ZVEZDICE

Vzgojiteljica Renata Borišek

VPO pom. vzgojiteljice Petra Vidmar

 

»Vsak otrok je zase svet,

poseben, svetal in lep

kot zvezda na nebu…«

 

Naše nebo bo igralnica, kjer si želiva veliko toplih objemov, prijaznih besed in prisrčnih nasmehov.

V oddelku »ZVEZDICE« vas pričakujeta Renata in Petra

 

Jesen v različnih oblikah

20. 11. 2022

V mesecu novembru smo jesen spoznali v različnih oblikah. S spremembo vremena smo skozi okna naše igralnice vsak dan opazovali, kako je veter zibal in spuščal listke z dreves. Napadlo listje so otroci pobirali, nalagali v samokolnice in vedra ter grabili na kup. Nekaj jesenskih plodov smo prenesli tudi v igralnico. Storže in divji kostanj so otroci polnili v vedra, pretresali, nalagali z lopatkami in polnili v lončke različne velikosti. V okviru obogatitvene dejavnosti enote, so se otroci lahko bosi sprehodili po čutni poti iz različnih naravnih materialov iz gozda, tipali in vonjali so plodove in se zunaj poigrali v gozdni igralnici. Jesen so otroci likovno upodobili tudi s prstnimi barvani toplih odtenkov.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Kostanjev piknik

25. 10. 2022

Lepo vreme v začetku oktobra in dobra letina kostanja je bila odlična priložnost za kostanjev piknik skupine Zvezdice. Skupno druženje je bilo namenjeno temu, da se starši in otroci, ki so letošnje šolsko leto prvič vstopili v vrtec, med seboj bolje spoznajo in da se imamo skupaj zabavno tudi popoldne, ko niso v vrtcu. Medtem, ko so očetje poskrbeli za ogenj in peko kostanja, so otroci mamicam pokazali gibalne spretnosti na lesenih igralih pred enoto Ostržek. Prijetno vzdušje na našem prvem srečanju je dodal lepo pečen sladek kostanj.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Vsak začetek je težak

12.10.2022

V zadnji igralnici enote Ostržek se igrajo najmlajši otroci, ki so septembra prvič prestopili vrtčevski prag. Vsak začetek je težak in otroci so potrebovali svoj čas, da so se navadili na življenje v vrtcu brez svojih staršev. Zdaj, ko so že dobro spoznali svoje vrstnike, vzgojiteljice in prostore vrtca, že z zanimanjem sodelujejo v različnih dejavnostih, se igrajo in raziskujejo. Če pa se še utrne kakšna solzica, vedo, da jih čaka varno naročje vzgojiteljice ali stisnejo svojo ninico.  

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost