ROŽICE

Vzgojiteljica Darja Perdih

VPO pom. vzgojiteljice Damjana Fajdiga

 

Spoštovani starši!

Vstop v vrtec je za vašega malčka kot tudi za vas pomemben dogodek.

Potrudili se bova, da bo uvajanje za malčka kot tudi za vas starši prijetna izkušnja,

ki bo temeljila na varnosti, sprejemanju in razumevanju.

Malčkom se bo s tem ponudila priložnost za nova poznanstva in nove doživetja.

Da bo čas vašim malčkom v vrtcu mineval prijetno je potrebno vzajemno spoštovanje in sodelovanje.

Korakajmo skupaj.

 

Živel Videk

 Enota Videk je naš domek,

kjer se »Rožice igramo,

pojemo pesmice,

in radi se imamo.

 Lepo nam je tukaj,

še bomo prišli,

zapojmo vsi skupaj,

naj »Videk« živi.

Veseli december pri Rožicah

24. 12. 2021

Kljub »korona času«, ki nas spremlja že dalj časa, smo veseli december preživeli v prazničnem vzdušju. Začeli smo ga z izdelovanjem pozornosti za stanovalce DSO, v katero smo »pripisali« dobre želje. Izdelovali smo dekoracijo za igralnico in skupne prostore v enoti. Ob inštrumentalni in praznični glasbi smo rajali in se preizkusili v baletnih krilcih. Ogledali smo si virtualno predstavo v izvedbi strokovnih delavk našega vrtca. Razveselil nas je sneg, katerega smo tipali, po njem hodili in opazovali stopinje, ki smo jih pustili v snegu. Spoznali smo dva dobra moža, Miklavža in Božička, ki sta nas razveselila z darili. Okrasili smo skupno smrečico v enoti z okraski, ki ste jih izdelali vi starši  skupaj z vašimi malčki. Pripravili smo si čajanko in slavnostno kosilo in si ob praznični glasbi tako pričarali čarobnost praznikov, ki prihajajo.

Želiva vam vesele praznike, ki naj vam ostanejo v lepem spominu.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Gibanje skozi igro

10. 11. 2021

V oddelku smo izvajali gibalne aktivnosti tako v igralnici kot na prostem. Otroci so se plazili skozi tunel, premagovali ovire na poligonu, manipulirali z žogo, hodili po čutni poti, ob opori po stopnicah, se zibali na »ravnotežnih želvicah« itd. Vsakodnevno smo se odpravili na sprehod v bližino vrtca, kjer so otroci premagovali naravne ovire, plezali na toboganu, tekali, se preizkušali v hoji po listju in travnatih klančinah. Ob omenjenih dejavnostih je bilo na otrokovih obrazih opaziti nasmeh in zadovoljstvo. Z omenjenimi dejavnostmi bomo nadaljevali tudi v prihodnje in jih še nadgraditi. Kajti gibanje je naša prednostna naloga oddelka, kateri smo že do sedaj posvetili veliko časa.

 

Kliknite tukaj za ogled galerije

Igriva jesen

13. 10. 2021

Jesen je tisti letni čas, ki nas obdari z različnimi plodovi. V oddelku smo spoznali različne jesenske plodove (koruzo, pšenico, divji kostanj in jesensko listje). Malčki so s plodovi manipulirali, jih tipali, vonjali, opazovali, prenašali, nalagali v samokolnico in prevažali po igralnici. Preizkusili so se v ruženju koruze, polnjenju lončkov s pomočjo žličke ali brez in pretresanju plodov iz enega v drugi lonček. Omenjene aktivnosti so pritegnile veliko pozornost malčkov, ki so jim omogočile, da sorazvijali svoje finomotorične sposobnosti in koncetracijo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

Dostopnost