GUMBKI

Vzgojiteljica Helena Krnc

VPO pom. vzgojiteljice Tjaša Poglavc

Le kateri občutek je bolj prijeten,
kakor otrokova roka v tvoji?
Tako majcena, mehka in topla,
kakor mlada muca,
ki se zvije v varno zavetje tvojega naročja.

(Majorie Holmes)

 

DOBRODOŠLI V VRTCU

Helena in Tjaša

 

Čarobni december

30.12.2022

Kot vsak december je bil tudi letos prav poseben, prazničen in doživet. Za to pa smo poskrbeli kar sami. Najprej smo z otroci izdelali okraske in okrasali novoletno jelko ter poskrbeli za novo podobo naše igralnice. Zelo smo se trudili in nestrpno čakali dobre može. Najprej nas je obiskal Miklavž, ki nas je razveselil s svojimi dobrotami in kasneje še Božiček, ki nam je prinesel nove igrače. Zelo smo jih bili veseli. Skozi cel mesec smo se veliko družili z ostalimi otroki enote. Vsak ponedeljek nas je pri kaminu presenetilo pismo Božička, ki smo ga skupaj prebrali. V skupnem prostoru smo si ogledali dve predstavi, Živali pri babici zimi in ob koncu meseca še Miška in njena hiška.

Dobili smo obisk iz Vrtca Mavrica Trebnje. Obiskali so nas  otroci iz skupine Storžki in z nami preživeli dopoldne. Pozabili pa nismo niti na starejše. Za DSO Trebnje smo izdelali majhne pozornosti ter voščilnice za Rdeči križ in jim tako vsaj malo polepšali praznične dni.

December smo zaključili tako kot se spodobi. Imeli smo pravo silvestersko žurko z ostalimi otroki iz enote. Res smo se naplesali in posladkali z dobrotami, ki smo jih pripravili sami.

Vsem vam, pa želimo vse dobro v novem letu, ki nas čaka.

Klikni tukaj za ogled galerije…

Kislo vreme nam nagaja

06.12.2022

Kljub temu, da otroci še ne hodijo vsi, smo si želeli čim več časa preživeti na prostem, v naravi. Najraje bi šli v gozd, na igrišče ampak kaj, ko nam ta vreme tako nagaja. Zato smo si naravoslovni material prinesli v igralnico, se z njim igrali, ustvarjali in se zabavali.  

Malo se že pripravljamo na veseli december in čakamo zimo. Veliko smo slikali s čopiči in lepili ter začeli pripravljati tudi obeske in ostale izdelke za dekoracijo igralnice in garderobe.  

Poskrbele smo tudi, da so se otroci veliko gibali in vsaj enkrat tedensko v igralnici pripravile gibalne izzive, kjer so otroci hodili po neravnih površinah, premagovali ovire, se kotalili,… 

Sedaj pa že vsi nestrpno pričakujemo dobre može in upamo, da nam prinesejo sneg. Sigurno ga bomo dobro izkoristili za igro in tudi ustvarjanje.  

Klikni tukaj za ogled galerije…

V vrtcu mi je lepo

20.10.2022

Po dobrem mesecu v vrtcu se otroci počutijo že prav “fajn”. Zelo radi se igrajo in preizkušajo nove stvari. Strokovni delavki v oddelku sva jim vsakodnevno pripravili dejavnosti, ki so bile otrokom zanimive in jim krajšale čas v vrtcu. Nad njimi so bili navdušeni. Preizkusili smo se že v ustvarjanju. otroci so se srečali s čopiči in tempera barvami. Morava vam povedati, da je bilo to za nekatere prav velik izziv, sploh odtis stopal in dlani. Vendar so bili vsi pripravljeni sodelovati. Oddali smo že prvi izdelek za natečaj Varno v vrtec in šolo.

Ob trednu otroka smo izvajali različne dejavnosti po programu, veliko smo se gibali, plesali in se zabavali. Ker pa se najbolj počutimo v svoji igralnici se nismo veliko družili z ostalimi oddelki. Seznanili smo se tudi s starimi običaji in ličkali koruzo, se z njo igrali in ustvarjali.

Klikni tukaj za ogled galerije…

Dobrodošel vrtec

8.9.2022

Za otroke, ki gredo prvič v vrtec je novo okolje precejšnja sprememba, zato vzgojiteljice otrokom vedno omogočimo postopno privajanje skupaj s starši. Vsem nam je skupna želja, da bi se otrok čim prej in brez večjega stresa navadil na novo okolje, vzgojiteljice in sovrstnike.

In nam je to že skoraj uspelo. Kljub temu, da so otroci še zelo majhni že ostanejo sami po nekaj ur v vrtcu, se igrajo s prijatelji in vzgojiteljicami. Saj še potočimo kakšno solzico, se znamo pa že smejati, vriskati in plesati. Še malo in postali bodo pravi prijatelji, ki bodo skupaj preživeli čudoviti čas otroštva.

Klikni tukaj za ogled galerije…

Dostopnost