LUMPIJI

Vzgojiteljica Janja Strmec

VPO pom. vzgojiteljice Rebeka Škrilac

 

Velik ali majhen,

šibek ali močan,

gibčen ali tog,

nizek ali visok,

ni pomembno kakšen je otrok,

razigran in lumpast je njegov vsakdanji poskok.

 

Vsak, ki v sebi vsaj malo lumparije nosi,

radost, veselje, razigranost, navihanost in srečo trosi.

 

Naj bo otrok, otrok in se v vrtcu navihano igra,

naj se pri LUMPIJIH prav vsak lepo ima.

 

Razigran teden otroka

12. 10. 2020

V tednu otroka se je odvila pestra oblika različnih iger.

V ponedeljek so si otroci ogledali lutkovno predstavo Važič jež in spoznali, da je potrebno v življenju biti prijazen, deliti, če si želiš prijatelje zaslužiti. Da so krepili svoje socialne veščine so se igrali nove socialne igre. V torek je naša igralnica oživela. V sredo smo spoznavali igre naših staršev. Ugotovili smo, da so se nekoč zelo zabavali. V četrtek smo imeli štafetne igre, pri katerih smo uporabili svoje dele telesa in odpadni material.

Teden pa smo zaključili z oddajo Lumpiji imajo talent. Na osvetljenem odru so otroci pokazali svoj talent. Padel je zlati gumb.

 

Kliknite za ogled galerije slik…

Lumpijev september

2. 10. 2020

Ime škratov smo zamenjali z Lumpiji. Vendar se škrat Škraton ni kar tako dal. Prvi septembrski dan nam je skril pozornost za otroke, ki smo jo morali po njegovih sledeh poiskati. Ob opravljeni nalogi smo postali Lumpiji in prejeli medaljo.

Lumpiji smo v tem mesecu spoznavali novo ime, nove otroke, obnovili pravila, izoblikovali čarobne besede, prepevali, rajali, telovadili, si ogledali lutkovni predstavi, spoznali teto jesen, dneve v tednu, letne čase in se zabavali ob doživetjih v dnevu brez avtomobila.

Brez lumparij pa seveda ne gre, kar vsak lumpi prav dobro ve.

 

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost