Likovno ustvarjanje z ljubiteljskim kulturnikom go. Branetom Praznikom

24.06.2022

V vrtcu Mavrica Trebnje se zavedamo bogatega pomena, ki ga prispeva sodelovanje z okoljem. Vključenost vrtca v lokalno okolje oziroma kulturo okolja omogoča tudi raziskovanje nečesa novega v širšem družbenem prostoru. Omogoča soustvarjanje kulture, tako otroci spoznajo značilnosti okolja in društev, ki jih obdaja, dobijo občutek pripadnosti, domačnosti, hkrati pa je to tudi doživetje s posebnimi izkušnjami.

Tako smo ob praznovanju 70. obletnice v vrtcu Mavrica Trebnje povabili v našo sredino ljubiteljskega kulturnika go. Braneta Praznika. Ker nam je ta dan prireditve in druženja prekinilo slabo vreme, nismo vrgli puške v koruzo in ga povabili v našo enoto Lovrenc.

Na naše povabilo se je z veseljem odzval in z otroki likovno ustvarjal celo dopoldne. Otrokom je predstavil likovno tehniko SLIKANJE NA PLATNO Z AKRILNIMI BARVAMI.

Otroci iz vseh štirih oddelkov enote Lovrenc, Kapice, Polžki, Sovice in Škratki so se vsak po svoje zabavali ob ogledu revije Lovec, ki jih je gospod Brane prinesel s seboj in z radovednimi pogledi opazovali pripravo miz z likovnimi pripomočki. Oblekli so si slikarske haljice in izbrali željeno platno.  Mlajši otroci so se prepustili lastni domišljiji in užitkom.  Starejši otroci pa so si izbrali narisano žival na platnu in jo popestrili z akrilnim barvanjem. Vse smo razstavili v našem skupnem prostoru vrtca in ga še dodatno likovno obogatili.

Sedaj po našem druženju z gotovostjo trdimo, da so si otroci pridobili posebno izkušnjo na področju likovne umetnosti in jim bo delček druženja ostal v prijetnem spominu.

Iskreno se zahvaljujemo našemu gostu go. Branetu Prazniku v upanju, da se še kdaj vidimo ob tako prijetnih dejavnostih.

Strokovne delavke enote Lovrenc

Dostopnost