MEDVEDKI

Vzgojiteljica Katarina Vovk

VPO pom. vzgojiteljice Lidija Sila

 

Pleši, medo, pleši, medo,

medved godrnjavček.

Pleši, medo, pleši, medo,

medo moj plesalček.

 

Otroci in strokovni delavki oddelka »Medvedki« bomo z veseljem in navdušenjem poplesavali v vrtincu novega šolskega leta.

Veseliva se naših skupnih dogodivščin.

Katarina in Lidija

Druženje z oddelkom »Palčki«

26.2.2023

Dan pred pustom smo dobili obisk. Obiskali so nas otroci iz oddelka »Palčki«. Skupaj z nami so plesali, peli pesmice ter se igrali bibarijo Pustna pesmica za pet prstkov. Pogovarjali smo se tudi o pustu. Nato smo izdelovali pustne maske. Seveda pa smo nekaj časa namenili tudi skupni igri po kotičkih. Z veseljem smo otrokom oddelka »Palčki« razkazali naše igrače ter jim jih ponudili za igro. Kotiček s kockami je seveda zmagal. Skupaj nam je čas hitro minil. Bilo nam je lepo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

Skupno druženje z otroki oddelka »Palčki«

21.1.2023

Na mrzel decembrski dan smo odšli v enoto Kekec. Tam smo obiskali otroke in strokovni delavki oddelka »Palčki«. Skupaj smo si ogledali dramatizacijo v izvedbi strokovne delavke. Nato smo zapeli  nekaj pesmic in se podružili. Skupaj smo se igrali. Prijazno so nam postregli še malico. Dopoldne je minilo kot bi trenil in že smo odhiteli proti naši enoti, ker je bil čas za kosilo in sladko spanje. Obljubili smo si, da se še srečamo. Mi pa vemo, da naše prijatelje kmalu po novem letu povabimo k nam na druženje. Se že veselimo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

Igra s snegom

21.1.2023

Mesec januar nas je postregel s težko pričakovanim snegom. Z navdušenjem smo se obleki in obuli ter odhiteli na sneg. Ugotovili smo, da je sneg mrzel, in da nas lahko hitro zazebe v roke. Nekaterim otrokom pa je bil tudi okusen. Sneg smo prinesli tudi v igralnico in ugotavljali, kaj se z njim zgodi. Z njim smo rokovali, se igrali, ga kuhali. Ugotovili smo, da se s temperaturo spreminja. Prav tako smo tudi ta stopljen sneg odnesli ven in naslednji dan ugotovili, da je voda zmrznila. Res nam je bilo to sila čudno in zanimivo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

Obiskala nas je zobna asistentka

18.12.2022

Meglenega novembrskega jutra nas je kmalu po zajtrku obiskala zobna asistentka. S sabo je imela tudi plišastega prijatelja Zobozavra in kar nekaj podobnih pripomočkov, ki jih uporablja zobozdravnik pri svojem delu. Otrokom je predstavila delo zobozdravnika. Na umetni čeljusti z zobmi jim je prikazala ščetkanje zob. Najbolj pa jih je razveselila, da so otroci lahko rokovali s predmeti, ki jih je prinesla s seboj. Otroci so se prelevili v zobozdravnika. Zobozavru so pregledali zobe, mu jih s zobno ščetko očistili ter mu pozdravili zobe, ki so ga boleli. Z obiskom smo bili zadovoljni.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

Spoznali smo muco Copatarico

18.12.2022

V mesecu novembru smo z otroki spoznavali muco Copatarico. Na začetku meseca smo šli v senzorno sobo, kjer smo si v prijetnem vzdušju prebrali knjigo z naslovom Muca Copatarica. V senzorni sobi smo igrali tudi različne bibarije, masaže in se prepustili zvočnim in svetlobnim efektom. V igralnici pa smo izvajali različne dejavnosti na temo. Otroci so uživali v umetniških dejavnostih, gibalnih dejavnostih, družabnih igrah … Izdelali smo hišo muce Copatarice, se v njej igrali in veselili. Ob enem pa so otroci tekom teme usvajali pospravljanje čevljev, copat, svojih stvari in igrač v igralnici. Tema je otrokom res prirasla k srcu.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

Oktobrsko dopoldne v gozdu

20.10.2022

Lepega jesenskega dne smo se po zajtrku odpravili v gozd. Pot nas je vodila mimo hiš do prelepe gozdne narave, kjer so nas že pozdravili prvi sončni žarki in rahel piš vetra. V gozdu je bilo vse mirno. Našli smo si svoj kotiček. Najprej smo si z navdušenjem ogledali lutkovno predstavo z naslovom Ježek išče prijatelja. Po končani predstavi smo v gozdu iskali različen naravni material in ga lepili na trši papir. Skupaj smo ustvarili zanimivo sliko. Po ustvarjanju je sledila gozdna malica, nato pa povratek v vrtec, kjer je bil že čas za kosilo ter sladko spanje. Dan je res lepo minil.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

V vrtcu nam je lepo

19.10.2022

Otroci in strokovni delavki oddelka »Medvedki« smo se septembra skupaj uvajali na novo okolje ter spoznavali drug drugega. Po nekaj dnevnem uvajanju, smo sedaj med sabo že lepo povezani. Skupaj se smejemo, rajamo, plešemo, pojemo, beremo pravljice in se igramo različne bibarije. Igralnico spremenimo v telovadnico in v njej izvedemo vadbeno uro. Hodimo na sprehode in spoznavamo naravo. Radi barvamo in rišemo. Zelo radi se igramo z igračami, ki jih najdemo na policah v igralnici. Obiskali pa smo tudi že enoto Mavrico, kjer smo se sprostili v senzorni sobi ter raziskovali v naravoslovni sobi. Skratka, imamo se lepo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

 

 

Dostopnost