MRAVLJICE

Vzgojiteljica Tjaša Lopatec

VPO pom. vzgojiteljice Rebeka Škrilac

 

Otroci imajo majhne noge,

a delajo največje korake

do sonca do sreče, čez svet

in puščajo za vse zanesenjake

v prihodnosti sled.

                        (T. Pavček)

 

Oktober pri Mravljicah

9.11.2022

Smo namenili spoznavanju gozda v jesenskih barvah. Spoznali smo jesenske plodove, z njimi raziskovali v naravoslovnem kotičku, jih razvrščali in se igrali razne didaktične igre. Pripravili smo slano testo in uživali v izdelovanju različnih motivov. Ustvarjali in razvijali smo svoje motorične sposobnosti s slikanjem z gobico, prstki,…Dan hoje smo obeležili s hojo do vrtca Mavrica kjer smo v telovadnici nadaljevali z gibalno vadbeno uro. Obiskali smo knjižnico in si izposodili knjige z gozdno tematiko hkrati pa se seznanili z načinom izposoje knjige ter pravili vedenja v knjižnici.

Klikni na ogled galerije slik…

Teden otroka

16.10.2022

Teden otroka smo obeležili z različnimi aktivnostmi na temo »Skupaj se imamo dobro«. Letošnji ambasador je bil pevec NIPKE s pesmijo »Skp se mava dobr« kateri smo vsakodnevno prisluhnili in zaplesali. Spoznali smo novo socialno igro z naslovom Žoga prijateljstva. Skupaj iz prijatelji iz enote Videk smo razvijali svoje gibalne sposobnosti in spretnosti ob različnih gibalnih nalogah na igrišču enote Videk. Ogledali smo si lutkovno predstavo Razbita buča, ki nam jo je zaigrala strokovna delavka. Raziskovali in spoznavali smo različne naravne materiale. Teden smo zaključili s skupnim druženjem enote Videk.

Klikni na ogled galerije slik…

Mesec september pri "Mravljicah"

12.10.2022

Prvi vrtčevski dnevi so za nami. Namenili smo jih uvajanju, prilagajanju na novo okolje, navajanju na nove prijatelje in vzgojiteljici. Čeprav smo najmlajši smo kljub temu počeli veliko zanimivih stvari: igrali smo se na igralih terase, risali s flomastri, plesali ob otroški glasbi, spoznali nove pesmice ob spremljavi kitare in blokflavte, igrali na male ritmične instrumente, telovadili, se srečali z lutkami, praznovali prvi rojstni dan, se odpravili na sprehod z našo »bibo«, se žogali, smejali, jokali, se crkljali seveda tudi jedli in spali ter si s tem lajšali prve dni v vrtcu. V sklopu tedna mobilnosti pa smo si ogledali reševalno vozilo in policijsko vozilo.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost