MRAVLJICE

Vzgojiteljica Tjaša Lopatec

VPO pom. vzgojiteljice Amanda Povhe

 

Otroci imajo majhne noge,

a delajo največje korake

do sonca do sreče, čez svet

in puščajo za vse zanesenjake

v prihodnosti sled.

                        (T. Pavček)

 

Pustno rajanje v enoti Videk

24.2.2023

Ponedeljkov popoldan, dan pred pustom, smo se v velikem številu zbrale maškare na Pustnem rajanju v enoti Videk. V sobi Pustvarjalnici smo si lahko naredili različne pustne likovne izdelke, v sladki sobi smo se posladkali s tako imenovano pustno malčko, v zadnji sobi pa smo imeli pustni žur. Vse velike in male  maškare smo si bile na koncu enotne, da smo se imele super.

Klikni na ogled galerije slik…

Sadje in zelenjava pri Mravljicah

7.2.2023

V januarju smo spoznavali preko čutil različne vrste sadja in zelenjave. Ogledali smo si jih preko slikovnega gradiva, slikanic, kartonk,…Prvič so se otroci soočili z rezanjem sadja ter tako pomagali pri izdelavi sadne kupe. V sklopu obogatitvene dejavnosti Vidkovi kreativni prstki, nas je obiskal gozdni palček po imenu Palček Piskalček. Ta nas je seznanil z različnimi glasbili, nanj zaigral. Predstavil nam je tudi novi pesmici ter nas povabil k izdelovanju glasbil iz odpadne embalaže. Izdelali smo si različne ropotuljice s katerimi sedaj spremljamo pete pesmice. V mesecu januarju pa smo tudi veliko rajali, se zabavali z baloni in milnimi mehurčki ob praznovanju rojstnih dni.

Klikni na ogled galerije slik…

December

15.1.2023

Čarobni december smo obeležili z vsebino slikanice Medenjaček. Izdelovali smo različne likovne motive iz različnih likovnih tehnik in si tako okrasili igralnico. Poleg okraskov za v igralnico, smo izdelali tudi okraske za na smrečico, ki smo jo okrasili v mestnem parku. Naredili smo tudi izdelke, s katerimi smo razveselili člane in jim polepšali praznične dni v Domu starejših občanov. Izvedli smo gibalno vadbeno uro skupaj z otroki iz enote Videk. V vsakem oddelku je bil poligon, ki smo ga preizkusili in uspešno rešili. Na obisk smo povabili nekaj bivših vzgojiteljic vrtca Mavrica, ki so v pokoju in z njimi preživeli urico čajanke s slastnimi vaflji. V večnamenskem prostoru enote smo si ogledali predstavo z naslovom Medenjaček. Skupno smrečico enote Videk smo okrasili z okraski, ki so jih izdelali otroci skupaj s starši. Obiskal nas je tudi Božičkov pomočnik-škratek in nam prinesel darila. Prinesel nam je nove igrače, s katerimi smo se zelo radi igrali. Sodelovali smo v natečaju Poštar Pavli in napisali pismo Božičku ter ga tudi čisto samo odnesli na pošto. Praznični december smo zaključili s pohodom z Božičkovimi kapami.

Klikni na ogled galerije slik…

November

12.12.2022

V mesecu novembru smo sodelovali na natečaju, ki ga je organizirala trgovina Hofer, z naslovom Ferdov pravljični gozd. Izdelali smo smrečici, kateri smo pobarvali in jih okrasili. Svetovni dan strpnosti, ki je potekal 16. 11. 2022, smo ga obeležili skozi gibalne aktivnosti. Ob jesenskih barvah in lepi naravi smo obiskali tudi Jurčkov gozd, kjer smo hodili po ne ravni površini ter se igrali na igralih in nabirali jesenske plodove. Ob deževnem dnevu pa smo v oddelku pripravili poligon in s tem utrjevali naravne oblike gibanja. Pričeli pa smo tudi z obogatitveno dejavnostjo, z naslovom Vidkovi kreativni prstki, kjer smo ustvarjali z naravnimi barvami, kot so rdeče zelje, kurkuma, rdeča pesa in prst. 

Klikni na ogled galerije slik…

Oktober pri Mravljicah

9.11.2022

Smo namenili spoznavanju gozda v jesenskih barvah. Spoznali smo jesenske plodove, z njimi raziskovali v naravoslovnem kotičku, jih razvrščali in se igrali razne didaktične igre. Pripravili smo slano testo in uživali v izdelovanju različnih motivov. Ustvarjali in razvijali smo svoje motorične sposobnosti s slikanjem z gobico, prstki,…Dan hoje smo obeležili s hojo do vrtca Mavrica kjer smo v telovadnici nadaljevali z gibalno vadbeno uro. Obiskali smo knjižnico in si izposodili knjige z gozdno tematiko hkrati pa se seznanili z načinom izposoje knjige ter pravili vedenja v knjižnici.

Klikni na ogled galerije slik…

Teden otroka

16.10.2022

Teden otroka smo obeležili z različnimi aktivnostmi na temo »Skupaj se imamo dobro«. Letošnji ambasador je bil pevec NIPKE s pesmijo »Skp se mava dobr« kateri smo vsakodnevno prisluhnili in zaplesali. Spoznali smo novo socialno igro z naslovom Žoga prijateljstva. Skupaj iz prijatelji iz enote Videk smo razvijali svoje gibalne sposobnosti in spretnosti ob različnih gibalnih nalogah na igrišču enote Videk. Ogledali smo si lutkovno predstavo Razbita buča, ki nam jo je zaigrala strokovna delavka. Raziskovali in spoznavali smo različne naravne materiale. Teden smo zaključili s skupnim druženjem enote Videk.

Klikni na ogled galerije slik…

Mesec september pri "Mravljicah"

12.10.2022

Prvi vrtčevski dnevi so za nami. Namenili smo jih uvajanju, prilagajanju na novo okolje, navajanju na nove prijatelje in vzgojiteljici. Čeprav smo najmlajši smo kljub temu počeli veliko zanimivih stvari: igrali smo se na igralih terase, risali s flomastri, plesali ob otroški glasbi, spoznali nove pesmice ob spremljavi kitare in blokflavte, igrali na male ritmične instrumente, telovadili, se srečali z lutkami, praznovali prvi rojstni dan, se odpravili na sprehod z našo »bibo«, se žogali, smejali, jokali, se crkljali seveda tudi jedli in spali ter si s tem lajšali prve dni v vrtcu. V sklopu tedna mobilnosti pa smo si ogledali reševalno vozilo in policijsko vozilo.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost