RAKETE

Vzgojiteljica Simona Iskra

VPO pom. vzgojiteljice Katja Božič

 

Spoštovani starši

in dragi prijatelji skupine Rakete.

V prihodnjih mesecih bomo spoznali vse člane posadke, 

se z njimi spoprijateljili in z raketami odleteli novim dogodivščinam naproti. 

Se nam želite pridružiti?

Pri nas je vedno dovolj prostora za vse.

Lahko nas spoznate v igralnici

ali pa si naše dogodivščine preberete kar tukaj.

Dobrodošli.

 

Skrb za vrt in cvetlična korita

12. 10. 2021

Starše smo prosili, če lahko prinesejo sadike različnih vrst zelenjave, da bi jih posadili na vrtu, za katerega letos skrbimo.

Otroci so populili suha zelišča, plevel in zelenje ter jih odnesli na kompost, prelopatili in pregrabili so zemljo in v vrtec prinesli sadike. Posadili so sadike različnih vrst solate, kolerabo, začimbe in zelišča. Zdaj opazujemo njihovo rast in jih zalivamo.

V naravoslovnem kotičku naše igralnice smo v lončke posadili solato in ugotovili, da ne uspeva dobro, zato smo jo prestavili na sveži zrak. Po ugotovitvah otrok je v igralnici za rast solate pretoplo. Še vedno pa  imamo v kotičku dve zelišči; Meto in Meliso.

Ko smo uredili vrt so otroci poskrbeli še za urejenost cvetličnih korit pred našim vrtcem. Pred sajenjem in urejanjem so si ogledali knjigo Ekološki vrt s cvetjem in spoznavali različne vrste rož. V korita pred vrtcem pa so posadili Mačehe, ki jih skrbno zalivajo.

 

Kliknite za ogled galerije slik

Raziskovanje v senzorni sobi

26. 11. 2021

 

 

Odpravili smo se v Mavrico. Odločili smo se, da ugotovimo, kaj se nahaja v senzorni ustvarjalnici. Najprej smo našli čopiče in otroci so povedali, da lahko prepleskamo steno. Ugotovili smo, da jih lahko uporabljamo tudi za masažo. Otroci so rekli, da jih čopiči na nekaterih delih telesa zelo žgečkajo. Čopiče smo zamenjali z masažnimi žogicami. In nadaljevali z masažo. Otroci so se ulegli in opazovali zvezdnato nebo, nato smo si ogledali še druge svetlobne efekte,  za katere so otroci povedali, da izgledajo:

Pia: »ku ribice«.

Kevin: »ku metulji«.

Ivor: »ku juho kuhamo, mešamo«.

Brina: »ku metuljčki po vesolji«.

Na koncu je vsak otrok povedal, kaj mu je v senzorni ustvarjalnici najbolj všeč in po mnenju večine, so najlepše lučke, ob katerih se otroci sproščajo.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost