VESOLJČKI

Vzgojiteljica Janja Strmec

VPO pom. vzgojiteljice Mojca Bregar

 

Ali se tam za oblaki res kaj godi?

Ali tam res kdo živi?

Pa postanimo VESOLJČKI MI.

 

Kako lepo je biti otrok, ko vse še pravljično je,

ko v otroški glavi domišljija vre,

ko vse se še resnično zdi,

ko vse se še lahko zgodi.

 

Naj bo ta brezskrbnost in brezmejnost naše vodilo.

Naj bo smeh, igra, razigranost in raziskovanje glavno pravilo.

 

Mojčino srečanje s starši

Mojčini najmlajši smo že takoj v mesecu septembru dobro zavihali rokave in se podali v projekt Z majhnimi rokami do velikih dobrot. Ker nam je jesen letos ponudila vsega v izobilju, smo z lahkoto spoznavali različne pridelke in jih predelovali. S svojimi produkti smo želeli pogostiti tudi naše starše, zato smo v sredo, 26. 10. 2022, organizirali srečanje, kjer so si z opravljenimi gibalnimi nalogami skupaj s svojimi otroki, zaslužili peko jabolka na vrtčevskem kurišču, se posladkali s jabolčnimi krhlji, rozinami in grozdnim sokom. Srečanje je bilo polno smeha, gibanja in sladkega »cmokljanja«.

 

Klikni za ogled galerije slik

Pestro septembrsko dogajanje

20. 10. 2022

Začetek šolskega leta smo začeli s polno paro. Odpravili smo se na pohod v Rodine, kjer smo si ogledali Sadjarsko kmetijo Uhan, preizkusili sveže narejen sok in se okrepčali s sadjem. Ker smo raziskovali o jabolku »zakaj ima peške«, smo vrtcu narezali jabolka na krhlje, spoznali dele jabolka, peške posadili in krhlje posušili v sodobnih sušilnikih. S pomočjo dedka Jožeta in mamice dečka oddelka smo si v multimediji ogledali predstavitev sušenja na star način v Piškovi sušilnici. Za sprostitev energije smo imeli poligon v telovadnici. Obiskali smo  Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje. Ob dnevu brez avtomobila smo imeli predstavitev policista, policista vodnika psov, reševalca in delavnico s pomočjo knjižničark Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Imeli smo kolesarčka, kjer smo spoznali pravila v prometu in se preizkusili v poznavanju le teh. Z nastopom smo razveseli starostnike v Domu starejših občanov Trebnje. Pestro dogajanje se nadaljuje…

Klikni za ogled galerije…

Mojčini vinogradniki

12.9.2022

V enoti Mojca smo Minioni in Vesoljčki imeli na lepo sredino dopoldne trgatev. Pred trgatvijo smo si pridobili in osvežil znanje o grozdju, trti, vinogradu, obiranju, trgatvi, kaj lahko naredimo iz grozdja, kaj potrebujemo za trgatev. Nato smo se nasmejanih ust v polni odpravi odpravili v vinograd, za katerega skrbijo otroci in vzgojitelja iz skupine Minioni. Ob spremljavi narodno zabavne glasbe so eni otroci trgali – obirali grozdje, drugi nosili brente, en deček pa nam je zaigral na harmoniko. Na koncu smo še zaplesali in zavriskali. V naslednjih dneh pa smo se preizkusili v peki štrudlja in kuhanju soka.

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost