DROBIŽKI

Vzgojiteljica Erika Žalec

VPO pom. vzgojiteljice Mateja Robida

 

Drobižki smo ena od najmlajših skupin našega vrtca.

Smo še majhni in drobni, kot drobiž v denarnici,

zato se nam ime Drobižki najbolj poda.

In če boste odrasli nalagali samo dobro v ta drobiž,

obljubimo, da vam povrnemo z obrestmi.

 

Drobižki v oktobru

13.11.2022

Mesec oktober nam Drobižkom ni bil najbolj naklonjen glede zdravja. Skoraj vsi smo bili vsaj kak dan doma. Smo pa lepo vreme izkoristili za vsakodnevne sprehode po bližnji okolici. Navajali smo se na sledenje in hojo po poti in ne kar po svoje. Spoznali smo zgodbo Razbita buča, si ogledali lutkovno predstavo, like iz zgodbe gibalno oponašali ter poslušali pesmi o živalih. Naredili smo pobarvanko likov iz zgodbe, kjer smo s preizkusili v slikanju s čopičem ali s prsti. Poudarek je bil na tem, da smo s čopičem božali izbrani lik iz zgodbe. Veliko raziskovalnega duha pa nam je dalo raziskovanje notranjosti buče. Pa en deževen dan smo raziskovali okolico oblečeni v pelerine.

Klikni na ogled galerije slik…

Drobižki ob Tednu otroka

13.11.2022

Letošnja tema Tedna otroka je bila Skupaj se imamo dobro. Drobižki smo poslušali pesmi in se ob njih vsak po svoje plesno izrazili, spoznali prijazno lutko muco, ki nam je predstavila  igrico Jaz sem mali mucek žogico imam, se družili z vrstniki enote na terasi ob gibalnih  nalogah, raziskovali in spoznavali različne naravne materiale ter si ogledali lutkovno predstavo Razbita buča.

Klikni na ogled galerije slik…

Nova generacija Drobižkov v enoti Videk

8.10.2022

Šolsko leto je na okoli in spet je v vrtec vstopila nova generacija 1-2 let starih otrok. Drugi oddelek enote Videk pripada otrokom skupine Drobižki. Res smo še pravi drobižki, saj vsi še ne hodimo. Tudi vseh prijateljčkov še ne poznamo, ker se nam priključijo kasneje.

Ločitev od staršev nam je predstavljala v začetek stres. Navajati se na nov prostor, nove »tete«, jokajoče otroke, nov red in pravila,…, ja, vse to je bilo res hudo, vendar smo z vsakim dnem boljši. Naši šefici pravita, da smo zelo pridni. Zdaj že mirno sedimo pri mizi, ko jemo in se trudimo jesti sami, navajamo se na samostojno držanje lončka in pitje iz njega. Pa dude imamo samo še, ko gremo počivat.

Če nam vreme omogoča, gremo ven. Zdaj se navajamo slediti vzgojiteljici po poti, ki si jo ona zamisli in ne, da gremo mi po svoje. Pa od blizu smo si ogledali policijski avto, ki je bil del pripravljenih dejavnosti za občinsko zgradbo v okviru Tedna mobilnosti. Le kaj nas čaka naslednji mesec?

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost