KRTKI

Vzgojiteljica Simona Umek

VPO pom. vzgojitelja Mladen Šiška

 

Le kdo v črni zemlji dan za dnem,

rije varno skrit očem?

Če pokuka kje na plan,

s kupčkom zemlje je izdan.

 Kuku, to smo mi, KRTKI.

 

Smo zelo radovedni in razigrani,

zato nam nikoli ni dolgčas.

Radi ustvarjamo, raziskujemo, telovadimo,

čas prebivamo v naravi, še najraje pa se igramo.

Vsi skupaj se trudimo, da radi prihajamo v vrtec.

 

November pri Krtkih

4. 12. 2021

V novembru smo pri Krtkih spoznavali poklic prodajalca in frizerja. V igralnici smo s tem namenom postavili kotiček frizer in trgovina.

V kotičkih so se otroci igrali igro vlog, spoznavali pripomočke, ki jih frizerji potrebujejo za delo in pri tem zelo uživali. Ker ne poznamo nobene frizerke ali frizerja smo se odločili, da si frizure uredimo kar sami. Tako smo si ogledali različne revije, v katerih smo lahko opazili kakšni so barvni odtenki las in kakšne frizure lahko naredimo. Lase smo si pobarvali, si jih polakirali, oblikovali z gelom… Izdelali smo tudi različne likovne izdelke, strigli lase na predlogah, skratka, počutili smo se kot pravi frizerji.

Poklic prodajalec pa smo spoznavali preko literature, zgodb in reklamnih oglasov. Odpravili smo se na opazovalni sprehod skozi Trebnje in si ogledali različne trgovine. Te smo spoznavali preko logotipov in jih delili na to, kakšno vrsto blaga prodajajo. Da je bila izkušnja še bolj bogata smo se odpravili v trgovino, opazovali prodajalke in se poizkusili kot pravi nakupovalci.

  Klikni na ogled galerije slik…

Varno v vrtec

25. 10. 2021

V skupini Krtki smo oktober namenili spoznavanju poklicev policist in gasilec. Veliko smo se pogovarjali o varni poti v šolo, se sprehajali v okolici vrtca, opazovali vozila in pešce v prometu, pogovarjali smo se o pomenu varne in pravilne hoje in vožnje. Pripravili smo si gibalni poligon in ga prevozili s kolesi, razvrščali vozila po različnih lastnostih ter izdelali semafor ter se pogovarjali o pomenu le-tega. Na obisku smo imeli policiste, ki so nam predstavili svoj poklic in nas seznanili z njihovimi delovnimi pripomočki ter vozilom. Izdelali smo si različne gasilske in policijske pripomočke ter lepljenko gasilko vozilo. Ogledali smo si gasilski dom in vozila ter se preskusili v špricanju vode.

 Klikni na ogled galerije slik…

Pohod na Trebnji Vrh

29. 9. 2021

Otroci iz skupine Krtki smo se v začetku septembra dogovorili, da ponovno usvojimo najvišji vrh v naši občini, Trebnji vrh.  Na sončen dan v četrtek, 9. 9. 2021 smo nahrbtnike napolnili z vodo in malico ter se napotili proti Odrgi in naprej proti Vrhtrebnjemu. Ker imamo polno energije smo del poti tudi pretekli in na vrh prišli v rekordno hitrem času. Na vrhu smo se okrepčali z malico in pijačo in se po strmi poti vrnili v dolino. Nad avtocesto smo pomahali voznikom in se odpravili proti vrtcu na kosilo. Dogovorili smo se, da v jesenskem času ponovimo tak pohod.

 Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost