žABICE

Vzgojiteljica Mojca Mihelič

VPO pom. vzgojiteljice Branka Petkovšek

 

 

ŽABJA ŠOLA
(Barbara M. Senica)

Mala žaba sredi mlake
se uči regljati.
A regljanje je umetnost,
R je treba znati.
Pa se trudi žabja mama:
»Riba, raca, rak.«
Žabica pa kar po svoje:
»Lega, lega, kvak.«

Poligon na prostem

11. 4. 2023

V okviru svetovnega dneva zdravja smo se odločili, da čim več dneva preživimo zunaj, zato smo si na terasi postavili vadbeni poligon. Najprej smo se toplo oblekli in se odpravili na teraso. Vztrajno in pogumno smo se odpravili čez ovire iz blazin, se plazili čez tunel in se vrteli v »kahlah«. Čas smo izkoristili tudi za druženje z otroki iz enote, saj so se nam pridružili tudi otroci iz skupin Čebelic in Bib. Na poligonu smo zelo uživali, zato si ga bomo naredili še kdaj ter tudi takrat povabili prijatelje iz sosednjih skupin. 

Klikite tukaj za ogled galerije…

Zimske dogodivščine

17. 2. 2023

Zapadel je sneg, zato smo se Žabice toplo oblekle in se odpravile dogodivščinam na proti.  Z zanimanjem smo opazovali novo zapadel sneg, ga okušali in se z njim igrali. Ker ga je zapadlo ravno dovolj, smo se odločili, da se preizkusimo na belih strminah. Poiskali smo sanke in se drug za drugim spustili po hribu. Nekateri smo že ob prvem poizkusu zelo uživali, spet drugi pa smo se po strmini spustili skupaj z vzgojiteljicama, da smo premagali strah. Komaj že čakamo, da bo spet zapadel sneg.

Klikite tukaj za ogled galerije…

December pri Žabicah

17. 1. 2023

December nas je popeljal v pravljično deželo palčkov. Palček nas je spremljal skozi vse naše praznične dogodivščine. Izdelali smo različne okraske in z njimi okrasili našo pravljično igralnico in smrečico na hodniku. Priredili smo slavnostno čajanko, na kateri smo se podružili s prijatelji iz ostalih skupin ter se posladkali z vaflji in palačinkami. Po dolgem času je v decembru zapadel prvi sneg, katerega smo se zelo razveselili. Na snegu smo se igrali, delali kepe in ga okušali. Ogledali smo si tudi predstavo Babica zima. Naše praznične dogodivščine se počasi zaključujejo, vam pa želimo lepe praznike in vse dobro v novem letu.

Klikite tukaj za ogled galerije…

Oranžna jesen

2. 12. 2022

Spoznavali smo bučo in ugotovili, da je večina naših buč oranžne barve. Ker imamo radi likovno ustvarjalne dejavnosti, smo si za enega od ciljev zadali spoznavanje oranžne barve. Oranžno smo poskušali dobiti tako, da smo mešali rdečo in rumeno tempero in tako naredili simetrični odtis. Skupaj smo zgnetli tudi rdeč in rumeno slano testo ter ugotovili, da se premeni v oranžno barvo. V tej dejavnosti smo še posebej uživali. Poskusilo smo tudi nekaj novega in kar na bučo s čopiči in prsti nanesli črno barvo.

 

Klikite tukaj za ogled galerije…

Buča sem okrogloglava

2. 12. 2022

Prišel je jesenski čas in v skupini smo se odločili, da ta čas namenimo spoznavanju buče. Buče smo poskušali zakotaliti in jih prenašati. Ugotovili smo, da so nekatere tako težke, da jih niti dvigniti ne moremo. Nekatere buče so se zakotalile daleč stran, spet druge so se komaj premaknile. Izdolbli smo notranjost buče in semena ločili od mesnatega dela. To opravilo nam ni bilo najbolj všeč,  smo pa rajši buče okopali v vodi in jo razrezali na manjše kose. Ko so se semena posušila smo jih posadili v zemljo, sedaj pa bomo opazovali, kaj bo iz zemlje zraslo.

 

Klikite tukaj za ogled galerije…

Prvič v naravoslovni ustvarjalnici

2. 11. 2022

Odpravili smo se v naravoslovno ustvarjalnico, kjer nas je že čakala prižgana svetlobna miza. Vsi smo se z  navdušenjem takoj odpravili k njej. Na njej so nas čakala različna geometrijska telesa in liki. Geometrijska telesa so imela na sredini okence, zato smo z zanimanjem ugotavljali, kaj se zgodi če pogledamo skozi. Geometrijske like smo postavljali eno na drugo in ugotovili, da lahko spremenijo barvo. Ker so nam bile v ustvarjalnici zanimive tudi še ostale stvari, se bomo vanjo še odpravili in raziskali vse kar nam ponuja.

 

Klikite tukaj za ogled galerije…

Vesele žabice na poligonu

22.9.2022

Žabice smo se preizkusile v gibalnem poligonu, ki smo ga postavili v igralnici. Prebili smo se čez kar nekaj ovir. Iz obroča v obroč smo skakali kot žabice. Hodili smo po taktilnih ploščah, saj smo želeli uriti naše zaznavanje, se vlekli po lestvi in se na koncu za nagrado spustili po toboganu, ki smo ga naredili iz blazine. Ponekod smo šli po poligonu sami, nekje pa smo potrebovali pomoč naših vzgojiteljic. Na koncu smo se ob glasbi umirili in skupaj zapeli pesmico Domišljavi želodek.

 

Klikite tukaj za ogled galerije…

Dostopnost