MAVRIČNI VRTILJAK V VRTCU MAVRICA TREBNJE

30.05.2024

Konec maja smo v našem vrtcu ponovno pripravili posebno popoldne za otroke, ki je bilo polno veselja, ustvarjalnosti in druženja. Že ob vstopu v vrtec nas je pričakala pisana Eko stojnica, ki je privabila poglede. V frizerski delavnici so si otroci lahko uredili pričeske, na obraze narisali svoje najljubše junake in se prepustili ustvarjalnemu navdihu v likovnih delavnicah. Eksperimenti so razveselili majhne raziskovalce, trebanjske mažorete so nas naučile vrteti palico, medtem ko smo se na gibalnem poligonu dobro razgibali. Nogometna delavnica je izzivala male športnike, joga in senzorna soba pa sta nudili trenutke sprostitve. V glasbeni delavnici smo se preizkusili v igranju instrumentov, gozdna igralnica pa je razkrivala skrivnosti narave. Domov smo odnesli tudi različne figure iz balonov, ki so dodatno popestrile dan.

Naši najmlajši so uživali v svojem posebnem kotičku, kjer je bilo vse prilagojeno njihovim potrebam. Kuharice so nas razvajale s picami in palačinkami, ki so bile prava poslastica. Fotografiranje v foto kotičku je poskrbelo za trajne spomine na ta čudovit dan.

Tudi letos so nas obiskale posebne živali iz Zoo centra, trgovine za male živali, Anže Jazbinšek s.p. in Nagajivih tačk: kača, bradata agama, levje grivi kunec, mehiški axolotl, grška želva, dumbo podgana in še mnoge druge. Plesni center Dolenjske je poskrbel za veselo vzdušje s plesom ob priljubljenih otroških pesmih. Zaradi lepega vremena smo končno lahko napihnili grad, ki nam ga je prijazno posodilo podjetje Viles, Robert Vidmar s.p..

Strokovne delavke iz gledališke skupine so pripravile predstavo priljubljene škotske pisateljice Julie Donaldson, Bi se gnetli na tej metli. Prijazna čarovnica s kitkami je otroke zelo navdušila. Z nami je bila tudi “najmočnejša deklica na svetu” Pika Nogavička, ki je vedno polna norih idej in je po vrtcu s svojimi vragolijami zabavala otroke in starše. Obiskovalci so lahko občudovali tudi razstavo Kreativni prstki, izpod malih prstkov naših otrok, ki krasi notranjost vrtca in vse njegove enote.

Veseli smo, da se je na ta sončen dan na naši dobrodelni prireditvi Mavrični vrtiljak zbralo toliko otrok, staršev in drugih obiskovalcev. Z zbranim denarjem bomo vsi skupaj pomagali otrokom v stiski. Hvala vsem, ki ste pripomogli k temu nepozabnemu dogodku!

Veliki in mali iz Vrtca Mavrica Trebnje

Foto: Vrtec Mavrica Trebnje

Povezava za ogled: Utrinki s prireditve MAVRIČNI VRTILJAK 2024 (youtube.com)

Dostopnost