MIŠKE

Vzgojiteljica Radojka Udovič

VPO pom. vzgojiteljice Mirjam Golob

 

Smo 2-3 letni malčki združeni v oddelku »Miške.« Domujemo v hodniku A enote Mavrica. Skoraj vsi se med sabo poznamo, vzgojiteljice in nove prostore pa še spoznavamo.
Skupaj bomo preko vsakodnevnih aktivnosti pridobivali nove izkušnje in nova spoznanja.
Vsak izmed nas je nekaj posebnega, vsi pa smo navihani, vedoželjni in razigrani, željni novih dogodivščin. Veselimo se skupnih vrtčevskih dni polnih novih doživetij in spoznanj.

 

Obisk Zobozavra in medicinske sestre

22. 11. 2023

V okviru sodelovanja z zobozdravstveno službo Zdravstvenega doma Trebnje, sta nas obiskala medicinska sestra Tjaša in zmaj Zobozaver. Zobozaver si vsak dan dvakrat ščetka zobe, zato ima zelo lepe, brez črvičkov. Pri tem mu pomaga Tjaša, da so res dobro umiti. Tudi nam sta pokazala, kako se pravilno ščetka zobe in kakšna zobna ščetka je najbolj primerna za naše zobe. Tudi sami smo poskusili ščetkati zobe Zobozavru. Na koncu smo se igrali še družabno igro, pri kateri smo z namizne plošče s ščetko odstranjevali zobne črvičke. Bilo nam je zabavno. Zahvalili smo se medicinski sestri Tjaši in zmajčku Zobozavru in ju povabili, da se še kaj oglasita pri nas.

 

Kliknite za ogled galerije slik

Svetovni dan strpnosti

20. 11. 2023

Ob Svetovnem dnevu strpnosti smo dopoldne preživeli z vrstniki iz razvojnega oddelka. V jutranjem krogu smo se pozdravili s pomočjo masažnega valjčka, nato smo skupaj polagali dele obraza na predlogo in jih poimenovali. Razgibali smo se ob petju pesmi Glava, ramena, kolena in stopala ter Od glave do peta. Ob petju pesmi Naša četica koraka smo oblikovali kolono in se sprehodili po vrtcu. Ko smo se vrnili v igralnico, smo se še skupaj poigrali. Preživeli smo lepo, sproščeno dopoldne in sklenili, da se bomo družili še večkrat ob različnih priložnostih.

 

Kliknite za ogled galerije slik

Elektrika

20. 11. 2023

V okviru prednostne naloge naše enote, smo v oddelku A1 »Miške« raziskovali elektriko. Spraševali smo se, kje je elektrika, ali jo lahko vidimo in za kaj jo potrebujemo. S skupnimi močmi smo ugotovili, da je elektrika v lučeh in v vtičnici. Potrebujemo jo, da delujejo aparati, da nam svetijo luči. Spomnili smo se tudi na elektriko v naravi – strelo, ki nam razsvetli nebo ob nevihti. Ravno tako, smo se spomnili, kako nas kdaj, ko se spuščamo po toboganu strese. To je statična elektrika. Naredili smo nekaj zabavnih poizkusov kjer smo ustvarjali statično elektriko;

– balon smo podrgnili ob lase, ki so se postavili pokonci,

– balon smo drgnili ob blago, statična elektrika je odklonila curek vode,

– balon smo drgnili ob blago in prijel se je na steno,

– dva balona na vrvici sta bila najprej skupaj, ko smo jih podrgnili ob blago, sta se odbila vsak na svojo stran.

Pri izvajanju poizkusov smo se zelo zabavali in nasmejali.

Kliknite za ogled galerije slik

Dostopnost