ČEBELICE

Vzgojiteljica: Tanja Marn

VPO pom. vzgojiteljice.: Jožica Zupančič

OTROCI
(Tone Pavček)

Otroci imajo majhne noge,
a delajo največje korake
do sonca,
do sreče,
čez svet
in puščajo za vse zanesenjake
v prihodnosti sled.

Otroci so naše največje bogastvo. Najlepše je videti nasmejane otroške obraze, ki z iskricami v očeh radi prihajajo v vrtec.

Uspešen začetek novega šolskega leta 2022/2023 predragi otroci in starši!

 

Nočni pohod z lučkami

22. 01. 2023

Praznični mesec december je minil, v oddelku Čebelice pa smo poskrbeli za po novoletno druženje v obliki nočnega pohoda z lučkami. Otroci so na pohod prišli z doma izdelanimi lučkami in ob tem se vam staršem najlepše zahvaljujemo za sodelovanje in s tem uspešno izpeljan pohod. Komaj smo vsi skupaj čakali, da se zvečeri in da nam nočne lučke pričnejo svetiti in kazati pot. Pot do Velikega Vidma je bila kar strma in malo naporna, topel čaj in sladki piškoti pa so nam dali dodatno moč, da smo se z velikim zadovoljstvom vrnili nazaj proti našemu vrtcu. Za konec pa ne sme manjkati gasilska fotografija veselih, nasmejanih obrazov. 

Kliknite tukaj za ogled galerije

Božičkova čarobna dežela

21.12.2022

Mesec december je že sam po sebi prazničen, v enoti Lovrenc pa smo poskrbeli, da je bil le ta še bolj čaroben in obarvan v rdečo Božičkovo barvo. Skupni prostor vrtca se je spremenil v pravo Božičkovo deželo, s toplim kaminom in pravljičnim kotičkom. Otroci so sodelovali pri izdelovanju okraskov za okrasitev Božičkove dežele, izdelovali so izdelke za varovance iz DSO Trebnje ter sodelovali pri izdelavi voščilnic za Rdeči križ. Ob ponedeljkih je otroke razveseljeval škrat Veseljko, ki jim je prebral Božičkovo pismo. V teh pismih so bile predstavljene dejavnosti, ki so se odvijale tekom vsakega tedna. Tako so si otroci ogledali dve predstavi v izvedbi strokovnih delavk – Babico zimo in Miško in njeno hiško – eno predstavo pa v Kulturnem domu v Trebnjem – »O belem mucku, ki je bil čisto črn«. Učenci iz podružnične šole v Šentlovrencu so nas prijazno povabili na ogled generalke prireditve ob obeleževanju praznika samostojnosti in enotnosti. Seveda ne smemo pozabiti na obisk in obdarovanje dobrih mož. Otroke je nagovoril čisto pravi Božiček in jim pod smrečico pustil vrečo daril. Tako so se otroci razveselili novih zanimivih igrač, z raziskovanjem le teh, njihova igra krepi veliko mero domišljije. Da pa je bilo vse skupaj še bolj zabavno smo v goste povabili prijatelje iz vrtca Mavrica in jim pripravili čajanko. V našem vrtcu je odmeval otroški smeh in dobra volja, v letu ki prihaja pa si želimo čarobnih brezskrbnih dni še mnogo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Kaj ima polh najraje

12.11.2022

Kljub temu, da so nas v četrtek zjutraj prebudile dežne kapljice in je bilo vreme zelo kislo, le to ni ustavilo našega načrta – izleta v Trebnje. Nekateri otroci so se prvič peljali z avtobusom in vožnja je bila zares razburljiva in zanimiva – veliko bolj drugačna kot vožnja z avtomobilom. Naša prva postojanka je bila v enoti Kekec, kjer smo obiskali prijatelje, se tam poigrali z malo drugačnimi igračami in pomalicali. Temu pa je sledil obisk knjižnice, spoznavanje kulture obnašanja v njej in ogled tamkajšnjih prostorov. Najbolj zanimiva pa je bila knjižničarka Mojca, ki je otrokom na hudomušno – šaljiv in z lutkami animiran način predstavila pravljico o polhu. Glavno sporočilo pravljice je bilo, da moramo vedno biti iskreni, odkriti in prijazni do svojih prijateljev in da nam bodo le na ta način vračali najlepše vrednote. Z novo pridobljenim sporočilom pravljice smo se skupaj vrnili v vrtec.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Na ogledu novega gasilskega doma

3.11.2022

V petek, 28. 10. 2022, so gasilci iz PGD Šentlovrenc v svoje goste povabili otroke in vzgojiteljice oddelka Čebelice. Srečanje in predstavitev je potekala v prostorih novega gasilskega doma. Na lepo urejenem parkirišču so se nam za začetek predstavili gasilci iz enote Trebnje, ki so otrokom pokazali gasilski tovornjak z dvigalom. V njem so otroci lahko videli orodja, ki jih gasilci pretežno uporabljajo pri prometnih in naravnih nesrečah. Zelo zabavno je bilo, ko so se otroci preizkusili v nošenju prijatelja v čisto pravih nosilih. Uporabiti je bilo potrebno vse mišice in moč. Sledila je predstavitev poklica policistke. Otroci so si ogledali in spoznali opremo, pripomočke in orodja, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu. Pištola, lisice, zaščitni neprebojni jopič, čelada, rokavice, piščalka, policijsko vozilo in še in še bi lahko naštevali. Otroci so nekatero opremo tudi praktično preizkusili. Za konec so se otroci lahko posamezno preizkusili v gašenju z vodo, ogledali pa so si tudi notranje prostore novega gasilskega doma. Gasilcem se najlepše zahvaljujemo za njihovo lepo pripravljeno in poučno predstavitev. Fotografije so lep dokaz kako zelo so otroci uživali in pridobivali novo znanje.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Kolesarčki

10.10.2022

Konec meseca septembra so se otroci iz starostne skupine 5 do 6 let udeležili programa prometne vzgoje »kolesarčki«. Dan, pol pričakovanja, se je pričel z vožnjo z avtobusom v Trebnje. Pri Vrtcu Mavrica je otroke že čakal pripravljen poligon in parkirani štirikolesniki na nožni pogon. Otroci so bili postavljeni v vlogo voznika, praktično so se preizkusili v dogodkih, ki jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Prav tako so bili postavljeni v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče. Najbolj so bili otrokom všeč čisto pravi prometni znaki in semafor, katerega so morali natančno spremljati, da ni prišlo do trka s prijateljem. Polni novega znanja so se otroci z avtobusom vrnili v Šentlovrenc in mlajšim otrokom z veseljem predali svoje izkušnje ter pridobljeno znanje.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost