PALČKI

Vzgojiteljica Barbara Cesar

VPO pom. vzg. Marija Tomšič

 

Jaz sem mali Palček,

pravi korenjak.

Rišem, plešem, skačem, pojem in se rad igram.

Vesel in pogumen je prav vsak moj dan.

 

Veselo in pogumno stopamo v novo vrtčevsko leto.

 

Palčki v telovadnici v enoti Mavrica

31. 5. 2023

Gibalne dejavnosti so ene izmed naših najljubših dejavnosti, ki jih izvajamo. Večinoma se za izvedbo gibalnih dejavnosti poslužujemo skupnega prostora v enoti Kekec in CIK-ove telovadnice, občasno pa obiščemo tudi telovadnico v enoti Mavrica, kjer je veliko zanimivih telovadnih rekvizitov. Uživamo v gibalnih igrah za ogrevanje, v poligonih, vajah za raztezanje in sprostitvenih dejavnostih po naporni vadbi.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Svetovni dan Zemlje

26. 4. 2023

Svetovni dan Zemlje, je priložnost, ko lahko še posebej osveščamo otroke o pomembnosti varovanja naše narave in okolja, v katerem živimo. V naši skupini smo ta poseben dan obeležili z različnimi dejavnostmi na temo varovanja okolja. Otroci so se seznanili z zgodbami in risanimi filmi z ekološko vsebino, se pogovarjali kaj lahko lepega storijo za naravo, se igrali z naravnim materialom in zemljo ter z raziskovanjem spoznavali njene lastnosti. Otroci so v zemljo posadili tudi cvetlice, stročnice in zelenjavo ter opazovali rast rastlin. V bližini vrtca smo si ogledali ekološki otok, se pogovarjali o ločevanju odpadkov in iz odpadnega materiala izdelali prav posebne izdelke za razstavo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Krojaček Hlaček

08. 3. 2023

V mesecu februarju smo se seznanili z novo pravljico z naslovom Krojaček Hlaček. Ob prebiranju njegovih prigod smo odkrivali svetove, ki so nas naučili kako zgraditi hišo iz gumbov, kako kot pravi vrvohodci hoditi po vrvi in še marsikaj. Za piko na i smo se odpravili v pravo gledališče – Mini teater v Ljubljani. Poleg vožnje z avtobusom, ki nas je popolnoma prevzela, smo spoznali Krojačka Hlačka še v živo.  Naj vam povemo…tale junak je res navihan in prelevil se je v čisto pravega Vrvohodca in nam pokazal kako spretno se zna smukati po napeti vrvi. 

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Pustno rajanje

08. 3. 2023

PUSTNA ( M. VOGLAR)

Tralala, hopsasa, pustne smo šeme,

tralala, hopsasa, nič nismo lene.

Tralala, hopsasa, mi se vrtimo,

tralala, hopsasa, in veselimo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Škoržek in Gozdni mož

09. 12. 2022

Z otroki smo prebrali knjigo Škoržek. Pravljica je bila otrokom zelo všeč. Prišli smo na idejo, da bi po literarni predlogi ustvarjali z naravnim materialom. Odpravili smo se v gozd, kjer smo nabrali material in sledilo je ustvarjanje. Otroci so med seboj zelo lepo sodelovali in ustvarili čudoviti sliki.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Z naravo živim

09. 12. 2022

Odpravili smo se v Jurčkov gozd. Ponudba raznolikih dejavnosti je otrokom omogočila, da so gozd doživeli z vsemi čutili. Tekom dogajanja si je vsak od nas poiskal svoje drevo, ga objel in skupaj z njim globoko zadihal. Svoja ušesa smo pobožali z zvenom gozdnega dogajanja ter se ob zvokih vetra spremenili v čisto prava drevesa, ki so se navihano premikala na tisoč in en jogijski način. Očesna zrkla smo urili z raziskovanjem in iskanjem raznolikih oblik, ki nam jih je bodisi ponudila narava sama ali pa smo jih z njeno pomočjo ustvarili mi. Ob ozaveščanju potrpežljivosti smo na tleh uspeli poiskati kar nekaj živeža, ki smo ga opazovali in komentirali.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Dišeči kostanj

20. 10. 2022

Sončno jesensko dopoldne nas je zvabilo v bližnji gozd. Otroci so bili zelo ustvarjalni pri igri, z vsem kar gozd ponuja. Mimogrede smo nabrali drva. Porodila se je zamisel, da bi z njimi zakurili ogenj in spekli kostanj. Tako smo skupaj preživeli prijetno dopoldne ob peki kostanja in prepevanju pesmi o jeseni.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Ličkanje pri "Palčkih"

20. 10. 2022

Ličkanje koruze, je v starih časih spadalo med najpomembnejša jesenska opravila. Tako smo se odločili, da v naši skupini obudimo ta star običaj. Otroci so sodelovali z veliko motivacije in interesa, zato smo bili pri delu zelo uspešni. Uspešno smo se seznanili z delčkom zgodovine našega življenja pred leti nazaj. Otrokom je šlo zelo dobro od rok tudi luščenje koruze.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

September pri Palčkih

8. 9. 2022

Veselo smo vstopili v novo vrtčevsko leto. Spoznavamo nove prijatelje, igralnico, igrače … Vsak dan nam je lepo in prijetno. Pojemo, plešemo, bivamo na svežem zraku, ustvarjamo, se igramo … Obiskal nas je tudi Palček, ki smo mu dali ime Bine. Bine bo z nami slikal, prepeval, se igral, telovadil in se z nami veselil novih dogodivščin.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Dostopnost