PALČKI

Vzgojiteljica Barbara Cesar

VPO pom. vzg. Marija Tomšič

 

Jaz sem mali Palček,

pravi korenjak.

Rišem, plešem, skačem, pojem in se rad igram.

Vesel in pogumen je prav vsak moj dan.

 

Veselo in pogumno stopamo v novo vrtčevsko leto.

 

Škoržek in Gozdni mož

09. 12. 2022

Z otroki smo prebrali knjigo Škoržek. Pravljica je bila otrokom zelo všeč. Prišli smo na idejo, da bi po literarni predlogi ustvarjali z naravnim materialom. Odpravili smo se v gozd, kjer smo nabrali material in sledilo je ustvarjanje. Otroci so med seboj zelo lepo sodelovali in ustvarili čudoviti sliki.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Z naravo živim

09. 12. 2022

Odpravili smo se v Jurčkov gozd. Ponudba raznolikih dejavnosti je otrokom omogočila, da so gozd doživeli z vsemi čutili. Tekom dogajanja si je vsak od nas poiskal svoje drevo, ga objel in skupaj z njim globoko zadihal. Svoja ušesa smo pobožali z zvenom gozdnega dogajanja ter se ob zvokih vetra spremenili v čisto prava drevesa, ki so se navihano premikala na tisoč in en jogijski način. Očesna zrkla smo urili z raziskovanjem in iskanjem raznolikih oblik, ki nam jih je bodisi ponudila narava sama ali pa smo jih z njeno pomočjo ustvarili mi. Ob ozaveščanju potrpežljivosti smo na tleh uspeli poiskati kar nekaj živeža, ki smo ga opazovali in komentirali.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Dišeči kostanj

20. 10. 2022

Sončno jesensko dopoldne nas je zvabilo v bližnji gozd. Otroci so bili zelo ustvarjalni pri igri, z vsem kar gozd ponuja. Mimogrede smo nabrali drva. Porodila se je zamisel, da bi z njimi zakurili ogenj in spekli kostanj. Tako smo skupaj preživeli prijetno dopoldne ob peki kostanja in prepevanju pesmi o jeseni.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Ličkanje pri "Palčkih"

20. 10. 2022

Ličkanje koruze, je v starih časih spadalo med najpomembnejša jesenska opravila. Tako smo se odločili, da v naši skupini obudimo ta star običaj. Otroci so sodelovali z veliko motivacije in interesa, zato smo bili pri delu zelo uspešni. Uspešno smo se seznanili z delčkom zgodovine našega življenja pred leti nazaj. Otrokom je šlo zelo dobro od rok tudi luščenje koruze.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

September pri Palčkih

8. 9. 2022

Veselo smo vstopili v novo vrtčevsko leto. Spoznavamo nove prijatelje, igralnico, igrače … Vsak dan nam je lepo in prijetno. Pojemo, plešemo, bivamo na svežem zraku, ustvarjamo, se igramo … Obiskal nas je tudi Palček, ki smo mu dali ime Bine. Bine bo z nami slikal, prepeval, se igral, telovadil in se z nami veselil novih dogodivščin.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Dostopnost