HIŠKE

Vzgojiteljica Tjaša Lopatec

VPO pom. vzgojiteljice Slavica Cesar

 

V oddelku »Hiške« bomo skupaj zgradili temelje,

na katere bomo s celoletnim zidanjem poguma,

vztrajnosti, igrivosti, srčnosti, poštenosti,…

zgradili hiško, ki jo bo vsak pobarval s svojo

unikatnostjo.

Trudili pa se bomo, da bomo preživeli vsak dan v srečni hiški in jo na koncu zapustili z lepimi spomini.

Nastop Mercator center

10. 12. 2021

Otroci iz skupine »Hiške« smo se z veseljem odzvali povabilu trgovine Mercator Trebnje. S svojo navihano plesno koreografijo Minionov in Ču ču va smo popestrili program ob otvoritvi prenovljene trgovine Mercator centra v Trebnjem.

Kliknite za ogled galerije slik…

Mednarodni dan strpnosti v oddelku »Hiške«

26. 11. 2021

Obeležili smo ga v sodelovanju z izobraževalnim centrom Eksena v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Tema je bila »Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo.« Preko vsebine zgodbice Grdega račka avtorja Hansa Christiana Andersena smo utrdili pomen prijateljstva, strpnosti in spoštovanja. Izvedli smo različne aktivnosti in sicer prepevanje pesmic na temo prijateljstva, socialnimi igrami, sestavljanje zaporedja dogodkov vsebine zgodbice, likovno upodobitvijo,…

Kliknite za ogled galerije slik…

Mesec oktober

11. 11. 2021

V sklopu meseca požarne varnosti smo obiskali gasilsko postajo in si ogledali gasilski avto, gasilsko postajo ter se preizkusili v brizganju. Moč rok smo urili v hoji po rokah, kjer smo prehodili kar nekaj metrov in s tem sodelovali v največjem gimnastičnem izzivu z naslovom »Prehodimo Slovenijo po rokah«. Sodelovali smo tudi v natečaju Bučaste izložbe v sklopu trgovine Bags&More kjer smo okrasili izložbo trgovine z risbicami različnih buč. Seznanili smo se tudi s starim ljudskim običajem t.i. Ličkanje koruze. Skupaj smo prebrali zgodbico Razbita buča. Risali smo njeno vsebino ter se preizkusili v igranju dramatizacije.

Kliknite za ogled galerije slik…

Hiške v mesecu Septembru

7. 10. 2021

Zakorakali smo v novo vrtčevsko leto z že poznanimi prijatelji. V ospredju so bile socialne igre s katerim se gradi zaupanje in prijateljske vezi. Da pa se bomo v oddelku počutili varno in srečno smo si skupaj ustvarili pravila s slikovno uprizoritvijo, ki se jih bomo trudili upoštevati celo šolsko leto. Izbrali smo tudi posebno mesto v igralnici, izdelali načrt za obogatitveno dejavnost in izbrali naslov »Hiške v gozdu ustvarjajo in raziskujejo«. Veliko časa smo preživeli v naravi in jo raziskovali z vsemi razsežnostmi. Ob svetovnem dnevu mobilnosti smo se udeležili delavnice z naslovom »Po parku tekam, skačem in se plazim, po pločniku pa mirno hodim in na promet pazim!«, ki smo jo zaradi slabega vremena obiskali v telovadnici Top Gym-a. Sodelovali smo v prvem natečaju z naslovom Rišem za prijatelja z naslovom Znamenitosti. Upodobili smo znamenitosti kraja Trebnje in sicer grad, cerkev in lokomotivo. V okviru projekta »Kolesarček« smo se preizkusili v vlogi voznika štirikolesnika na nožni pogon.

Kliknite za ogled galerije slik…

Dostopnost