PIKICE

Vzgojiteljica Teja Jurečič

VPO pom. vzgojiteljice Nina Zore

 

 

JUNAK GRE V VRTEC

Nase čisto nove hlače,

čevlje in kar spada vkup,

dolg pogled še na igrače

in po mamičin poljub.

 

Potlej pa… o, saj že vemo:

v vrtec mora naš junak!

Nič zato, če z rahlo tremo;

vsak začetek je težak.

(Jože Šmid)

 

Pustno rajanje v enoti Videk

24.2.2023

Ponedeljkov popoldan, dan pred pustom, smo se v velikem številu zbrale maškare na Pustnem rajanju v enoti Videk. V sobi Pustvarjalnici smo si lahko naredili različne pustne likovne izdelke, v sladki sobi smo se posladkali s tako imenovano pustno malčko, v zadnji sobi pa smo imeli pustni žur. Vse velike in male  maškare smo si bile na koncu enotne, da smo se imele super.

Klikni na ogled galerije slik…

Praznovali smo 1. leto našega Leva

27.1.2023

Wooohooo to pa je bil žur. Po stopnicah gor, po toboganu dol. Potem pa še blazine. Plezaš sem in plezaš tja. Kaj pa če se skrijemo v tunel? O kako je bilo v tunelu temno. Ampak nam je bilo vseeno. Res smo se neskončno zabavali.

Potem pa biii biiiip. Pripeljala se je torta. Tako okusnih dirkalnih avtomobilov še nikoli nismo poizkusili.

Vse najboljše Lev!

 

Klikni na ogled galerije slik…

Praznovanje Taringa 1. rojstnega dne

26.1.2023

Za praznovanje Tarinega rojstenga dne smo želeli ustvariti veselo, rajajoče vzdušje in se odločili da bomo igrali na ritmične instrumente in zraven prepevali pesmi. Zaželeli smo se tudi igre z živalmi, kjer smo oponašali njihove zvoke in jih vozili v traktorskih prikolicah. Pri malici, smo Tari zapeli Vse najboljše in pojedli sadno torto. Dan je minil v veselem vzdušju. Imeli smo se lepo.

Tara, vse najboljše!

Klikni na ogled galerije slik…

Praznovanje Oliverjevega 1. rojstnega dne

26.1.2023

Ker ima Oliver rad glasbo in ples, smo se odločili, da bomo danes veliko plesali ob glasbi. Zavrteli smo glasbo in skupaj z njo, so se zavrteli in zamigali tudi naši boki. Ko smo se utrudili pa smo konstruirali z lego kockami. Sestavljali smo stolpnice različnih oblik in velikosti. Z največjim veseljem pa smo jih tudi podirali. Čas je bil za malico in vsi skupaj smo Oliverju zapeli pesem Vse najboljše in se posladkali s sadno torto (v obliki gobice). Mmm… kako dobro je bilo dobro.

Oliver, vse najboljše!

Klikni na ogled galerije slik…

Praznovanje Injinega 1. rojstnega dne

26.1.2023

Danes smo praznovali Injin rojstni dan in ustvarjali vse mogoče stvari. Najprej smo nekaj časa rajali ob otroških pesmih, kar je seveda vedno zabavno in veselo, potem pa smo se igrali z različnimi igračami. Zraven smo tudi ustvarjali s tempera barvami in čopiči. Nastale so prave umetnine. Pred počitkom, je bil čas za malico in že smo se veselili, da bomo pojedli sadno torto ( v obliki rože), še prej pa smo Inji, ob torti, zapeli pesem Vse najboljše.

Inja, vse najboljše!

 

Vse najboljše Michelle.

Klikni na ogled galerije slik…

Michelle je pihala 1. svečko

15.1.2023

Michelle je svoj rojstni dan v vrtcu imela zelo pisan. V igralnico je priskakljalo veliko barvnih, velikih, malih, pisanih, poskočnih žog. Žoge so se kotalile, metale po zraku, brcale in podajale čez celo igralnico. To je bil res pravi »žogalni« žur, na katerem ni manjkala niti sadna torta, harmonika in pihanje svečk.

