ZMAJČKI

Vzgojiteljica Katarina Vovk

VPO pom. vzgojiteljice Lidija Sila

 

ZMAJ

(J. Bitenc)

Zmaj, zmaj, zmaj,

poleti visoko v nebo.

Preženi oblake in

sonce pozdravi in

vrni se k nam

na zemljo.

 

Kot papirnati zmajčki v vetru, bomo tudi mi poplesavali v vrtincu novega šolskega leta. Pred nami je leto polno dogodivščin, iskrenih nasmehov, toplih pogledov.

 

Se že veseliva naših skupnih trenutkov.

 

Katarina in Lidija

 

Zimske radosti na snegu

22.12.2021

Končno je zapadel težko pričakovan sneg. Že zjutraj smo gledali padanje snežink in belo snežno odejo. Otroci so komaj čakali, da se oblečejo kombinezon, obujejo škornje, nadenejo kapo in rokavice, ter da se prepustijo zimskim užitkom. Polni elana so izdelovali snežake, v snegu puščali svoje sledi. Naredili so kepe ter se z njimi kepali. Res jih je bilo lepo opazovati, ker so neznansko uživali. Čas na snegu je prehitro minil. Vsi dobri volje smo odšli na malico. Malo smo se še poigrali, pojedli kosilo nato pa smo se spočili ob pravljici na ležalniku. Bil je res lep dan.

Klikni na ogled galerije slik…

Obiskala nas je knjižničarka

9.12.2021

V mesecu novembru nas je obiskala knjižničarka. Na začetku so se otroci skupaj s knjižničarko igrali igrico z ugankami, nato  pa je knjižničarka otrokom predstavila ljudsko pravljico. Otroci so jo še toliko bolje spremljali, ker je bila predstavljena preko Kamišibaj gledališča. Otrokom je bilo srečanje s knjižničarko v veselje. Z zanimanjem so sledili spremljanju in pripovedovanju zgodbe, saj je bila ta metoda predstavitve pravljice otrokom nevsakdanja. Po obisku so sledile še naše dnevne dejavnosti, igra ter bivanje na prostem. Dan v vrtcu smo doživeli lepo.

Klikni na ogled galerije slik…

Dopoldansko bivanje v gozdu

 10.11.2021

Z otroki smo odšli na lep oktobrski dan v gozd. Gozd smo raziskovali z vsemi čutili. Vohali smo ga, poslušali šelestenje listja, piš vetra, opazovali smo rastline in drevesa, nekateri pa smo opazili tudi plašno veverico, ki je urno stekla na drevo. V gozdu smo raziskovali, opazovali drobne rastline in živali s pomočjo povečevalnega stekla ter nabirali naravni material, ki smo ga prinesli v naš naravoslovni kotiček. Opazili smo, da imajo nekatera dreves listje, druga pa iglice. Ugotavljali smo, kaj se z njimi zgodi čez zimo. Strinjali smo se, da gremo pozimi to preveriti. V gozdu smo se tudi gibalno razgibali, saj smo hodili po neravnem terenu, po podrtih drevesih, se sklanjali pod vejami. Načrtovali pa smo tudi dejavnosti, ki jih želimo izvajati na temo gozda. Dopoldne v gozdu nam je prehitro minilo. Strinjali smo se, da moramo to dogodivščino kmalu ponoviti.

Klikni na ogled galerije slik…

September v oddelku Zmajčki

 28.10.2021

September je bil za nekatere otroke uvajalni mesec, saj so se nam pridružili trije novi otroci. Vsi skupaj smo jih lepo sprejeli in jih povabili medse. Pogovarjali smo se o medsebojnih odnosih, o prijateljstvih, obnovili smo naša dogovore in pravila v skupini. Ker se naša skupina imenuje »Zmajčki«, smo nekaj dejavnosti namenili tudi tej temi. Brali smo zgodbico in slikopis na dano temo, deklamirali pesmici ter slikali risbe in izdelali zmajčka.  V telovadnici smo imeli vadbeno uro, igrali smo se na igrišču, hodili na sprehode.  V omenjenem mesecu smo praznovali tudi rojstne dneve naših otrok. Pripetil pa se nam je tudi neljubi dogodek, saj smo pristali v karanteni, ampak smo vsi veseli, da smo ostali zdravi ter da se nam je kmalu po preboleli  bolezni pridružil tudi naš »korona bolnik«. Veselimo se našega nadaljnjega bivanja v vrtcu.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost