DINOZAVRI

Vzgojiteljica Sabina Košmerl

VPO pom. vzgojiteljice Tamara Orešnik

 

Slišim. Vidim. Čutim.

Barvam. Razmišljam. Ustvarjam.

Poslušam. Sanjam. Pogrešam.

Korakam. Verjamem. Zapojem.

Objamem. Močno!

Okušajmo življenje na vse možne načine.

 

Uspešen začetek šolskega leta vam želiva

Sabina in Tamara.

 

 

Veseli december

 03. 01. 2022

Čisto čisto tiho

stopajo copatki.

Gazijo po snegu

trije majhni škratki …

 

… in so res prišli. Pa ne samo škratje! Tudi dobri možje. Parklja smo pa kar pojedli J. Končno smo dočakali najbolj prazničen mesec – veseli december. Ob soju svečk in lučk smo se sladkali z dobrotami, si priredili praznično čajanko ter kosilo, krasili prostore vrtca in novoletne smrečice. Očitno smo bili zelo pridni, saj nas je v vreči pričakalo polno novih igrač s katerimi smo se lahko igrali, prepevali pesmice, rajali, si ogledali dve predstavi in se (tako kot v zgodbi Hrestač) prelevili tudi mi v prave baletnike in baletke.

In tako kot vsaka dobra stvar, je tudi letošnji december prehitro minil.

Kliknite za ogled galerije slik…

Jesenski živ-žav

 1. 12. 2021

Jesen je s seboj prinesla vse svoje lepote in tudi muhavost. Narava je boljša kot najbolje opremljena igralnica, zato smo veliko časa preživeli zunaj.

Naravo smo spoznavali na najrazličnejše načine. Na dolgih sprehodih smo poslušali šumenje listja pod našimi nogami, tipali smo lubje dreves, drevesa smo objemali, nabirali smo pisane liste in različne plodove s katerimi smo kasneje tudi ustvarjali in se igrali, z listki smo požkečkali sebe in tudi prijatelje. V gozdu smo se igrali tudi gozdni bingo in raziskovali kaj vse in kdo se skriva v gozdu.

Kliknite za ogled galerije slik…

Pri gasilcih

 27. 10. 2021

V petek, 15. 10. 2021, smo se odpravili na obisk h gasilcem. Gasilci so nam prijazno razkazali svojo opremo in prevozna sredstva. Z veseljem smo preizkusili, kako je nositi gasilsko čelado ali dvigati težko orodje. Sedli smo tudi v gasilsko vozilo, prižgali lučke in glasno sireno. Najbolj pogumen gasilec se je povzpel na lestev, ki se je dvignila skoraj 30 metrov visoko! Naučili smo se, kako se zavarujemo pred požarom in kako ukrepamo, ko pride do nesreče. Najbolj smo se zabavali, ko smo špricali z vodo in glasno navijali drug za drugega.

Kliknite za ogled galerije slik…

Ponovno med prijatelji

 5. 10. 2021

Prišel je čas, ko so se počitnice zaključile in ko je v vrtcu spet zavladalo veselje, otroški nagajivi smeh in otroški živžav.

V letošnjem šolskem letu smo si nadeli ime “Dinozavri”. Pa naj povemo, da nismo tisti strašni, veliki in glasni dinozavri… Mi smo prijazni, nasmejani in predvsem radovedni dinozavri.

V mesecu septembru smo se posvetili medsebojnemu spoznavanju, spoznavanju igralnice in za nekatere tudi spoznavanju novega vrtca. Obnovili smo naša pravila, igre, pesmi, bibarije, deklamacije in zgodbe. Ob tednu mobilnosti smo obiskali delavnice v mestnem parku in se odpravili tudi na daljši pohod.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost