PALČKI

Vzgojiteljica Saša Kastelic

VPO pom. vzgojiteljice Vanja Strajnar

 

TRIJE PALČKI

Trije palčki trije malčki so doma sedeli,
knjige brali, pesmi peli,
dobro se imeli.

Pa pred hiško sosed miško z vozkom se pripelje,
palčke malčke ven pokliče,
v širni svet jih pelje.

Toda že za prvim gričkom palčki zajokali,
dol z vozička so skočili in domov jo ubrali.

Dobrodošli…

Decembrsko rajanje pri Palčki

6. 1. 2022

 

Letos je bil december prav poseben za nas, saj smo prvič rajali v vrtcu. Obiskali so nas  Miklavž, Božiček in dobra vila. Miklavž nam je prinesel različne dobrote, da smo se malo posladkali. Božiček in dobra vila pa nove igrače, s katerimi se sedaj igramo. Imeli smo razigrano decembrsko vzdušje z različnimi dejavnostmi. Spoznavali smo slano testo, se igrali z njim, ga malo poizkusili in izdelali okraske za garderobo ter voščilnico za varovance iz DSO-ja. Z okraski, katere ste pomagali izdelati tudi vi smo okrasili smrečico, ki je krasila našo garderobo. Med drugim smo si ogledali baletno predstavo Hrestač. Imeli smo slavnostno kosilo v družbi glavnih junakov predstave. Strokovne delavke iz skupine Žabic so nam spekle slastne palačinke, ki smo si jih privoščili za malico. Proti koncu decembra smo izvedli orientacijski pohod, z različnimi postojankami in nalogami. Na koncu pa nas je pričakal skriti zaklad.

 

 

Klikni za ogled galerije

Dogajanje pri Palčkih

8. 12. 2021

 

V mesecu novembru so se nam pridružili štirje dečki. Ugotovili so, da pa res ni tako hudo pri nas. Veselo že sedimo za mizo in pridno jemo obroke. Prisotno je še malo joka vendar se vsakodnevno trudimo, da ga je prisotnega čedalje manj. Seznanili smo se z novo bibarijo; Dežek pada, ter likovno ustvarjali. Otroci so nad ustvarjanjem začudeni, malo je prisoten strah, vendar strah premagujejo tako, da raziskujejo, tipajo, ližejo, stiskajo, packajo…Obeležili smo tudi  Tradicionalni slovenski zajtrk, ki nam ga je dodatno popestrila Erika.  Zaigrala nam je  lutkovno predstavo z naslovom Ciciban in čebelica. Proti koncu meseca pa nas je razveselil sneg.

 

 

Klikni za ogled galerije

Jesen pri Palčkih

8. 11. 2021

 

Mesec oktober smo začeli s Tednom otroka. Otroci so imeli v tem tednu pripravljene različne dejavnosti. V tem mesecu smo praznovali rojstne dneve otrok. Spoznavali smo gozd in različne naravne materiale; listje, storže, divji kostanj… Seznanili smo se z novo peto pesmijo Tok tok tok in bibarijo Medved stopa. Na to temo smo likovno ustvarjali po naših zmožnostih. Imeli smo  tudi poudarek na gibalnem področju, kjer smo premagovali različne ovire. Otroci so spoznali lutko  poskočnega Palčka Skakalčka, ki nas je večkrat obiskal pri različnih aktivnostih.  Obiskala nas je tudi vzgojiteljica Erika, ki nam je zaigrala na harmoniko ter uprizorila lutkovno predstavo z naslovom Razbita buča.

 

 

Klikni za ogled galerije

Palčki prvič v vrtcu

5.10.2021

Naši malčki so prvič vstopili v naš vrtec. Uvajalno obdobje je za nami in lahko se pohvalimo, da se vsi otroci dobro počutijo, saj ni več prisotnega joka. Mesec september nam je omogočil veliko časa na prostem, kajti bilo je veliko sončnega vremena. Izkoristili smo ga za odhod v Jurčkov gozd, kjer so otroci raziskovali gozdna tla, se sproščali na gugalnici in uživali v vožnji z našim vrtčevskim vozičkom. V tistem času večina otrok še ni hodilo, zato smo se vozička posluževali večkrat. Z vozičkom smo se odpeljali do železniške postaje, kjer smo opazovali vlake ter ostala vozila. Velikokrat nas je pot popeljala do  šolskega  igrišča ter igrišča enote Ostržek in Kekec, kjer so jih z veseljem raziskovali.

 

Klikni za ogled galerije

Dostopnost