 

Vse najboljše Michelle.

Klikni na ogled galerije slik…

Iris praznuje 1 leto

15.1.2023

Praznovanje Irisinega rojstnega dne je bilo prav zabavno. Plesali smo rajalne igre, prepevali pesmi in plesali ob zgoščenki z otroško glasbo.

Otrokom je bilo najbolj zanimivo spuščanje po toboganu v garderobi in plezanje na igralo.

Da je bilo praznovanje res pravo, smo pripravili tudi pihanje svečke in jedli slastno, sadno torto.

 

Vse najboljše Iris

Klikni na ogled galerije slik…

Julijin dan v vrtcu

6.12.2022

Naša Julija je praznovala 1. rojstni dan. Igrali smo se z igračami, ki so ji zelo všeč, poslušali glasbo in zaplesali. Pihali smo svečke na naši tortici in zapeli Vse najboljše.  Praznovanje smo zaključili s »sadno torto« v obliki metulja. Mmmmm bila je zeloooo okusna.

Vse najboljše Julija!

Klikni na ogled galerije slik…

Kdo se skriva v buči?

6.12.2022

Oktobra smo s pomočjo Ruske ljudske zgodbe Razbita buča odkrivali, kdo vse je bučo želel za svoj dom. Spoznavali smo kako teče miš, kako se oglaša pes, kako se v klopčič zvije jež, kako se muca obliže s svojim jezikom in kako skače zajec. Vse živali smo prepoznavali na fotografijah in prepevali pesmice, v katerih te živali nastopajo. Vzgojiteljica Erika iz sosednje skupine, nam je pripravila lutkovno predstavo v kateri smo zelo uživali. Trgali smo oranžen papir in ga prilepili na podlago. Tako je nastala velika buča s pomočjo katere smo pripovedovali zgodbo. Zelo smo uživali ob izdelovanju buč iz tekstila, saj smo vrečo iz blaga barvali z velikimi čopiči, gobico in rokami. Potem smo imeli papirnato zabavo. Igrali smo se s časopisnim papirjem in papirjem iz rezalnika. Uuuu to je bila res prava zabava. Ta papir smo skupaj natlačili v pobarvane vreče in jih razstavili v garderobi. Veliko časa smo preživeli zunaj in se odpravili na sprehod. In kar je najpomembnejše… spoznali smo novega prijatelja, ki se je brez težav vključil v našo skupino.

Klikni na ogled galerije slik…

September pri "Pikicah"

9.11.2022

V vrtec smo septembra, majhni in veliki, zakorakali z velikimi očmi. Nismo vedeli kaj nas čaka za vrati nove igralnice. Prve dni so bili malčki in starši zelo pogumni, saj so imeli za oporo en drugega. Kmalu je prišel čas, da so starši spustili svoje pikice in pikce v varno naročje novih vzgojiteljic. Malo so pojokali, se malo zaigrali, raziskovali igralnico in igrače. Bili smo na igrišču in tam nam je bilo še posebej lepo. Potem so se malo spomnili na mamice in očke in spet je pritekla kakšna solzica. Nina in Teja sta prepevali, plesali, gradili stolpe in vozili avtomobile, predvsem pa crkljali otroke, ki so prvič prestopili prag vrtca. Uvajanje je za vse otroke potekalo postopno in brez težav. Konec meseca smo, kot pravi korenjaki, slikali s čopiči in tempera barvami.

Vrtec Mavrica je postal bogatejši za 11 zelo pogumnih otrok iz skupine Pikice.

Starši, hvala za sodelovanje. S skupnimi močmi nam je uspelo prebroditi začetniško krizo. Otroci z veseljem pridejo k nama in to je tisto kar šteje.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost