ČUKCI

Vzgojiteljica Bojana Prpar

VPO pom. vzgojiteljice Andreja Strajnar

 

V novem šolskem letu 2021/22 se bodo v igralnici B5 igrali otroci iz skupine Čukci.

To so veseli otroci, ki radi plešejo in pojejo, pogosto jih boste našli v gozdu ali na travniku.

Dobrodošli novi prijatelji z novimi idejami in izkušnjami.

Moto skupine bo enakovrednost in dobra klima znotraj skupine, z upoštevanjem potreb vsakega posameznika.

Skupaj bomo raziskovali, bivali v naravi in jo doživljali v različnih okoljih, letnih časih in vremenskih razmerah.

December- mesec obdarovanj

3. 1. 2022

Skozi praznični čas nas je vodila pravljica o Hrestaču. Zanimivi liki so otrokom pripravili različna presenečanja ples baletk v senzorni sobi, aktivne naloge na pohodu, sam Hrestač pa jim je pripravil sladko presenečenje na cilju. Presenečenje za želodčke nas je zjutraj pričakalo tudi v Miklavževem peharju. Otroke je obiskal čisto pravi Božiček, z njimi poklepetal in jim pod smrečico pustil vrečo daril. Daril pa nismo samo prejemali, ampak smo jih tudi sami pridno pripravljali za ostarele v Domu starejših. Izdelali smo tudi okraske in okrasili smrečico v parku.

V okviru Eko projekta smo pripravili jabolčne olupke, iz katerih smo skuhali praznični čaj. Posejali smo božično žito, ga pridno zalivali in prirezovali. Srečno v novem letu!

Kliknite za ogled galerije slik…

»Da imaš dobrega prijatelja, moraš biti sam dober prijatelj«

30. 11. 2021

V mesecu novembru smo z otroki v oddelku Čukci obravnavali literarno delo za Mavričnega bralčka. Prijetno slikanico o naklonjenosti in prijateljstvu, ki je otroke spodbujala k razmišljanju, da prijatelja ne dobiš, temveč si ga moraš prislužiti. Pripovedovali so, kaj vse bi naredili za svojega prijatelja. Za prijatelja so narisali avto, motor, zvezdico, luno, kako se igrajo na igrišču, s kockami. Svojega prijatelja bi povabili tudi na zabavo, na morje… Risbice smo razstavili v garderobi. Otroci so predlagali, kaj bi radi počeli s svojimi prijatelji v vrtcu npr. se zabavali v telovadnici, na čajanki ipd.

16. novembra smo obeležili dan za strpnost in prijateljstvo. Z otroki smo prebrali slikanico Grdi raček in v pogovoru po prebrani vsebini še poglobili zavedanje pomena strpnih odnosov v družbi s prijatelji.

Kliknite za ogled galerije slik…

Varno v vrtec

30. 10. 2021

V mesecu oktobru smo pri Čukcih v poučno-zabavnih delavnicah otroke spodbujali k razmišljanju o varnosti v prometu ter o varnosti na poti v vrtec. Veliko časa smo preživeli v naravi, nabirali plodove in jih prinašali v vrtec. Otroci so pridno prinašali škatlice, ki niso bile zanimive le za likovno ustvarjanje, vendar tudi za simbolno igro – kuhanje in igro z dojenčki. Pri ličkanju in ruženju koruze so se otroci izkazali za pridne delavce. Jesenske plodove smo porabili tudi kot pripomočke na olimpijskih igrah, kjer smo se vsi zelo zabavali.

Kliknite za ogled galerije slik…

Juhu, prijatelji so spet tu!

7. 10. 2021

V skupini Čukci smo dejavnosti organizirali tako, da je bilo uvajanje prijetno. Izkoristili smo lepo vreme in uživali v naravi. Pri igri v kotičkih so otroci oblikovali nova prijateljstva. Seznanili smo se z različnimi navadami in po pogovoru oblikovali skupna pravila dobrega počutja v skupini. Ob praznovanju rojstnih dni so se otroci sladkali, plesali in pripevali. Poslušali smo pravljice in zgodbice ter se seznanili z novo pesmico in deklamacijo. Raziskovali smo igre in igrače v naravoslovni in umetnostni ustvarjalnici. Vključevali smo se v okolje ter sodelovali v različnih športnih dejavnostih.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost