MINIONI

Vzgojiteljica Simona Umek

VPO pom. vzgojitelja Mladen Šiška

 

Pozdravljen obiskovalec naše strani😊

Smo skupina 23 otrok, ki se skupaj družimo v skupini Minioni.

Zelo radi ustvarjamo, raziskujemo, spoznavamo, se gibamo,

najbolj pa uživamo v naravi in tako nam dopoldnevi zelo hitro minevajo.

Vzgojitelja bova poskrbela, da bodo otroci v vrtec prihajali nasmejani

in preživljali trenutke polnih dogodivščin še zadnje leto pred vstopom v šolo.

 

Mojčino srečanje s starši

Mojčini najmlajši smo že takoj v mesecu septembru dobro zavihali rokave in se podali v projekt Z majhnimi rokami do velikih dobrot. Ker nam je jesen letos ponudila vsega v izobilju, smo z lahkoto spoznavali različne pridelke in jih predelovali. S svojimi produkti smo želeli pogostiti tudi naše starše, zato smo v sredo, 26. 10. 2022, organizirali srečanje, kjer so si z opravljenimi gibalnimi nalogami skupaj s svojimi otroki, zaslužili peko jabolka na vrtčevskem kurišču, se posladkali s jabolčnimi krhlji, rozinami in grozdnim sokom. Srečanje je bilo polno smeha, gibanja in sladkega »cmokljanja«.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik

 

Ustvarjamo iz grozdja

9. 9. 2022

V okviru projekta z »Majhnimi rokami do velikih dobrot« otroci spoznavajo različno hrano iz lokalnega okolja in pridobivajo navade zdravega in raznolikega prehranjevanja. Nekaj dni nazaj smo v oddelku imeli trgatev. Otroci so razmišljali o tem, kaj lahko iz grozdja naredimo. Prišli smo do spoznanja, da lahko iz grozdja naredimo sok, posušimo grozdne jagode v rozine, skuhamo marmelado,…  Odločili smo se, da izdelamo rozine. Otroci so grozdne jagode položili v sušilnik sadja in opazovali kako nastajajo rozini.

Odločili smo se, da bomo izdelali tudi zavitek iz grozdja. Ugotovili smo, da bo boljši, če iz grozdnih jagod poberemo peške. A skupnimi močmi razvaljali in razvlekli testo in ga potresli s skuto in grozdjem. Da bo bolj slasten smo dodali še malo sladkorja in zavili v zavitek ter odnesli v kuhinjo. Kmalu je zadišalo in privabilo tudi otroke iz sosednje skupine. Povemo vam, da je bil zelo slasten in odločili smo se, da peko še kdaj ponovimo, le da bomo uporabili drugo sadje.

Kliknite tukaj za ogled galerije…

 

Trgatev pri Minionih

8. 9. 2022

Otroci iz skupine Minioni z vzgojiteljema že peto leto skrbijo za vrtčevski vinograd. Tako, kot že nekaj let zapored smo tudi letos organizirali trgatev. Otroci so od doma prinesli košare, vedra, brente ter predpasnike. Pred trgatvijo so otroci razmišljali o tem, kaj trgatev je in kje trgamo, kje raste grozdje,  kaj je trta in kaj potrebujemo za trgatev ter seveda kaj se zgodi z obranim grozdjem in kaj bomo z njim naredili mi.

Ob vinogradniški glasbi smo zakorakali med naše trte in pridno nabirali rdeče in belo grozdje. Otroci so za tovrstno opravilo pokazali veliko navdušenje.  Da je bilo bolj veselo, smo na trgatev povabili tudi prijatelje iz skupine Vesoljčki. V zahvalo za pomoč pri naši trgatvi smo jih podarili nekaj grozdja. Na koncu trgatve smo veselo zavriskali.

Kaj bomo z grozdjem naredili, pa več v prihodnjih dneh…

Kliknite tukaj za ogled galerije…

 

Dostopnost