GUSARJI

Vzgojiteljica Metka Staniša

VPO pom. vzgojiteljice Tamara Orešnik

 

 

Še zadnje leto v vrtcu smo,

jadra zdaj razprimo,

dobrodošli vsi pri GUSARJIH

 

Februar, dober dan

1. 3. 2023

V začetku meseca nam je zasnežena pokrajina omogočila iskanje različnih stopinj v snegu. Otroci so bili nad idejo zelo motivirani in radovedni. Takoj so vedeli, da se bomo odpravili v bližnji gozd, ki ga obožujejo. Tako so v snegu opazili stopinje veveric, zajcev, medvedov, srn, ljudi, sani in ptičev. Kot zanimivost, mali raziskovalci so opazili tudi stopinje pravega orjaškega dinozavra ;).

V mesecu februarju smo večji poudarek namenili letnim časom. Napisali smo srčna pisma za male borce in se spomnili na našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Razveselili smo se tudi pusta, ki nas je popeljal v svet super junakov. Udeležili smo se pustnega rajanja in se sladkali s krofi ter bonboni.

Klikni za ogled galerije…

Snežne radosti

1. 2. 2023

Skupina Gusarji smo vedno pripravljeni na pustolovščino in nova doživetja. V novo leto smo se s priljubljeno slikanico »Bi se gnetli na tej metli« podali na nepozabno dogodivščino, s prijazno čarovnico in njenim mačkonom. Dneve smo si popestrili z izdelavo kostumov in scene za namen dramske igre, ki jo pridno vadimo za nastop. Vabila so že v delu.

Najbolj pa smo se veselili bivanja na svežem zraku, saj nam je obilno sneženje omogočilo sprostitev na snegu. Seveda, smo naredili sneženega moža, ki nam je pričaral dodatno iskrico v očeh. 

Klikni za ogled galerije…

Sreča se z deljenjem veča

23. 12. 2022

Čarobni december smo preživeli v vzdušju sreče, veselja, čarobnosti in druženja. Brali smo slikanico o Gustiju in Bibi, izdelovali okraske za na smrečico, pomagali postaviti smrečico, izdelovali dekoracijo za igralnico, izdelke za krasitev trgovskega centra in Zdravstveni dom, okraske za krašenje smrečice v parku. Spekli smo slastne medenjake, se družili z otroki iz hodnika C, imeli čajanko s prijatelji iz skupine Gobice, se z avtobusom odpravili obiskat prijatelje v enoto Lovrenc, si v Kulturnem domu ogledali predstavo o Črnem mucku in celo videli Božička, ki nam je prinesel nove igrače. Sodelovali smo na uri angleščine, bili aktivni na vadbenih urah, prisluhnili medicinski sestri, ki nas je poučila o gibalni aktivnosti in pred počitnicami preživeli petek v »žurerskem« vzdušju.

Leto 2022 mahamo ti v slovo in veselimo se leta 2023, ki prihaja 🙂

Klikni za ogled galerije…

Čebelar na obisku

17. 11. 2022

“Gusarji” smo dobili prav poseben obisk, saj nas je obiskal Galov dedi, ki opravlja delo Čebelarja. Predstavil nam je pripomočke, ki jih uporablja, prinesel pravi panj v katerem bivajo čebelice in v katerega lovi roje. Otroci so pobližje spoznali satnice in satovje, ki ga oblikujejo tako marljive živalice. Preoblekel se je v čebelarsko obleko in z  otroki izmenjal še nekaj besed o vrstah medu, o točenju medu in o zdravilnih učinkih medu. Dopoldne je bilo tako poučno medeno in zelo zanimivo.

Galovemu dediju se iz srca zahvaljujemo 😊

Klikni za ogled galerije…

Sodelujemo z okoljem

27. 10. 2022

Na megleno jutro smo se odpravili do Gasilskega doma, kjer so nam gasilci predstavili njihov poklic in pomen njihovega pogumnega dela. Z zanimanjem smo prisluhnili predstavitvi tovornjaka, se sprehodili kar mimo njihovih sedežev za kabino in se preizkusili v zahtevnem prenašanju gasilca z nosili, čeprav je bilo izredno zabavno. Ob odhodu v vrtec smo se pozdravili s pozdravom “Na pomoč!”

Teden pred počitnicami pa nas je obiskala medicinska sestra, ki nam je predstavila Človeško telo. Ugotovili smo, da smo se razvijali v maminem trebuščku kar devet mesecev. Sestavljeni smo iz krvi, kosti, žil, možganov itn. Pri vsem tem pa imamo vsi srce, ki poskrbi, da živimo. Svoja telesa so otroci dopolnili z vsem naštetim. Naše telo je res zanimivo.

Klikni za ogled galerije…

Ahoj, Gusarji!

07. 10. 20222

Kako zanimiv in ustvarjalno obarvan mesec je za nami. Toliko spominov smo si ustvarili in toliko zanimivega smo doživeli, spoznali in se naučili.

Izurili smo se v oblikovanju jutranjega kroga, tako da otroci povsem sami pripravijo prostor, izdelali smo si svoj koledar, se preizkusili v izdelavi gusarske ladje po lastni kreativnosti. Skozi mesec nas je spremljala zgodba Gusar Berto, preizkusili smo se v plesu Ribiča Pepeja – Gusarji in se naučili izštevanko Meseci v letu.

Udeležili smo se delavnic ob tednu mobilnosti in ugotavljali, ali se zdravo prehranjujemo in ali pravilno ločujemo odpadke.

Prav tako smo bili aktivni na Predsednikovem teku na šolskem igrišču pri Osnovni šoli, kjer so vsi prisotni otroci pretekli kar dva kroga. Preizkusili smo se v vožnji s štirikolesniki na nožni pogon v sklopu Kolesarčki.

Konec meseca smo si vsakodnevno privoščili tudi pečen kostanj, ki smo ga pripravili kar v igralnici.

Dragi naš September, pa te ni 😊

Klikni za ogled galerije…

Dostopnost