HIŠKE

Vzgojiteljica Tjaša Lopatec

VPO pom. vzgojiteljice Slavica Cesar

 

V oddelku »Hiške« bomo skupaj zgradili temelje,

na katere bomo s celoletnim zidanjem poguma,

vztrajnosti, igrivosti, srčnosti, poštenosti,…

zgradili hiško, ki jo bo vsak pobarval s svojo

unikatnostjo.

Trudili pa se bomo, da bomo preživeli vsak dan v srečni hiški in jo na koncu zapustili z lepimi spomini.

Letovanje "Hišk"

19. 05. 2022

Sovici, Srčki in Hiške se še zadnjič javljamo iz aktivne Kranjske Gore. S skupnimi močmi smo prišli do predzadnjega dne. Danes smo se seznanili smo se z osnovami plezanja in se tudi sami preizkusili v plezanju po čisto pravi plezalni steni. Odpravili smo se v labaratorij v naravi, se temu primerno oblekli in z navdušenjem vključili v različne eksperimente.

Z lepimi pozdravi se javljamo in pričakujemo jutrišnji zaključni dan

Kliknite za ogled galerije slik…

3. dan letovanja "Hišk"

18. 05. 2022

Priplavali smo do sredine tedna in s tem postajamo iz dneva v dan boljši plavalci kar nam pripomore tudi dobra raznolika hrana. Popoldne smo postali čisto pravi gradbinci. Nadeli smo si čelade, predpasnik in rokavice ter se odpravili na gradbišče, kjer smo zgradili leseno mavrično hišo. Za nagrado smo se posladkali s sladkim raznovrstnim sladoledom.

Pošiljamo vam pozdrave in sporočamo, da se imamo SUPER

Kliknite za ogled galerije slik…

Srčne sovice iz hišk

17. 05. 2022

Za nami sta že kar dva dneva polna novih doživetij. Prvi dan smo se preizkusili v plavalnem znanju in raziskali bližnjo okolico. V torek pa smo nadaljevali z utrjevanjem plavalnega znanja in že nekoliko napredovali. Svoje miselne sposobnosti smo urili ob različnih družabnih igrah ter gibalne veščine v čisto pravem pustolovskem parku. Dan smo zaključili ob pripravi ognja in prepevanju pesmic ob spremljavi kitare.

 

Vsem skupaj pošiljamo en velik gorski nasmejan pozdrav 🙂

Kliknite za ogled galerije slik…

Pisani pirhi

21. 04. 2022

Spoznali smo praznike in običaje z naslovom Pisani pirhi. Pomen velikonočnega zajčka nam je predstavila vsebina slikanice Hopek in velikonočni zajček. Naučili smo se nove izštevanke, ki smo jih uporabili pri gibalni igri Gnilo jajce. Preizkusili smo se tudi v barvanju jajc in nastali so čisto pravi pisani pirhi. Barvali smo jih v čebulnih olupkih in travniških rastlinah, barvi za pirhe ter tudi barvanje jajc iz stiroporja v različnih barvah. Iz različnih likovnih tehnik smo ustvarjali zajčke in jajca. Teden smo zaključili z običajem sekanje pirhov.

Kliknite za ogled galerije slik…

Zaključek Mavričnega bralčka

11. 04. 2022

Zaključek Mavričnega bralčka smo zaključili z ogledom dramatizacije z naslovom Mojca Pokrajculja, ki so jo izvedle strokovne delavke hodnika B. Vsi, ki so uspešno opravili Mavričnega bralčka so prejeli priznanje, ki jim ga je podelila Mojca Pokrajculja.

