STORŽKI

Vzgojiteljica Alenka Šiška

VPO pom. vzgojiteljice Katja Božič

 

IGRALNI RAJ 

(Zvezdana Majhen)

 

Kaj ste danes delali

v vrtcu na livadi?

“V en glas smo povedali,

da se imamo radi!

 

Kaj ljubezen naredi,

malčki dobro vemo!

Vrtec je igralni raj,

kamor radi gremo!”

 

 

Še vi pokukajte v naš igralni raj.

Dobrodošli!

 

Barve jeseni

16. 11. 2022

Barve jeseni so v naši skupini popestrile tako sončne kot deževne dni. Sončne dni smo kar nekajkrat izkoristili za obisk gozda, ki smo ga zamenjali za igralnico in tam izvedli nemalo dejavnosti, ki jih sicer izvajamo v vrtcu. Tako smo se igrali gozdni bingo, kjer so otroci prepoznavali predmete na sliki in jih nato poiskali v naravi, izdelali smo si poligon iz naravnega materiala in se na njem razgibali, pa tudi ustvarjali smo:  vsak je v naravi našel nekaj, s čimer je lahko zaigral in bili smo pravi gozdni orkester, ko smo zraven pesmi na gozdne instrumente še zaigrali.

Deževne dni smo izkoristili za branje knjig o jeseni, petje pesmi, deklamacije in različna ustvarjanja z materialom, ki smo ga nabrali v gozdu. Gospa jesen se bo s svojimi barvami tako počasi poslovila, v deželo in naš vrtec pa se bo naselila gospa zima in z njo nove dogodivščine.

Kliknite za ogled galerije slik

Varno v vrtec

Namen prijave na natečaj Društva Sobivanje »Varno v vrtec in šolo« je bil, da otroke ozaveščamo o varnosti v prometu, da v prometu veljajo različna pravila, ki jih je potrebno upoštevati, spoznali pa smo tudi prometno ureditev v okolici vrtca. V skupini smo omenjeno prometno ureditev izdelali kot maketo iz odpadne embalaže iz papirja.

Ker so otroci v skupini drugega starostnega obdobja, smo pozornost namenili predvsem varnosti v prometu. Otroci so se preko različnih dejavnosti (gibalna igra »Semafor«, pesem Janeza Bitenca »Semafor«, ogled vzgojno izobraževalne serije »Zelena luč«, knjiga »Previdno na cesti« seznanjali z običaji, določenimi družbeno sprejetimi pravili in načini vedenja v cestnem prometu. Spoznavali smo promet, otroke smo ozaveščali, da za okolje skrbimo tudi tako, da za pot izberemo prijaznejši način prevoza in se tega tudi sami posluževali (hoja, tek, vožnja s skiroji). Pri tem smo opozarjali in praktično izvajali, da moramo kot udeleženci v prometu skrbeti tudi za varnost (čelada, hoja čez cesto po zebri, pri semaforju, ko sveti zelena luč, pogled v levo in desno, varna hoja v koloni, uporaba odsevnikov…) ter upoštevati pravila, ki veljajo v prometu.

Kliknite za ogled galerije slik

Dan slovenskega športa

26. 9. 2022

Ali ste vedeli, da 23. septembra, na prvi jesenski dan, praznujemo Dan slovenskega športa? Ja, prav ste slišali. In tudi mi v vrtcu, v skupini Storžki, smo ga praznovali. Na prav poseben način. Odzvali smo se namreč prijaznemu povabilu Doma starejših občanov in sončno dopoldne preživeli v družbi starejših, a mladih po srcu. Skupaj z njimi smo se razgibali pod vodstvom vaditeljice, ki je v vadbo, s pripomočki in brez, spretno vključevala tako otroke kot starejše. Vsi skupaj smo ob aktivni vadbi krepili zdravje, pozitivne vrednote in medsebojne odnose. Ob koncu dogodka smo se v vrtec odpravili z lepimi vtisi predvsem pa s spoznanjem, da kljub razliki v letih lahko sodelujemo in se imamo lepo.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost