Dnevi ustvarjalnosti pri najstarejših

17.02.2022

Junaški, indijanski, zmajčkovi in minionski umetniki,  so ustvarjali po slovensko. Barve, čopiči ter oglje in voščenke, so švigale po igralnicah in zunaj nje. Ker se je ravno bližal največji kulturni praznik, Prešernov dan, se je v barvah Slovenije – beli, modri in rdeči ustvarjalo in nastajale so čudovite umetnine. Ogromna veriga v barvah zastave povezuje celotno enoto in ponazarja navidezno skupno povezanost, ki se ne bo raztrgala, če bomo vztrajni in dobri drug do drugega.

Slovenski grb – ščit, ki nas varuje in ponazarja slovenske simbole – Triglav, celjske grofe in morje ter reke, so otroci upodobili s tempero in barvnimi lističi. Tudi iz kock je nastala zastava. Na koncu hodnika pa je naslikan eden najlepših krajev pri nas, Bled. Dr. France Prešeren in njegova Zdravljica pa sta odmevali iz vseh igralnic. Na naši razstavi ni prečrtana, ker nam je všeč.

Dr. France Prešeren pa bi bil zagotovo ponosen na male umetnike, ki so ga tako zanimivo upodobili z ogljem, cel portret ali le polovico (v simetriji).

Dostopnost