Otroci iz oddelka Barvice v zobozdravstvenem kabinetu

21.06.2024

V sredo, 19. 6. 2024 smo se odpravili na ogled zobozdravstvenega kabineta. Medicinska sestra ga. Janja nas je prav lepo sprejela in s prijaznimi besedami opogumila pred vstopom v kabinet. Otrokom je na njim razumljiv način razložila in pokazala vse pripomočke, ki jih zobozdravnik potrebuje pri pregledu in popravilu naših zob. Z nekaterimi pripomočki so se otroci lahko tudi rokovali. Ker je ravno v času obiska prišel inšpektor, smo si lahko ogledali tudi njegovo delo. Z zanimanjem smo opazovali pobiranje vzorcev z naprav. Bilo je poučno in napeto, ko smo čakali en rezultat, kateri se je obarval vijolično.

Sledilo pa je najbolj zabavno  in nestrpno presenečenje. Vsak otrok je dobil priložnost, da se je ulegel na pomični stol katerega je medicinska sestra nato visoko dvignila in spustila. Takrat pa so popustile vse zavore strahu in postali smo najbolj pogumni otroci.

Bili smo zelo lepo sprejeti in vsi smo pridno poslušali go. Janjo. Rekla nam je, da ji lahko narišemo kakšno risbico, ki jo bo razstavila v zobozdravstvenem kabinetu. In čisto pred odhodom je otroke spomnila, da v kolikor jih bo bolel zob, naj se nemudoma oglasijo v tem zobozdravstvenem kabinetu.

Sklenili smo, da se bomo od sedaj naprej lažje odločili za obisk zobozdravnika in pogumnejše odprli usta, kateremu bo sledil lep in širok nasmeh.

Barbara Škarja, vzgojiteljica

Dostopnost