Teden otroka v enoti Ostržek

14.10.2022

Mali in veliki v enoti Ostržek smo Teden otroka, ki je v letošnjem letu potekal na temo Skupaj se imamo dobro, otvorili s skupnim druženjem in plesom ob pesmi raperja Nipke-ja.

Naslednji dan so otroci spoznavali zanimive igre za krepitev zaupanja in prijateljstva, kot npr. Pajkova mreža prijateljstva, Pozdrav gozdu z objemi dreves ter Pridni medvedek, dobri medvedek.

Sredino dopoldne je bilo namenjeno zabavi na gibalnemu poligonu pred enoto, kjer so otroci spretno premagovali ovire, v četrtek so prehajali v druge igralnice in v vsaki jih je čakalo nekaj posebnega. Otroci so lahko ustvarjali s slanim testom, odtiskovali listke in barvali jesenske plodove.

V drugi igralnici je bilo prav čarobno, saj so se lahko sproščali med svetlobnimi lučkami (led trakovi), v tretji so uživali pri premagovanju zank »pajkove mreže«, v oddelku Zvezdice so se »masirali« z masažnimi žogicami.

Za zaključek so si otroci ogledali virtualno gledališko predstavo »O polžu, ki je kupoval hišico«, se posladkali s palačinkami in vaflji. Starši so si lahko pred vhodi ogledali  razstavo njihovih izdelkov.

Renata Borišek, vzgojiteljica

Dostopnost