ŽABICE

Vzgojiteljica Barbara Škarja

VPO pom. vzgojiteljice Mirjam Golob

 

En malček lahko več naredi v eni

nenadzorovani minuti kot večina ljudi

v celem dnevu in vse, 

kar otroci potrebujejo, je malo pomoči,

malo upanja in nekoga,

ki verjame vanje.

 DOBRODOŠLI V NAŠI ŽABJI PRAVLJICI,

KJER BOMO TKALI PRAVA PRIJATELJSTVA

IN RAZISKOVALI NOVE POTI.

Poskočni december pri žabicah

6. 1. 2021

V mesecu decembru je bil v naši skupini na obisku Hrestač. Strokovne delavke iz hodnika B so nam pripravile zanimiv, pester in čaroben decembrski program. Vsako jutro smo prebirali različne zgodbe. Po prebrani zgodbi smo skupaj obnavljali zgodbo in se pogovarjali o njej. Velik poudarek smo dajali, da pravljico poslušamo mirno in zbrano, v pomoč pa nam je bila lutka. Na začetku meseca smo tudi okrasili svojo igralnico in skupne prostore. Počasi je na vrata trkal božični čas. Likovno smo ustvarjali in izdelali izdelke, katere so dobre vile odnesle v Dom starejših občanov Trebnje in starostnikom tako poskušali polepšali dan. V mesecu decembru sta nas obiskala Miklavž in Božiček. Prvi nam je pri zajtrku pusti majhno sladko pozornost, drugi pa nas je obiskal v vrtcu. Sledilo  je presenečenje pod smrekico, kjer nam je pustil darila in nam nato še pomahal skozi okno. Skupaj smo se mu zahvalili, mu zapeli pesem in se z njim slikali. Skozi cel mesec smo si poskušali pričarati pravljični čas, zato smo  velikokrat poslušali božične pesmi, ob njih plesali in se gibalno izražali.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Poskočni oktober pri žabicah

4. 11. 2021

Oktober pri žabicah je bil zelo pester in igriv. Prvi teden smo začeli s tednom otroka. V tem tednu smo imeli zanimive dejavnosti pri katerih smo zelo uživali. Imeli smo vadbeno uro, likovno ustvarjali punčke iz cunj se igrali in bivali na svežem zraku. Spoznali smo deklamacijo o Medvedu, ki stopa copa cop, pa pride zajček in skače hopa hop, mala miška pa hiti, tikitikitikiti. Spoznali smo pravljico o Razbiti buči. Pravljico sta nam z lutkami zaigrali vzgojiteljica Erika in naslednji dan še vzgojiteljica Saša. Otroci so jo zelo lepo spremljali in ji sledili. Na koncu so se z lutkami malo poigrali. Poleg vseh že naštetih dejavnosti smo pri žabicah tudi veliko peli, plesali, lovili milne mehurčke. Izdelali smo drevo prijateljstva, ki krasi našo garderobo. Igrali smo se na terasi, kjer je bila otrokom najzanimivejša igra z listjem katerega so nalagali v samokolnice in ga vozili naokoli. Otroci so si nedvomno zaslužili počitnice. Upamo, da so otroci v domačem okolju zelo uživali, igrivo pa je bilo tudi v vrtcu, saj smo vzgojiteljice tudi v času počitnic poskrbele za prijetne dopoldneve. V ospredju je bila prosta igra, katero smo spodbujale in usmerjale.

Kliknite tukaj za ogled galerije

September pri žabicah

12. 10. 2021

September, mesec uvajanja se je zaključil in minil čisto prehitro. Večjih težav pri uvajanju nismo imeli. Počasi, korak za korakom pridobivajo zaupanje v novo okolje, nove ljudi in nove prijatelje. Velik poudarek smo dali na medsebojno druženje, prilagajanje novemu okolju, spoznavanje igralnice in okolice vrtca. Poskrbele smo, da so imeli otroci veliko časa za igro. Otroci so se igrali v različnih kotičkih, prebirali smo slikanice v knjižnem kotičku ter se crkljali. Prijetno in toplo jesensko vreme smo izkoristili za gibanje in igro na vrtčevskem igrišču, prvi sprehod na šolsko igrišče. Otroci naše skupine zelo uživajo v gibanju, plesu in gibalnih igrah, zato bomo temu področju namenili posebno pozornost. Uživali smo vsak dan znova in znova. S koncem meseca pa je v našo skupino prišel tudi “škratek Prehladek”, saj nas je kar nekaj zbolelo. Upajmo, da bo drug mesec bolje. Ostanimo srčni, srečni in zdravi.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost