BALONI

Vzgojiteljica Alja Vidmar

VPO pom. vzgojiteljice Lara Lesjak

 

 

Skupino Baloni bomo obiskovali,  

nove prijatelje spoznali,  

se z njimi igrali, 

ter se skupaj veselo in razigrano

v novo šolsko leto podali.  

 

Alja in Lara

se že veseliva skupnih vrtčevskih dni. 

 

Kakšna čudovita soba!

23. 6. 2022

Končno smo zrasli, da smo lahko pugumno zakorakali proti enoti Mavrica.

Obiskali smo senzorično sobo.

Pričakala nas je povsem navadna soba. Alja in Teja sta pripravili umirjeno glasbo. Kar naenkrat sta začeli prižigati različne luči in reflektorje. Waaaaaw. Kako zanimivo. Ležali smo na tleh in opazovali kako barve plešejo po stenah. Videli smo tudi vodni stolp z ribicami. Objeli smo igrače, ki so bile večje kot mi.

Za konec smo se prijatelji med seboj zmasirali z masažnimi žogicami.

To je bilo res pravo doživetje.

Komaj čakamo, da to čudovito sobo spet obiščemo.

Kliknite za ogled galerije slik

Pomlad v oddelku Baloni

23. 6. 2022

V našem oddelku smo z navdušenjem pozdravili pomlad. Razgibali smo se na gibalnih dopoldnevih, na sprehodih do travnika in končno smo dočakali malo več toplega vremena, da smo veliko časa lahko preživeli zunaj.

Spoznavali smo nove živali in jih opazovali v naravi in v igralnici.

Prvič smo se preizkusili v kiparjenju. Iz slanega testa smo naredili našega novega prijatelja polža, ki je kar nekaj časa preživel v naši igralnici. Veseli smo bili tudi, ko smo se igrali s polžjimi hišicami in jih razvrščali po velikosti.

Ker je bilo lepo vreme, smo ustvarjali kar na igrišču. Nastala je lepa rdeča pikapolonica.  

Ugotavljali smo katera roža je večja in katera manjša.

Najbolj smo bili navdušeni nad sprehodom s pelerinami ali Katarinami, kot so jih poimenovali otroci.

Imeli smo se lepo.

Kliknite za ogled galerije slik

Pust pust, veselih ust

16. 3. 2022

Pust je čas, ko oživijo različne pustne maske, je čas za zabavo in odganjanje zime. Veselili smo se tudi otroci iz skupine Baloni. Nekaj dni prej smo s prstnimi barvami ter nalepkami izdelali maske ter tako naredili pustno dekoracijo v naši igralnici. Na pustni torek pa smo se maškare predale pustnim norčijam. V kostumih ali brez njih smo veliko rajali, peli in plesali. Odšli smo tudi na sprehod po našem mestu. Zima se počasi poslavlja, mi pa se že veselimo prihajajočih pomladnih dni.  

Kliknite za ogled galerije slik

Srčna pisma za male borce

15. 3. 2022

Z otroki iz skupine Baloni smo sodelovali v projektu »Srčna pisma za male borce«. Projekt je potekal pod okriljem Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Namen projekta je spodbujanje sprejemanja drugačnosti, empatije in solidarnosti med otroci in mladimi do otrok z redkimi boleznimi, hkrati pa podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovimi družinami skozi izkazovanje pozornosti, spoštovanja in sočutja. Otroci so ob pomoči strokovnih delavk izdelali srčke z lepo mislijo, ki smo jih nato posredovali otrokom iz omenjenega društva. Verjamemo, da smo otroke in njihove družine z majhno pozornostjo razveselili in jim malo polepšali vsakdan.

Kliknite za ogled galerije slik

Cipa copa, cipa copa, grejo Baloni na sprehod

21. 2. 2022

Otroci iz skupine Baloni se večkrat podamo na krajše in daljše sprehode v okolici vrtca. Tako utrjujemo našo hojo po ravnem in neravnem terenu, navkreber in navzdol, hojo po stopnicah. Tudi hojo z našo vrvico »bibo« smo zelo dobro usvojili. Veselimo se sončnih dni, ki jih lahko izkoristimo na prostem. Na sprehodu si večkrat ponovimo ter tako usvajamo deklamacijo »Cipa copa«, avtorice Neže Maurer. Takole gre:

Cipa copa,

cipa copa,

grejo čevlji na sprehod.

Naj le grejo,

če le vejo,

kje je prava pot.

Kliknite za ogled galerije slik

Veseli december pri Balonih

21. 1. 2022

V prazničnem mesecu decembru smo se veselili tudi v oddelku Baloni.

Skozi celotni mesec nas je spremljala pravljica Hrestač, avtorja  E. T. A. Hoffmann. Spoznavali smo zgodbo, si preko YouTuba ogledali baletno predstavo Hrestač, poslušali glasbo iz baletne predstave ter zgodbo podoživljali z različnimi dejavnostmi. Odšli smo na prvi orientacijski pohod z liki iz zgodbe ter s slednimi okrasili tudi skupne prostore našega vrtca. Priredili smo si slavnostno kosilo in čajanko ter si tako pričarali veselo prednovoletno vzdušje.

Na nas nista pozabila niti Miklavž in Božiček, saj sta nam prinesla darila, ki so se jih otroci zelo razveselili.

Veseli december je hitro minil…v novem letu pa novim dogodivščinam naproti!

Kliknite za ogled galerije slik

Baloni smo mi - maketa skupine

9. 11. 2021

V okviru obogatitvene dejavnosti enote: Ostržkov ustvarjalček, s katero pri otrocih razvijamo in spodbujamo likovne dejavnosti, smo z otroki izdelali maketo skupine. Vsak otrok je s prsti, dlanmi ali čopičem pobarval svoj balon s tempera barvami. Skupaj smo jih nato povezali v celoto – en skupen izdelek skupine. Vse skupine enote Ostržek smo se zbrale na igrišču in ob upoštevanju ukrepov NIJZ, maketo predstavile drugim skupinam. Maketo skupine smo razstavili na hodniku – v garderobi pred igralnico.

Kliknite za ogled galerije slik

Baloni v vrtcu

8. 11. 2021

V mesecu oktobru se je v skupino vključil še zadnji novinček. Uvajalna meseca – september in oktober, sta minila v spoznavanju novega okolja, prijateljev, nove dnevne rutine … Bila sta meseca solzic in težkega poslavljanja od staršev, hkrati pa tudi meseca prvih nasmehov in prvih trenutkov, ko so se otroci pričeli v vrtcu počutiti dobro. Otroci se sedaj radi igrajo z vozili, kockami, v kotičku kuhinja, radi barvajo z barvicami, plešejo ob glasbi. Na igrišču radi tečejo in se zaigrajo na igralih. Tudi bibo smo že nekajkrat nesli na krajši sprehod. Kako izgledajo naši dnevi pa si poglejte v galeriji.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost