CICIBANČKI

Vzgojiteljica Bojana Prpar

VPO pom. vzgojiteljice Andreja Strajnar

 

Cicibančki so radovedni, veseli in pogumni otroci. V novem šolskem letu bomo skupaj odkrivali zanimivosti, se učili drug od drugega in se pripravljali na šolo. Ostali bomo prijatelji.

 

Prijatelji

Prijatelje imam rad, ker:

– so zabavni;

– mi pomagajo zapeti zadrgo, obrniti rokav;

– se skupaj igramo z avtomobilčki, žogo, frizerja;

– se včasih tudi skregamo.

Če me  je strah pokličem prijatelje,

da preženejo duhce, ki me strašijo.

Skupaj:

  • raziskujemo v gozdu,
  • nabiramo šopek,
  • se učimo angleščino,
  • prej poberemo smeti,
  • se pogovarjamo,
  • se smejemo.

Razveselijo me:

– ko me  objamejo,

– ko me pohvalijo,

– ko mi rečejo, da sem lep/a,

– ko nekaj smešnega naredijo,

– ko mi voščijo za rojstni dan,

– ko mi poiščejo listek od drevesa,

– ko mi rečejo vesel nasmejan dan. 😊

AVTORJI:

Otroci in vzgojiteljici

Ustvarjalni dan

29. 11. 2023

V mesecu novembru smo v skupini Cicibančki izvedli prvi dan v vrtcu  brez igrač. Po zajtrku smo se razdelili v dve skupini. Prva je v naravoslovni ustvarjalnici merila tekočino. Otroci so napovedali koliko kozarčkov vode bodo potrebovali, da bodo napolnili plastenko do vrha. Domneve so preizkusili in primerjali dobljene rezultate s tistimi, ki so jih napovedali. Druga skupina je pilila robove pleksi stekla, ki ga bomo kot podlago potrebovali za slikanje na prostem.

Po malici smo vsi skupaj odšli na igrišče. Otroci so s pomočjo grabelj in samokolnic pospravljali odpadlo listje iz igrišča na kup, ki so ga potem hišniki odpeljali. Po kosilu so poslušali zgodbico z eko vsebino z naslovom Zeleni prijatelji. Nihče ni izrazil želje po igračah.

Kliknite za ogled galerije slik…

Čarobne barve v oktobru

27. 10. 2023

V skupini Cicibančki smo pridno izkoristili tople jesenske dni za igro v naravi. Skozi različne dejavnosti so otroci doživljali matematiko kot prijetno izkušnjo. Ličkali in ružili so koruzo. Zrnje smo uporabili za presipanje in merjenje z žlicami in lončki. Nabrali so drevesne listke, jih uredili in prešteli. Urili so veščine prištevanja in odštevanja.  Obiskali smo gasilce, kjer so otroci spoznali njihovo delo in opremo ter demonstrirali gašenje požara.  Odpravili smo se na daljši pohod in spoznali  kužka pri Bojani. V Kulturnem centru Janeza Trdine smo si ogledali predstavo Car živali.

Kliknite za ogled galerije slik

V vrtcu se imamo lepo

3. 10. 2023

V mesecu septembru so se otroci zopet družili s prijatelji. Pripovedovali so zakaj jim je v vrtcu lepo. Načrtovali smo dejavnosti za novo šolsko leto, tekli kros.  Veliko časa smo preživeli v gozdu, spoznavali  poljske pridelke, ličkali in ružili koruzo.  Poslušali smo zgodbe iz knjige 7 navad srečnih otrok. Otroci so narisali svojega najljubšega junaka iz knjige. V programu Kolesarčki so se otroci seznanili kako se vesti v prometnem okolju, da bodo postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Pogovarjali smo se o majavih zobkih in naredili poskus Ali zobje rastejo s tabo. Praznovali smo  rojstne dni.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost