ŽOGICE

Vzgojiteljica Barbara Škarja

VPO pom. vzgojiteljice Simona Marinčič

 

 

Naj se še toliko trudimo, svojim otrokom ne moremo dati prihodnosti.

Lahko pa jim damo sedanjost. In to je tisto, kar šteje!

 

 

Dobrodošli v naši poskočni pravljici, kjer bomo tkali nova prijateljstva in na igriv način raziskovali nove poti, ki so pred nami ter ustvarjali nepozabne spomine.

 

Pod medvedovim dežnikom

24. 11. 2022

V okviru Mavričnega bralčka smo v oddelku Žogice spoznali knjigo Pod medvedovim dežnikom. Knjiga je otrokom zelo zanimiva, saj smo jim jo predstavile na veliko različnih načinov ( s pomočjo lutk, kostumov, igre…). Otroci so hitro usvojili vsebino zgodbe. Na temno knjige smo likovno ustvarjali in naredili dekoracijo tako po hodniku kakor v igralnici. Z gibanjem smo ponazarjali  živali, ki so v knjigi. Ogledali smo si predstavo s senčnimi lutkami. Obeležili smo tradicionalni slovenski zajtrk in obiskala nas je čebela Adela. Na obisku smo imeli tudi medicinsko sestro iz zdravstvenega doma Trebnje, ki nam je pokazala in predstavila pravilno tehniko umivanja zobkov in vse pripomočke, ki jih zobozdravnik potrebuje.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Barvita jesen

20. 11. 2022

V mesecu oktobru smo obeležili teden otroka. V sklopu programa smo imeli na voljo veliko različnih aktivnosti. Veliko smo plesali, prepevali, izdelovali iz slanega testa, se sproščali z senzoričnimi pripomočki, plezali skozi pajkovo mrežo, likovno ustvarjali ter veliko časa preživeli z ostalimi sovrstniki iz enote s katerimi smo se odpravili tudi do Jurčkovega gozda, kjer smo preživeli aktivno dopoldne in imeli možnost raziskovanja. Naslednji dan smo si vzeli čas za sproščanje zato smo odšli v senzorično ustvarjalnico v enoto Mavrica. Spoznali smo tudi novo pravljica z naslovom Buča Debeluča. Pravljica nam je bila zelo zanimiva, saj smo se lahko rokovali in igrali tudi z lutkami.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

September pri Žogicah

11. 10. 2022

Mesec september je začelo obiskovati 14 otrok, pridružila sta se nam še dva novinca. Deček in deklica. Prvi dan so otroci spoznali jutranji pozdrav ter nekaj skupinskih pravil. Na začetku meseca smo se odpravili na pošto skupaj s prijatelji iz oddelka Rožice. V naslednjih dneh, ki so bili pred nami  smo prebrali veliko knjig, prepevali pesmice po sistemu NTC učenja. Imeli smo veliko gibanja – v  igralnici ter zunaj na igrišču, kjer otroci tudi zelo uživajo. Hodili smo na krajše in daljše sprehode. Najbolj smo uživali na mavričnem igrišču pri DSO- ju. Osvojili smo hojo brez bibe. Lahko se pa tudi malo pohvalimo, da smo skoraj že vsi brez plenic ter, da pridno hodimo na stranišče. Pri gibanju smo utrjevali naravne oblike gibanja. Obiskali smo Jurčkov gozd, kjer so se otroci sproščeno igrali. Sprostili smo vsa svoja čutila in se prepustili gozdnemu užitku. Ker smo spoznavali deklamacijo o Polžku smo ga v naravi tudi poiskali. Za njega smo skrbeli en teden, mu prepevali pesmico nato pa ga spustili nazaj. Ob praznovanju 1. jesenskega dne smo se odpravili na krajši pohod. Ko smo se vrnili nazaj smo imeli še malo energije zato smo s skupnimi močmi uredili in izdelali našo skupno jesensko dekoracijo. Najbolj smo ponosni na našega »Jožeta«, katerega vsak dan pozdravimo. Zunaj smo raziskovali, se igrali, ustvarjali, nabirali naravni material za naravoslovni kotiček in preprosto uživali. Obiskali smo tudi naravoslovno ustvarjalnico, kjer so otroci spoznavali svetlobno mizo. V okviru tedna mobilnosti smo si ogledali reševalno in policijsko vozilo. Najbolj sta nas navdušila policijska psa, ki sta bila zelo prijazna.  Na voljo smo imeli tudi veliko časa tudi za igro po kotičkih. Mesec je minil hitro in mi smo se imeli super.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

Dostopnost