Kliknite za ogled galerije slik…

Likovne dejavnosti

15. 03. 2022

Smo obeležili s spoznavanjem različnih likovnih tehnik in materialov ter si tako izdelali razstavo, ki smo jo poimenovali »Hiškina razstava«. Upodobili smo človeško telo z likovno tehniko frotaž. Z lepljenko smo uprizorili svoje ime. Raziskovali smo z brivsko peno in tempera barvami. Preizkusili smo se v slikanju s čopičem na folijo pritrjeno na obroč in stojalo. Spoznali smo različne debeline volne in izdelali različne motive. Z likovno tehniko praskanko smo upodobili svojo družino. V različnih telesnih položajih, z različnimi deli telesa (stoje, leže, sede) smo risali, slikali s flomastri, tempera barvami, barvicami, voščenkami, ogljem,…

Kliknite za ogled galerije slik…

Človeško telo

10. 02. 2022

Spoznavali smo svoje lastnosti, spretnosti, posebnosti, čutila ter razlike in podobnosti med nami. Z gibanjem smo zaznavali in odkrivali svoje telo, preizkušali kaj le-to zmore, doživljali veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnosti ter gradili zaupanje vase.

Kliknite za ogled galerije slik…

Nastop Mercator center

10. 12. 2021

Otroci iz skupine »Hiške« smo se z veseljem odzvali povabilu trgovine Mercator Trebnje. S svojo navihano plesno koreografijo Minionov in Ču ču va smo popestrili program ob otvoritvi prenovljene trgovine Mercator centra v Trebnjem.

Kliknite za ogled galerije slik…

Mednarodni dan strpnosti v oddelku »Hiške«

26. 11. 2021

Obeležili smo ga v sodelovanju z izobraževalnim centrom Eksena v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Tema je bila »Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo.« Preko vsebine zgodbice Grdega račka avtorja Hansa Christiana Andersena smo utrdili pomen prijateljstva, strpnosti in spoštovanja. Izvedli smo različne aktivnosti in sicer prepevanje pesmic na temo prijateljstva, socialnimi igrami, sestavljanje zaporedja dogodkov vsebine zgodbice, likovno upodobitvijo,…

Kliknite za ogled galerije slik…

Mesec oktober

11. 11. 2021

V sklopu meseca požarne varnosti smo obiskali gasilsko postajo in si ogledali gasilski avto, gasilsko postajo ter se preizkusili v brizganju. Moč rok smo urili v hoji po rokah, kjer smo prehodili kar nekaj metrov in s tem sodelovali v največjem gimnastičnem izzivu z naslovom »Prehodimo Slovenijo po rokah«. Sodelovali smo tudi v natečaju Bučaste izložbe v sklopu trgovine Bags&More kjer smo okrasili izložbo trgovine z risbicami različnih buč. Seznanili smo se tudi s starim ljudskim običajem t.i. Ličkanje koruze. Skupaj smo prebrali zgodbico Razbita buča. Risali smo njeno vsebino ter se preizkusili v igranju dramatizacije.

Kliknite za ogled galerije slik…

Hiške v mesecu Septembru

7. 10. 2021

Zakorakali smo v novo vrtčevsko leto z že poznanimi prijatelji. V ospredju so bile socialne igre s katerim se gradi zaupanje in prijateljske vezi. Da pa se bomo v oddelku počutili varno in srečno smo si skupaj ustvarili pravila s slikovno uprizoritvijo, ki se jih bomo trudili upoštevati celo šolsko leto. Izbrali smo tudi posebno mesto v igralnici, izdelali načrt za obogatitveno dejavnost in izbrali naslov »Hiške v gozdu ustvarjajo in raziskujejo«. Veliko časa smo preživeli v naravi in jo raziskovali z vsemi razsežnostmi. Ob svetovnem dnevu mobilnosti smo se udeležili delavnice z naslovom »Po parku tekam, skačem in se plazim, po pločniku pa mirno hodim in na promet pazim!«, ki smo jo zaradi slabega vremena obiskali v telovadnici Top Gym-a. Sodelovali smo v prvem natečaju z naslovom Rišem za prijatelja z naslovom Znamenitosti. Upodobili smo znamenitosti kraja Trebnje in sicer grad, cerkev in lokomotivo. V okviru projekta »Kolesarček« smo se preizkusili v vlogi voznika štirikolesnika na nožni pogon.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost