LEVČKI

Vzgojiteljica Mojca Mihelič

VPO pom. vzgojiteljice Barbara Tešić

 

 

LEVČKI

“Mali lev ne zna rjoveti,

je premajhen in premlad!

On pa sanja, da bo velik,

z dolgo grivo in močan!

Da prehodil bo daljave

in pognal se prek savan.”

                     (Barbara Gregorič Gorenc)

 

Veseli december pri Levčkih

. 1. 2022

Prišel je čaroben čas, z njim pa tudi mraz. V začetku decembra nas je v naši igralnici pričakalo prav posebno presenečenje. Miklavž nam je pustil zvrhan pehar dobrot in z veseljem smo se z njimi posladkali. Prebrali smo zgodbico Miklavževe dobre šibe in ves december prepevali in poslušali praznične pesmi. Izdelali smo okraske za novoletno jelko in jo z njimi tudi okrasili. December smo polepšali tudi oskrbovancem doma za starejše, saj smo za njih izdelali prav posebne izdelke. Pripravili smo si čajanko, za katero smo od doma prinesli svoje skodelice. Rdeča nit veselega decembra je bil Hrestač, zato smo si ogledali baletno predstavo, poslušali glasbo iz predstave ter se odpravili na orientacijski pohod, kjer smo na vsaki postaji reševali različne naloge. Obiskal nas je tudi Božiček, ki nam je prinesel polno vrečo daril. Z veseljem smo jih odpirali in se igrali z novimi igračami. Pogumno smo zakorakali v novo leto. Naj bo uspešno, zdravo in polno veselja!

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Prvi zimski dan je tu

23.12.2021

Zapadel je prvi sneg, pobelil sosednji breg…. in Levčki smo že komaj čakali, da gremo ven in se ga dodobra naužijemo. Toplo smo se oblekli in se odpravili na teraso, kjer je bil svež zapadel sneg. Nekateri otroci smo se takoj zapodili v sneg, spet drugi smo ga samo opazovali in nismo bili prepričani, kaj bi s snegom počeli. Sneg smo okušali, naredili kepe, ga teptali  in opazovali, kako se nam v rokah topi. Sneg je bil ravno pravšnji, zato smo izdelali čisto pravega snežaka, ki je imel klobuk, oči, nos in usta. Ker nismo imeli šala, smo mu okrog vratu nadeli kar odsevno rutko. Zatem smo se odpravili na sprehod, da smo si ogledali naše zasneženo mesto. Na snegu smo zelo uživali in komaj čakamo, da pride nova pošiljka, da se bomo lahko šli tudi sankat.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Velikanska pajkova mreža pri Levčkih

23.12.2021

Levčki smo v novembru našo igralnico spremenili v velikansko pajkovo mrežo, ki je imela polno ovir. Morali smo razmisliti, kako se bomo iz mreže rešili in kako bomo prišli na drugo stran igralnice. Urili smo koordinacijo in ravnotežje ter pri tem trenirali različne naravne oblike gibanja, kot so hoja, lazenje, plazenjem, kotaljenje, prestopanje… Pri premagovanju mreže smo bili včasih zelo uspešni, včasih pa nam je uspelo, da smo se v mrežo le še bolj zapletli. Ob tem smo se zelo zabavali, zato bomo našo igralnico še kdaj spremenili v velikansko pajkovo mrežo.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Juhuhu, september je tu

11.10.2021

Prišel je september. Mali zajčki pa smo se letošnje šolsko leto prelevili v velike pogumne levčke. Naša skupina je pridobila tri nove prijatelje. Dva dečka in eno deklico. Prve dni smo se spoznavali in se počasi navajali en na drugega. Igrali smo se različne igre, najbolj všeč pa nam je bilo v bazenu z žogicami. Naučili smo se prav posebno deklamacijo o levu, ki ni znal rjoveti. Igrali smo se tudi v senzorični sobi, kjer so nas najbolj zanimale svetleče žoge, čutna pot in gugalnica. V septembru je bilo zelo lepo sončno in toplo vreme, zato smo hodili tudi veliko na sprehode, se igrali na vrtčevskem igrišču, ogledali pa smo si tudi čisto pravi vlak.

Ugotovili smo, da smo res radovedni levčki. Veselimo se novih dogodivščin.

Kliknite tukaj za ogled galerije slik…

Dostopnost