INDIJANCI

Vzgojiteljica Mojca Šlajpah

VPO pom. vzg. Mateja Ozimek Malnar

 

Indijance imenujejo “resnični otroci narave”,

ker razumejo govor vetra, čustva živali

in šepetanje rastlin. 

 

Tudi otroci iz skupine Indijanci smo radovedni, razigrani, vedoželjni ter polni idej.

Ne ustrašimo se nobene naloge ter na svet gledamo s široko odprtimi očmi. Seveda pa znamo biti tudi glasni in razigrani.

Naše indijanske dogodivščine si lahko ogledate preko fotografij.

 

Veseli december in Hrestač

12.1.2022

V mesecu decembru je bila naša osrednja tema zgodba Hrestač. Skozi celoten mesec smo spoznavali zgodbo, glavne like (deklica Klara, bratec Fritz, stric Drosselmeyer, Hrestač, Mišji kralj, Sladkorne vile, princesa, …. Zgodba Hrestač nosi globoko sporočilo, da človeka lahko osrečita prijaznost in sočutje do drugih ljudi.

Zgodbo so spoznali preko kamišibaj predstave. Kamišibaj izhaja iz Japonske in je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Otroci so predstavi pozorno prisluhnili in se kasneje tudi sami preizkusili v pripovedovanju ob slikah.

 

Klikni na ogled galerije slik…

Igra na snegu

22.12.2021

Oblekli smo bunde, hlače, pajace

in tekli na sneg.

Nadeli smo še kape in rokavice

za tisoče kep.

Naredili smo kepo veliko,

ne eno, kar tri.

Še korenček in lonec

in na našem igrišču

že sneženi mož stoji.

 

V četrtek 9. 12., smo sprva belo odejo opazovali le skozi okno, kmalu pa nas niti mraz ni mogel več zadržati v igralnici. Po zajtrku smo se toplo oblekli, nadeli rokavice ter poiskali lopatke za sneg. In kako smo pohiteli.

Tudi v petek smo se odpravili ven. Iskali in iskali smo največji hrib po katerem bi se lahko spustili. In smo ga tudi našli. Veselje in smeh otrok pa je bilo slišati daleč naokrog.

Klikni na ogled galerije slik…

Prvi sneg

7.12.2021

Pa smo ga dočakali- prvi letošnji sneg. Že navsezgodaj zjutraj so otroci veselo razlagali, kaj vse bi delali na snegu- snežake, se kepali, sankali itd. Po malici je napočil čas, da se tudi mi odpravimo na dogodivščine na snegu. Toplo smo se oblekli, nadeli rokavice in kape ter se odšli igrat na sneg. Otroci so se kot blisk zapodili vanj. Tako je skoraj nastal snežak, pa tudi kakšna kepa je od kje priletela. Vsi pa smo se ob koncu strinjali, da upamo, da bo kmalu zapadlo še več snega, da bo veselje na otroških obrazih še večje.

Klikni na ogled galerije slik…

Teden otroka - Razigran uživaj dan

10.11.2021

Letos se je teden otroka odvijal na temo Razigran uživaj dan in je potekal od 4. 10. do 10. 10. V ponedeljek smo spoznavali nove socialne igre (Kralj je doma, Kipar in igro Zasmejal si se) ter se pri tem zelo zabavali. V torek so predmeti in igrače v igralnici oživeli ter dobili imena ter lastnosti. V sredo je dan potekal ob igrah, ki so se jih igrali naši starši in stari starši: igra Ali je kaj trden most, Ristanc, Gnilo jajce, Vreče šivat, Kdo se boji črnega moža ter še mnoge druge. V četrtek pa smo izvedli Igre brez meja. Preizkusili smo se v hoji po rokah, prenašanju predmetov na žlici preko ovir, hoja v dvojicah preko ovir ter drugimi nalogami. V petek pa smo izvedli: Pokaži, kaj znaš, kjer so otroci predstavili svoje sposobnost v petju, gimnastiki, plesu ter v lutkah. Otroci so se skozi celoten teden neizmerno zabavali ter spoznali, da so igre starih staršev lahko še zabavnejše od marsikatere novejše igrače.  

Klikni na ogled galerije slik…

Delavnice ob svetovnem dnevu brez avtomobila

9.10.2021

September je tu in z njim se v igralnici ponovno sliši otroški glas in smeh. Tudi v skupini Indijanci smo pogumno zakorakali novemu šolskemu letu naproti. Že prvi mesec smo se veliko naučili o varnosti v prometu ter se preizkusili v različnih delavnicah.

V sredo 22. 9., smo se udeležili delavnic ob Svetovnem dnevu brez avtomobila, ki se je odvijal pred občino in v parku. Ogledali smo si policijsko vozilo, se preizkusili v poligonu, ogledali predstavo o Rdeči kapici in varnosti v prometu ter si pogledali delo in opremo gasilcev. Prejeli smo tudi kresničke, s katerimi bomo v prometu še bolj vidni in opazni.

Klikni na ogled galerije slik…

Dostopnost