PTIČKI

Vzgojiteljica Brigita Borak

VPO pom. vzgojiteljice Vesna Perko

 

Ptički smo, ki veselo pojemo, plešemo, raziskujemo in ustvarjamo. V našem oddelku je vedno veselo. Med nami je kar šest junakov iz druge države, ki radi prihajajo v vrtec, kjer se vedno naučijo kakšno novo slovensko besedo. Smo prijatelj med seboj in si radi pomagamo.

Domači plodovi

28. 10. 2022

V skupini ,,Ptički” smo zelo veseli, ko nam starši prinesejo domače plodove in s tem ideje za življenjsko razmišljanje.

Ko nam je Sarin oče prinesel orehe, smo  jih najprej potipali in ugotavljali njihovo barvo. Sklenili smo, da moramo  nekaj ukreniti, če želimo orehe pojesti. Kajti lupine so trde in  niso užitne. Tako so otroci ugotovili, zakaj je bilo poleg orehov tudi orodje za trenje orehov. Nato smo jih začeli treti in jesti. Bili so tako slastni, da smo vse pojedli. Edina težava je bila, da smo se jih preveč najedli, zato je tisti dan ostalo veliko kosila.

Kasneje pa sta nas Eva in njena mami razveselili z domačo zelenjavo. Ker jo otroci niso poznali, smo jo skupaj poimenovali, povonjali in potežkali. Tako smo ugotovili, da se zelenjava med seboj razlikuje po veliko lastnostih, tudi po barvi, katero smo najprej ugotovili. Nato pa smo se odločili, da bomo naše znanje delili tudi z ostalimi skupinami v hodniku. V ta namen smo pripravili razstavo domače zelenjave z napisom imena zelenjave. Toda naše domače izkušnje se še ne zaključijo. Eva nam je v veliki vreči prinesla nekaj zelo težkega in velikega. Bila je buča. Odločili smo se, da bo ta buča danes naša prijateljica, kateri smo prebrali knjigo z naslovom Buča Debeluča. Ker nam je Eva pred tem prinesla tudi manjšo okrasno bučko, smo lahko ugotavljali po čem se razlikujeta in čemu sta namenjeni. Večjo bučo smo nato izdolbli in jo okrasili za noč čarovnic.

,,Ptički” se zahvaljujemo pozornim staršem za sleherno domačo izkušnjo, ki ste jo pripravljeni deliti z nami. Vedite, da nam veliko pomeni, ker nas tako razveseljujete, da na aktiven način spoznavamo svoje okolje in pridobivamo modrost. Hvala.                                                                                                                                                                                                                           

Kliknite tukaj za ogled galerije

Skupaj se imamo dobro

18. 10. 2022

Kliknite tukaj za ogled galerije

Ptički smo postali

3. 10. 2022

Z novim šolskim letom smo postali oddelek  PTIČKOV. Pridružile so se nam tri nove deklice, katere so otroci dobro sprejeli.  V uvajalnem obdobju smo veliko delali na razumevanju navodil, izgovorjavi, dnevni rutini, ustvarjalnosti,  upoštevanju dogovorov, pravil, opazovanju narave, okolice in na medsebojnem prijateljskem odnosu. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti smo se udeležili dve delavnici. Naučili smo se novo ljudsko pesem z naslovom ČUK SE JE OŽENIL. Otroci radi pojejo in plešejo.

Kliknite tukaj za ogled galerije

Dostopnost