DROBIŽKI

Vzgojiteljica Erika Žalec

VPO pom. vzgojiteljice Mateja Robida

 

Drobižki smo ena od najmlajših skupin našega vrtca.

Smo še majhni in drobni, kot drobiž v denarnici,

zato se nam ime Drobižki najbolj poda.

In če boste odrasli nalagali samo dobro v ta drobiž,

obljubimo, da vam povrnemo z obrestmi.

 

Drobižki v novembru

5. 12.  2021

Letošnji november je bil otrokom precej nenaklonjen, saj je zbolelo zelo veliko otrok. Temu se nismo mogli izogniti niti Drobižki. Zgodilo se je celo, da nekaj dni zaradi bolezni ni bil prisoten niti en Drobižek. Naša Erika pravi, da se ji kaj takega še ni zgodilo v dolgoletni praksi. Kljub vsemu smo v mesecu novembru praznovali 1.rojstni dan  dveh naših deklic, vadili smo čim samostojnejše vzpenjanje na tobogan in spust po njem, spremljanje gledališke predstave sede na stolu, kot v gledališču, preizkusili pa smo se tudi v igri vlog v dramatizaciji Razbita buča. Pred igro smo se navajali na pokrivalo, ki je predstavljal določeno žival iz zgodbe. Imeti tako pokrivalo ni ravno enostavno, vendar je bila večina zelo strpnih. Koncem meseca smo se začeli privajati držanja in hoje ob sprehajalni vrvici. Naj vam povemo, da to ni mačji kašelj, zato komaj čakamo, da pridejo vsi Drobižki, da jim pokažemo, kaj nekateri že znamo. Čakamo pa še na dva novinčka, ki prideta v naslednjem mesecu.  

Kliknite tukaj za ogled galerije

Drobižki v mesecu oktobru

12. 11. 2021

Če smo se septembra malo važili, da smo face, nas je pa mesec oktober malo »prizemljil«.  Malo je krivo poslabšanje vremena in ohladitve, da nismo več tako lahko hodili zunaj ali pa nas je zeblo v roke, malo nam je nagajalo zdravje, saj smo bili zato veliko odsotni in, ker se še nismo prej dovolj dobro navadili na vrtec, je bil vsak povratek za nas ponoven stres. Spoznali smo dve novi Drobižki, ki sta imeli tudi težave z uvajanjem in posledično smo tudi ostali bili bolj jokavi. Ampak šefici sta bili potrpežljivi in sta nas veliko tolažili, se z nami igrali, peli, nam zaigrali lutkovno predstavo Razbita buča, nam dali možnost raziskovanja prave buče, prinesli naravni material v igralnico,…, predvsem pa nam dajali občutek sprejetosti. In počasi se stvari spet umirjajo. Žal smo se morali zadnji dan meseca posloviti od Meline, ki se je z družino preselila v drug kraj. Lepo se imej z novimi prijatelji.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Nova generacija Drobižkov v enoti Videk

11. 10. 2021

Šolsko leto je na okoli in spet je v vrtec vstopila nova generacija 1-2 let starih otrok. Drugi oddelek enote Videk pripada otrokom skupine Drobižki. Res smo še pravi drobižki, saj vsi še ne hodimo, pa tudi vseh prijateljčkov še ne poznamo, ker še niso dovolj stari, da bi že bili z nami v vrtcu. Ločitev od staršev nam je predstavljala v začetek stres. Navajati se na nov prostor, nove »tete«, jokajoče otroke, nov red in pravila,…, ja, vse to je bilo res hudo, vendar smo z vsakim dnem boljši. Naši šefici pravita, da smo zelo pridni, saj nič več ne uhajamo od mize, ko se je, pa z žlico se trudimo sami jesti in celo tako imenovane flaške kar na enkrat ne rabimo, saj so v vrtcu barviti lončki, ki kar kličejo, da jih sami držimo in pijemo iz njih. Dude pa itak rabimo samo še, ko gremo počivat ali pa, ko se vrnemo iz bolniške, da ni preveč stresa ob ločitvi. Vreme nam omogoča, da gremo vsak dan na sprehod po okolici ali pa vsaj na igrišče pred igralnico. Ogledali pa smo si tudi dejavnosti pred občinsko zgradbo v okviru Tedna mobilnosti. Pa recite, da nismo dobri, če upate.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost