Dnevi likovnega ustvarjanja v enoti Lovrenc

7.02.2024

Dnevi likovnega ustvarjanja v enoti Lovrenc so potekali  od 5. 2. do 7. 2. 2024.

Likovne dejavnosti smo pripravili v večjem skupnem prostoru. Prvi dan smo strokovne delavke iz oddelka Mehurčki in Žabice skupaj z otroki pripravile prostor in različne materiale. Otroci so imeli na voljo več različnih likovnih kotičkov. Najmlajši so se zadrževali ob mizi, kjer smo jim ponudili obarvano slano testo. Z veseljem so z njim rokovali, ga gnetli, valjali in modelirali.

Na tleh so risali z voščenimi barvicami in tiskali z rokami.

Nekoliko starejši otroci so si izbirali kotičke, kjer so slikali s čopiči, izdelovali pustne maske iz različnih materialov.

Drugi dan so dejavnosti pripravile strokovne delavke iz oddelkov Žogice in Zvezdice. Dejavnosti smo nadgradili z novimi materiali, ki so bili za otroke še večji izziv. Izdelovali so srčke iz slanega testa in jih gubali. Iz papirnatih vreč in krožnikov so izdelovali pustne maske. Na večji karton smo naredili skupni izdelek klovna, ki nam služi kot igralni pripomoček za skrivanje. Otroci ob pogledu skozi odprtino radi pomolijo svoj obraz in naredijo zanimiv nasmeh.

Izdelke smo razstavili in so na ogled tudi obiskovalcem našega vrtca. Ob teh likovnih ustvarjanjih smo se imeli prijetno.

Agata Černe, vzgojiteljica

Dostopnost