MINIONI

Vzgojiteljica Nina Bevec Jevnikar

VPO pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Človek zelo hitro ugotovi, kako malo v resnici zna,

ko mu začne otrok postavljati vprašanja.

(Richard L. Evans)

 

Radovedni, razigrani, vedoželjni in poskočni

smo mali in veliki iz skupine Minioni.

 

Naša skupina je res ena na »minion«. 😊

 

Vadbena ura na temo Slovenija

10.1.2022

Celotni november smo v našem oddelku spoznavali Slovenijo. Osredotočili smo se na našo zastavo, grb, himno, glavne znamenitosti … Ko smo spoznali dober del naše države, smo utrjevali pridobljeno znanje tudi pri vadbeni uri v telovadnici. Po postajah smo obnovili naše znanje o Triglavu, Bledu, Postojnski jami, Obali in Lipici.

  1. postaja – Triglav. Plezanje gor in dol po letveniku »na Triglav«.
  2. postaja – Bled. Vožnja z vozičkom (pletno) okrog stožca (na Bled).
  3. postaja- Postojnska jama in obala. Plazenje v tuneli (Postojnska jama) in lazenje po blazinah pod gredmi (plavanje v morju).
  4. postaja – Lipica. Sonožno skakanje čez gred (skakanje lipicancev čez ovire).

Klikni na ogled galerije slik…

Obisk knjižničarke

10.1.2022

V sredini novembra nas je obiskala knjižničarka iz knjižnice Pavla Golie Trebnje. Uro je začela z ugankami, s katerimi je res pritegnila pozornost otrok. Nadaljevala je s pripovedovanjem ljudske pravljice preko gledališča kamišibaj. Za otroke je bil ta način pripovedovanja izredno zanimiv, saj se ne srečujejo s takim načinom pripovedovanja pravljic vsak dan.     

Knjižničarki smo se prijazno zahvalili za obisk in z veseljem jo bomo kdaj obiskali v knjižnici.

Klikni na ogled galerije slik…

Teden otroka pri Minionih

25.11.2021

Letošnja tema tedna otroka je bila Razigran uživaj dan! Otroci iz skupine Minioni smo že po naravi igrivi in razigrani, zato nam je  bila tema zelo blizu.                                                               Čeprav smo že vešči v različnih socialnih igrah, se vedno radi naučimo kakšno novo. Naučili smo se dve, in sicer Prevara slepega ter Zrcalce. S socialnimi igrami krepimo naše prijateljske vezi in se še bolj povežemo kot skupina.                                                                Naša domišljija in ustvarjalnost nimata meja. Igralnico smo naredili živo.  Omaram, stolom in celo šilčku smo nalepili oči, nos, usta … Tudi poimenovali smo naše predmete. Prav zabavno je bilo stopiti v igralnico, kjer ti je pomežiknila omara za ležalnike.                                  Naše starše in stare starše smo povprašali po starih igrah. Izvedeli smo za veliko starih iger, ki so se jih naši starši igrali. Mi pa smo si izbrali igro A je kaj trden most?                                   Na koncu tedna smo pripravili prireditev Pokaži kaj znaš, ki je bila vrhunec in hkrati zaključek razigranega tedna. Otroci so se zares potrudili in prireditev jim je bila v velik ponos. Skupaj smo pripravili prireditveni prostor. Pripravili smo oder in sedeže za gledalce. Dva otroka sta prireditev vodila in povezovala celoten nastop. Vzgojiteljici in ostali otroci smo spodbujali  nastop vsakega otroka z bučnim aplavzom. Poslušali smo pevske, plesne in akrobatske točke.

Klikni na ogled galerije slik…

Uvajalni september pri Minionih

12.10.2021

Naša skupina je v večini ostala enaka kot prejšnje leto. Na novo smo dobili dve deklici, ki smo jih toplo sprejeli. Čeprav so člani skupine enaki, je lokacija druga. Preselili smo se v C-hodnik. Lokacija nam je zelo všeč in smo hitro našli prednost bližine igrišča in velikih oken na hodniku.                                                                                                                        

Vreme nam je to jesen po temperaturi in količini padavin res naklonjeno. To smo izkoristili za večkratni obisk gozda in dolge sprehode. Kar nekaj dopoldnevov smo preživeli v gozdu, kjer smo izvedli vadbeno uro, sestavili novo pesem (Zelena pesem), peli, deklamirali, se prosto igrali z nestrukturiranim, naravnim materialom ter preprosto uživali v naravi.                 

Kot veliko novost v našem oddelku smo uvedli samopostrežni zajtrk in kosilo. Vsi smo zelo ponosni drug na drugega, kako smo samostojni in prav všeč nam je, ko si lahko vzamemo za jesti toliko kolikor želimo ter dobivamo občutek koliko sem lačen.                                                

Prebirali smo knjigo Sitnobe sitne, kjer smo se naučili, da prijazna beseda in vedenje najdeta lepo mesto ter delata čudeže. Naučili smo se Rjavo pesmico in hkrati naredili priredbo pesmi: Zelena pesmica. Udeležili smo se tudi programa Kolesarček, kjer smo utrjevali naše znanje o prometu. V okviru tedna mobilnosti smo se udeležili aktivnosti, ki jih je pripravila občina Trebnje: obisk delavnic ZD Trebnje in Knjižnice Pavla Golie v centru mesta. Obiskali smo tudi Top Gym, kjer so nam zaposleni pripravili poligon na temo prometa

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost