GOBICE

Vzgojiteljica Nina Bevec Jevnikar

VPO pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Vse gobe so čudovit okras gozda.

Vsak od nas je pomemben člen naše skupine.

 

Naša radovednost, igrivost in znanje 

bodo  v letošnjem šolskem letu

rasli in brsteli kot gobe po dežju.

 

September pri Gobicah

14. 10. 2022

Otroci in vzgojiteljice iz skupine Gobice smo letos na novo skupaj. Mesec, ki je minil, smo namenili uvajalnem obdobju, spoznavanju drug drugega, oblikovanju skupnih pravil in utrjevanju prijateljstva. Lokacija naše igralnice nam je zelo všeč in smo hitro našli prednost bližine igrišča in velikih oken na hodniku.

Veliko časa smo posvetili spoznavanju drug drugega in navajanju na nov ritem v novi igralnici, z novima vzgojiteljicama. Otrokom je zelo všeč ime gobice in tako smo spoznavali različne gobe, njene sestavne dele in se učili deklamacijo in pesmi o Jurčkih in Gobah.

Vreme nam je bilo septembra po temperaturi in količini padavin naklonjeno. To smo izkoristili za vsakodnevno obiskovanje igrišč, obisk gozda in sprehode. V gozd smo odšli poiskat gobice. Iskali smo jih po dolgem in počez. Našli smo veliko neužitnih gob. Užitnih, žal, nobenih.

V okviru tedna mobilnosti smo se udeležili aktivnosti, ki jih je pripravila občina Trebnje: obisk delavnic ZD Trebnje in Knjižnice Pavla Golie v centru mesta.

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost