CEPETAVČKI

Vzgojiteljica Nina Kastigar

VPO pom. vzg. Suzana Gorišek Vencelj

 

Vsak dan bova poskrbeli, da bodo otroci z nasmehom prišli v vrtec, kjer bodo s prijatelji ustvarjali nove spomine. Želiva si, da bo zadnje leto v vrtcu nepozabno!

 

Oktoberske dogodivščine pri Cepetavčkih

08. 11. 2022

Mesec smo začeli s Tednom otroka, ki je bil v znamenju pesmi »Skp se mava dobr«, saj je bila to letošnja tema. Vsak dan smo izvajali različne dejavnosti, poudarek pa je bil na druženju z ostalimi otroki iz hodnika. Odšli smo tudi do Gasilskega doma Trebnje, kjer so nam gasilci podrobno predstavili gasilska vozila in opremo. Obiskala nas je medicinska sestra, ki nam je predstavila zdrave navade za zdravo življenje. V tem mesecu je tudi večkrat zadišalo po pečenem kostanju, saj so otroci prinesli zelo veliko jesenskih plodov in dobrot. Nekatere smo pojedli, iz drugih ustvarjali, tretje pa porabili za igro.

Klikni za ogled galerije

Zakorakali smo v novo vrtčevsko leto

07. 10. 2022

Ponovno smo se vsi vrnili v vrtec in v tem mesecu se nam je že veliko dogajalo. Najprej smo obeležili Teden mobilnosti z obiskom delavnic pred Občino Trebnje, kjer smo si ogledali policijsko opremo in vozilo ter policijska psa, pokukali smo v reševalno vozilo, telovadili ob sličicah in pravilno razvrščali odpadke. Ob koncu meseca smo se poučili, kako se vesti v prometnem okolju. Vozili smo štirikolesnike na nožni pogon in bili pri tem pozorni na prometne znake. Ponovili smo tudi, kako pravilno prečkamo prometno cestišče na poligonu. Za zaključek pa smo odšli pred DSO Trebnje, kjer smo se družili s stanovalci. Otroci so imeli možnost poklepetati s starejšimi, z njimi potelovaditi in jim polepšati dopoldan.

Klikni za ogled galerije

Dostopnost