GOBICE

Vzgojiteljica Nina Bevec Jevnikar

VPO pom. vzg. Aljana Skoporc

 

Vse gobe so čudovit okras gozda.

Vsak od nas je pomemben člen naše skupine.

 

Naša radovednost, igrivost in znanje 

bodo  v letošnjem šolskem letu

rasli in brsteli kot gobe po dežju.

 

Pust mastnih ust

11. 3. 2023

Na pustni torek smo se mali in veliki iz hodnika C našemili in se odpravili čez Trebnje prinašat srečo in odganjat zimo. Obiskali smo občino Trebne, kjer so se nas delavci razveselili s sladkarijami. Povorko smo nadaljevali do knjižnice Pavla Golie Trebnje in pošte. Naša pustna kolona je bila dolga in polna pravljičnih junakov in super junakov. Glasno in veselo smo preganjali zimo in pozdravljali pomlad.

Mimoidoči so nas bili veseli in nam ponujali sladkarije. Bil je prijeten in zabaven dan. Tudi v vrtcu smo nadaljevali z rajanjem.

Klikni za ogled galerije…

December pri Gobicah

1. 3. 2023

December je najdaljši in najbolj čaroben mesec. V vrtcu smo se strokovne delavke izredno potrudile, da je ta mesec zares nekaj posebnega. Dekoracija po oddelkih in enoti je bila praznična, poslušali smo praznično glasbo, izdelovali voščilnice, peli decembrske pesmi, brali praznične pravljice in se veliko družili z ostalimi otroki iz hodnika C.

Obiskala nas je tudi zobna asistentka iz Zdravstvenega doma Trebnje. Ta nam je prikazala pravilno čiščenje zob in razložila nam je kakšne so posledice, če jih ne čistimo redno in učinkovito. Vsak od otrok je imel možnost ščetkati zobe plišastemu dinozavru. Pripravila nam je tudi delavnice po skupinah, v katerih smo izdelovali zobe iz plastelina in temeljito ščetkali zobe dinozavru. Napeto smo jo poslušali in veseli smo bili, da se je oglasila pri nas in nam pripravila tako poučno delavnico.

Zelo lep dan smo si pričarali skupaj z otroki in strokovnimi delavki oddelka Gusarji. Mali in veliki iz Gusarjev so spekli medenjake in naročili čaj, mi smo pa pripravili prostor in jih gostili v naši igralnici. Druženje je bilo zares prijetno. Upamo še na več takih druženj.

Ogledali smo si predstavo v kulturnem domu Trebnje, O belem mucku, ki je bil čisto črn. Predstava nam je bila zelo zanimiva in tudi za nas je bil poseben dogodek, ko smo si jo ogledali v kulturnem domu.

Klikni za ogled galerije…

Oktober pri Gobicah

29. 11. 2022

Oktober je bil v naši skupini zares pester. Mesec smo začeli s tednom otroka. Tema letošnjega tedna otroka, Skupaj se imamo dobro, izhaja iz pesmi »Skp se mava dobr« od Nipkeja.

V veselju in želji o druženju smo v tem tednu kar nekaj časa posvetili druženju z drugimi otroki iz enote. Druženje smo še kako pogrešali in prav v veselje nam je bilo spoznavati tudi druge otroke.V ponedeljek smo si poustvarili svojo koreografijo na pesem Nipkeja – Skup se mava dobr. Otroci so bili zelo kreativni in motivirani pri Naša domišljija in ustvarjalnost nimata meja. V gozdu smo se igrali socialno igro zaupanja. Prav tako smo se cel teden veliko drućili tudi z drugimi otroki iz enote. Odšli smo na skupni pohod, organizirali različne delavnice (gibalno, sprostitveno, glasbeno in likovno) in se družili skupaj med igro na hodniku

Obiskali smo tudi gasilce, ki so nam predstavili svoje delo, vozila in opremo. Veliko časa smo prebivali v gozdu, kjer smo se igrali socialne igre, razvrščali, spoznavali gozd in likovno ustvarjali.

Vreme nam je bilo v oktobru res naklonjeno in s pridom smo ga izkoristili za bivanje na prostem, predvsem v gozdu.

Klikni za ogled galerije…

Obisk Minicitya

26. 11. 2022

Otroci iz skupin Gobice in Cepetavčki smo v torek, 22. 11. 2022, obiskali kreativno mesto »Minicity«. Minicity Ljubljana je tematski park v podobi majhnega mesta, ki ga gradijo ulice, ceste, hiše in kreativni park. V hiškah domujejo majhna pekarna, banka, policijska in gasilska postaja – skupaj več kot 40 tematskih kotičkov v katerih otroci skozi igro spoznavajo svoje sanjske poklice in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Na enem mestu ponuja učenje realnih življenjskih veščin skoti metodo didaktilne igre.

Otroci so preizkusili vse delavnice, ki jih ponuja to mesto. Animatorji so otroke v manjših skupinah peljali od kotička do kotička ter z njimi raziskovali, se učili in igrali. Otroci so spoznali kar nekaj novega in se ob igri veliko naučili.

Zadovoljni in prijetno utrujeni smo bili v vrtcu nazaj že za kosilo.

Klikni za ogled galerije…

September pri Gobicah

14. 10. 2022

Otroci in vzgojiteljice iz skupine Gobice smo letos na novo skupaj. Mesec, ki je minil, smo namenili uvajalnem obdobju, spoznavanju drug drugega, oblikovanju skupnih pravil in utrjevanju prijateljstva. Lokacija naše igralnice nam je zelo všeč in smo hitro našli prednost bližine igrišča in velikih oken na hodniku.

Veliko časa smo posvetili spoznavanju drug drugega in navajanju na nov ritem v novi igralnici, z novima vzgojiteljicama. Otrokom je zelo všeč ime gobice in tako smo spoznavali različne gobe, njene sestavne dele in se učili deklamacijo in pesmi o Jurčkih in Gobah.

Vreme nam je bilo septembra po temperaturi in količini padavin naklonjeno. To smo izkoristili za vsakodnevno obiskovanje igrišč, obisk gozda in sprehode. V gozd smo odšli poiskat gobice. Iskali smo jih po dolgem in počez. Našli smo veliko neužitnih gob. Užitnih, žal, nobenih.

V okviru tedna mobilnosti smo se udeležili aktivnosti, ki jih je pripravila občina Trebnje: obisk delavnic ZD Trebnje in Knjižnice Pavla Golie v centru mesta.

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost