Mali Mojčini likovni umetniki

15.02.2022

Kot je na začetku prazno umetnikovo platno, tako je otrok ob rojstvu kot bel list papirja. Kar bomo nanj napisali, bo ostalo za vedno. Zato se v vrtcu trudimo, da bi ga popisali z različnimi dogodki in izkušnjami.

V mesecu februarju v enoti Mojca spoznavamo likovne umetnike s ciljem, da bi otrokom približali te poklice in vzbudili občutek za lepo, čeprav je na videz drugačno in nenavadno. V dneh likovnega ustvarjanja smo se spoznali z različnimi likovnimi tehnikami. Začeli pa smo z osnovno razliko, kaj je slika in kaj je risba ter to nadgrajevali z ustvarjanji kot je grafični odtis, slikanjem na brivski peni, kiparjenjem iz čebeljega voska, slikanjem z inteligentnim materialom, fotografiranjem, itd…

Na obisku smo imeli ljubiteljsko slikarko Majdo J. Brunšek iz Žubine, ki je otrokom predstavila svoja dela, razložila postopek slikanja in jih spodbudila k slikanju na platno. V enoti smo pripravili pravo mini galerijo likovnih del ge. Brunšek in likovnih izdelkov otrok obeh oddelkov.

Obiskali smo tudi Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje, kjer so otroci doživeli pravo dogodivščino med platni s končno ustvarjalno delavnico.

In če je bil odgovor otrok ob našem prvem snidenju z neko abstraktno sliko: »To je packarija, cesta, lizika,« smo s tovrstnimi izkušnjami dosegli, da smo na otrokove liste pripisali, da ob pogledu na likovno delo rečejo:  »Vau, kako je lepo!«

Strokovni delavci enote Mojca

Dostopnost