MUCKI

Vzgojiteljica Jožica Bevec

VPO pom. vzgojiteljice Eva Blatnik

 

Povabilo v vrtec

(Zvezdana Majhen)
 

Iz vrtca me kliče skupina otrok:

Maja, Matiček, Rosana in Rok.

“Ej, pridi v družbo, da ne boš sam-sama,

ko gresta v službo očka in mama.”

 

Skupino MUCKI sestavljajo sami navihani, radoživi in vedoželjni otroci.

Kljub temu, da so stari od 2 do 3 let,

že radovedno raziskujejo svet okoli sebe in gradijo svojo osebnost.

 

Duhci

04. 11. 2021

 

Otroci iz skupine Mucki smo sodelovali na likovnem natečaju »najbolj strašna buča«. Ker pa k strašnim bučam spadajo tudi duhovi, smo spoznali zgodbico »Duhec«.

Zgodba je bila otrokom tako všeč, da smo se odločili, da tudi sami izdelamo prijazne in manj prijazne duhce. Nekaj smo jih izdelali iz  vate in koprene, nekaj pa natisnili z tempera barvo na list. Tako so našo igralnico preplavili razigrani duhci.

Še sreča, da smo se naučili pesmico s katero jih preženemo stran. »Grdi, grdi ti bav bav, z mano se ne boš igral. Pičim te in rečem Bu! In izgineš brez sledu.«

Klikni tukaj za ogled galerijo slik…

Recikliranje

05. 11. 2021

Otroci iz skupine Mucki smo vključeni v Eko projekt. Z njim skušamo skozi različne eko dejavnosti in vsebine ozaveščati tako otroke kot tudi starše o pomenu varovanja okolja. Odločili smo se, da ob prazniku spomina na mrtve, 1. Novembru naslikamo na kamenčke svečke za na grob. Otroci so s pomočjo staršev v rtec prinesli veliko kamenčkov katere smo nato z akrilnimi barvami pobarvali. Ob tem smo se počutili dobro, smo se zavedali, da kljub temu, da smo majhni lahko tudi mi z drobnimi gestami pripomogli k čistejšemu okolju.

Klikni tukaj za ogled galerija slik…

Dostopnost