TEDEN OTROKA v enoti Ostržek

13.10.2021

V tednu otroka smo pri nas pripravili kar nekaj zanimivih dejavnosti. Tokrat smo si zastavili, da bomo spoznavali socialne igre na prostem. Vsaka skupina je spoznala svojo, čisto novo igro – Balonček poči, Cipa copa, Mi se z vlakom peljemo, Didl dajčka, Poišči prijatelja, Potovanje v deželo.

Igrali smo se tudi na temo Igralnica in predmeti oživijo. Vsak je na svoj način poskušal oživeti določen predmet ali kar prostor. Otroci s spreminjanjem vlog nimajo težav, le odrasli se moramo malo potruditi.

Kako se lahko odpadno blago, material spet spremeni v uporabni predmet smo opazovali in spremljali pri preobrazbi odpadnega blaga v punčko. Najprej smo blago tipali, z njim telovadili, se pokrivali, ga božali, po njem risali, z njim plesali… Potem pa smo se z veseljem poigrali z novimi punčkami iz cunj, ki so jih ustvarile vzgojiteljice, v kotičku z vozički, zibkami, odejicami, kahlicami in banicami. Pri spoznavanju iger nekoč smo se naučili igri Ristanc in Bela lilija.

Gibalni dan smo preživeli ob gibanju s staro rjuho ali kakšnim drugim odpadnim materialom. Otroci starejše skupine so se udeležili Olimpijskih iger s časopisnim papirjem.

Zarajali, zapeli in zaplesali smo v petek, ko smo pripravili glasbeni dan. Poiskali smo ritmične in melodične instrumente in ustvarili glasbene spremljave na znane pesmice. Ob novih glasbenih stvaritvah smo tudi zaplesali. Čarobnost smo si ustvarili s senzoričnimi lučkami. Na prireditvi Pokaži kaj znaš so se predstavili otroci starejše skupine, z različnimi predstavitvami svojih veščin – s petjem, deklamiranjem, telovadbo in plesom.

Teden otroka je bil pester in zanimiv. Upamo, da ste ga izkoristili tudi vi!

Otroci in vzgojiteljice enote Ostržek

Dostopnost