sončne dneve smo izkoristili ter veliko časa preživeli zunaj, na sprehodih in na igrišču pri DSO. Obiskovali smo telovadnico, spoznali naravoslovno sobo, igrali smo se s slanim testom, navajali smo se na skupno rajanje v krogu, prepevali, se igrali bibarije… Praznovali smo rojstne dneve ter jedli slastne sadne torte s smetano in še bi lahko naštevali, saj je vsak dan poln novih dogodivščin.

Klikni tukaj za ogled galerije slik…

Dostopnost