COFKI

Vzgojiteljica Tanja Fius

VPO pom. vzgojiteljice Sonja Jaki

 

VRTEC JE HIŠA Z OTROKI

Barbara Gregorič Gorenc

 

Vrtec je hiša z otroki.

O, z mnogo, mnogo otrok! Zato je še kuhinja v njem!

In veliko prijaznih sob s stolčki za majhne ritke,

ki nemirno sedijo,

kadar prstki živahne barve na slike lovijo.

V vrtcu doma so igrače za crkljanje in igro.

V vrtcu lahko se skače, boža namišljene tigre.

V vrtec grejo prav majhni otroci –

še z dudico in v plenički,

a zrastejo in odidejo iz vrtca

v šolo, kot ptički…

 

Spomini na preteklost nas vodijo v prihodnost… 

Uspešen začetek novega šolskega leta 2021/2022 dragi otroci in starši!

Tanja in Sonja

Prvi mesec je za nami

14. 10. 2021

Poletne počitnice so že daleč za nami in veselo smo zakorakali v novo šolsko leto. Sprva smo ob jutranjih prihodih imeli še nekaj težav, a ni bilo prehudo. Kmalu smo zjutraj prišli v vrtec nasmejani in veselo pritekli v objem k vzgojiteljicam in prijateljem. Nova igralnica ali naša sobica je postala naše varno gnezdo, kjer se dobro počutimo. V njej spoznavamo nove igrače in se skozi igro učimo prvih socialnih veščin posojanja in menjavanja igrač. Veliko časa smo v tem času preživeli tudi na prostem, saj je bilo vreme res čudovito. Nova igrala na našem igrišču pri enoti, pa peskovnik, pa lesena hišica, pa potke v bližnji okolici so nas vabile k obisku. Ko otroke vprašamo: »A je luštno v vrtcu?« vsi zakričijo: »Jaaaaaa!«

Kliknite za ogled galerije slik

Obisk senzorične sobe

17. 11. 2021

Na deževen novembrski dan smo obiskali senzorično ustvarjalnico v enoti Mavrica. Ob soju lučk in mešani glasbi smo krepili naše senzorično doživljanje sveta:

  • S čopiči za pleskanje smo se božali in žgečkali po obrazu in drugih delih telesa.
  • Uživali, igrali in skrivali smo se pod barvnimi prosojnimi rutami.
  • Riževe vrečke smo tipali in si jih podajali v krogu. Najprej počasi, potem pa čedalje hitreje in se igrali igro »Vroč kostanj«.

Ugotovili smo, da se v tej čarobni sobi skriva še marsikaj zanimivega in da še pridemo raziskovati!

Kliknite za ogled galerije slik

Jesenska žurka s sadno solato

17. 11. 2021

 

 Že dolgo nismo nič praznovali – smo ugotovili v skupini Cofki. Pa imejmo jesensko »žurko« in si pripravimo sadno solato. Vzeli smo nože iz jedilnega pribora, deske za rezanje, veliko posodo in različno sadje. Ooo, kako pridno smo pomagali in se urili v spretnosti rezanja z nožem. Mamice, če potrebujete pomoč v kuhinji, vam lahko priskočijo na pomoč mali cofki!

Kliknite za ogled galerije slik

Naš prvi jesenski izlet

16. 10. 2021

 Res je, kar v Praproče, smer Medvedje selo, smo se odpravili na lep sončen dan ob koncu tedna v oktobru. Udobno obuti in toplo oblečeni smo prijeli ročke naše bibe in odkorakali na pohod. Pa tudi na malico nismo pozabili, naša Tanja je oprtala težak nahrbtnik in smo šli. Mami Tjaša, ki pridno spremlja zapise na naši oglasni deski je videla kam gremo in nas povabila, da obiščemo dedija Stojana, ki ima dva konja Pikota in Astorja. Gal je bil naš vodič po poti in ponosno nas je usmerjal na poti. Tudi Ažbe je povedal, kje je doma njegova babi Ada in dedi Marko. Dedi Stojan nas je postregel s čisto pravimi domačimi piškoti in kavico. Seveda smo kmalu po malici opazili žogo in se z njo malo poigrali na dedijevem igrišču. Potem pa smo si šli ogledat konjička. Dedi Stojan je prinesel polno vrečko starega kruha, ki smo ga lahko vrgli konjem.

Prečudovit aktivni svetovni dan hoje smo imeli!

Bravo mi, Cofki in bravo dedi Stojan!

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost