Praznično srečanje v Dobrniču

8.12.2022

Otroci iz oddelka Hrčki in Bučke smo povabili naše starše na skupno srečanje. Pripravili smo jim presenečenje in sicer smo združili moči in pripravili predstavo z naslovom Zrcalce. Malo smo jo priredili, da smo v njej nastopili vsi otroci iz obeh oddelkov. Da je predstava uspela smo potrebovali kar nekaj časa in vaje. Pri tem nam je bilo vodilo zabava, veselje in igra pri pripravi celotne dramatizacije, kjer so se otroci kot aktivni udeleženci lahko preizkusili v različnih vlogah kot tudi pomagali pri procesu nastajanja predstave. 

Najmlajšim otrokom smo zadali nalogo, da napovejo uvod v našo prestavo s plesom snežink. Nalogo so več kot odlično opravili. Starejši otroci smo  se prelevili  v različne živali in suvereno odigrali svoje vloge. Premierni nastop nam je odlično uspel in starši so nam namenili dolg in glasen aplavz.

Po nastopu smo urili svoje prste, razvijali fino motoriko in skupaj s starši izdelali okraske. Povezovali smo naravo z umetnostjo in nastali so čudoviti okraski iz naravnih materialov, ki krasijo naše praznične smrečice. Poskrbeli smo tudi za malico. Otroci iz oddelka Hrčki smo za starše spekli piškote, s katrami smo se po končani delavnici posladkali.

Maja Rozman, vzgojiteljica

Dostopnost